Home « Dezvoltare personală « Tradiții de Revelion din întreaga lume

Tradiții de Revelion din întreaga lume

Adaugat pe 05 2014

traditii de revelion Cu ocazia Anului Nou, întreaga lume sărbătorește într=un mod specific. La trecerea dintre ani, în funcție de zona din care provin, oamenii au tradiții interesante, diferite:

1. Brazilia

Pentru a înlătura spiritele rele, în Brazilia oamenii poartă ținute complet albe în ziua de Anul Nou. Alte tradiții din Brazilia constau în a sări peste șapte valuri de ocean (în fiecare zi a săptămânii) și a arunca flori în mare.

2. Chile

Consumul unei linguri de linte la miezul nopții și ținerea unei sume de bani în pantofi vor aduce prosperitate în următoarele 12 luni. Cei mai îndrăzneți își petrec Revelionul lângă mormântul persoanelor dragi care au decedat.

3. China

Chinezii au inventat artificiile, astfel că de Revelion, în China, are loc un adevărat spectacol pirotehnic! De asemenea, oamenii obișnuiesc să se îmbrace în roșu și să ofere copiilor bani în plicuri roșii.

traditii revelion china

4. Cuba

Cubanezii obișnuiesc înconjoare casa purtând o valiză în momentul în care ceasul indică miezul nopții. Ei consideră că acest obicei le va aduce noi oportunității de a realiza călătorii în anul care va urma. Pentru a avea noroc, persoanele din Cuba mătură casa și aruncă apă pe geam cu ocazia Revelionului.

5. Danemarca

Vă întrebați cum își arată persoanele din Danemarca iubirea față de prieteni și vecini? Danezii sparg farfurii și pahare izbindu-le de casele celor la care țin! Pentru un plus de noroc, se obișnuiește ca la miezul nopții să sară de pe un scaun.

6. Ecuador

Pentru a începe anul într-o notă de purificare, ecuadorienii se bucură la miezul nopții arzând efigii ale politicienilor sau ale altor persoane care le displac profund. Astfel, aceștia se eliberează de energiile negative ale anului care tocmai a trecut.

Pentru a avea prosperitate în anul care va urma, locuitorii Ecuadorului ascund bani în jurul casei.

traditii revelion ecuador

 

7. Germania

Pentru a afla ce se va întâmpla în anul care va urma, germanii și austriecii topesc plumb într-o lingură, îl aruncă în apă rece și interpretează semnificația formei acestuia.

8. Grecia

În Grecia sunt foarte comune colindele de Revelion, iar copiii le cântă pentru a primi bani de la familii și vecini. Când începe numărătoarea inversă, familiile sting luminile pentru a începe noul an cu o privire mai clară.

O altă tradiție este consumul prăjiturii Vasilópita - aceasta are ascunsă în interior o monedă sau altă obiect mic. Cel care va primi bucata cu obiectul respectiv va avea mult noroc anul viitor.

9. Japonia

Pentru budiști este foarte important calendarul zodiacal. Mulți oameni sărbătoresc animalul anului respectiv și vizitează temple, unde clopotele bat de 108 ori. Este foarte importantă curățenia casei, astfel eliminându-se conflictele care au avut loc în anul precedent. Japonezii consideră că astfel vor începe noul an într-un mod curat, ideal.

traditii revelion japonia

10. Olanda

În fiecare an olanedezii participă la o tradiție care constă în aruncarea în aer a unor cutii de lapte. În anumite zone este interzisă această tradiție, fiind considerată periculoasă.

Pentru cei care nu sunt amatorii explozibilului, "New Year`s Dive" reprezintă o aventură în care mii de înotători se aventurează în apele reci ale Mării de Nord.

11. Filipine

A purta o ținută fashion este o modalitate plăcută de a întâmpina noul an. Filipinezii obișnuiesc să poarte haine cu buline de Revelion și să aibă bani în buzunare. Obiectele rotunde sugerează prosperitate, motiv pentru care multe familii mănâncă fructe rotunde cum ar fi portocalele și grepfruit.

12. Rusia

Cât de departe sunteți dispus să mergeți pentru ca o dorință a dumneavoastră să devină realitate? Ați putea să scrieți dorința pe o hârtie, să o ardeți, după care să puneți cenușa într-un pahar de șampanie și să îl beți? Dacă nu, înseamnă că nu sunteți atât de curajos ca persoanele din Rusia.

Alte tradiții din Rusia includ pomul de Anul Nou, Ded Moroz (Moș Gerilă) - un fel de Moș Crăciun care împarte cadouri împreună cu nepoata sa Snegurochka (Fata zăpezii).

traditii revelion rusia

13. Africa de Sud

Atenție trecători! În Johannesburg oamenii obișnuiesc să arunce electrocasnice și mobilă veche pe geam.

traditii revelion africa de sud

Sursa: mic.com

Comentarii

Articole similare

Idei de rochii pentru seara de Revelion

Decembrie este ultima luna a anului, astfel că a sosit momentul sa ne gândim la ținuta pe care o vom purta de Revelion. Vestimentația...

Ce își doresc cu adevărat bărbații de Valentine`s Day

Valentine`s Day se apropie și nu știți cum să alegeți un cadou pentru partener. Pentru a vă facilita alegerea cadoului, o să vă prezentăm câteva statistici care evidențiază cum văd bărbații această zi...

Ce facem de Ziua Îndrăgostiților?

Ziua de 14 februarie este una cu o semnficație specială și trebuie sărbătorită oferind multă afecțiune și cadouri persoanei iubite. Iată câteva idei pentru a vă petrece timpul...

Alegerea cadoului potrivit pentru un bărbat

A alege cadoul potrivit pentru un bărbat nu este prea dificil dacă îi cunoașteți hobby-urile și "jucăriile" preferate. Dacă nu știți ce să îi oferiți, optați pentru ceva practic, care să îi folosească la muncă, studiu sau pentru relaxare...

Cum alegem un cadou pentru partener

În majoritatea relaţiilor de lungă durată există o normalitate cotidiană. Dacă nu realizaţi nimic pentru a crea şi reîmprospăta fericirea din relaţia dumneavoastră, interacţiunea dintre...

Bulinele - mereu la modă

Tendinţele se schimbă, însă bulinele nu se demodează niciodată. Sunt atrăgătoare şi se potrivesc oricărei vârste...
Publicitate