Home « Bani / Carieră « Ţinuta perfectă pentru orice interviu

Ţinuta perfectă pentru orice interviu

Adaugat pe 17 aprilie 2013

Chiar dacă aveţi un CV impecabil, atunci când vă prezentaţi la un interviu, aspectul exterior are o importanţă covârşitoare. "Durează aproximativ 2,2 secunde pentru a ne face o primă impresie, iar ceea ce purtăm reprezintă o modalitate non-verbală şi subconştientă de a ne asigura că interviavatorul consideră că suntem potriviţi pentru job." spune Nicole Williams, director la Linkedln.

De obicei, alegerile vestimentare sunt ultimul lucru la care ne gândim atunci când trebuie să participăm la un interviu, însă acestea joacă un rol important, putând să ne ofere mai multă încredere în forţele proprii.

Joburi creative

Poate fi destul de dificilă alegerea unei ţinute potrivite pentru interviu dacă aţi aplicat la un post de grafician, de exemplu. Codul vestimentar în această lume creativă variază de la o companie la alta. Partea bună este aceea că vă puteţi exprima unicitatea, puteţi arăta cine sunteţi cu adevărat, optând pentru o ţinută interesantă. Totuşi, nu optaţi pentru prea multe accesorii care distrag atenţia.

Loc de muncă în educaţie

Atunci când aveţi un interviu pentru un post de profesor, intelectul este pe primul loc, nu vestimentaţia. Din acest motiv, regulile vestimentare sunt mai stricte. Funcţia de profesor trebuie să fie una impunătoare, iar acest aspect este influenţat de postură şi de prezenţă.

Loc de muncă în finanţe

În sectorul financiar, ţinuta vestimentară trebuie să inspire încredere, să aibe un aspect profesional. Optaţi pentru o coafură simplă, puraţi un costum sau o rochie cu o jachetă pe deasupra - întotdeauna în culori neutre. Încălţămintea, geanta şi accesoriile trebuie să fie simple, să nu distragă atenţia de la calificările dumneavoastră.

Job în domeniul medical

Dacă participaţi la un interviu în domeniul medical, nu trebuie să epataţi, ci să aveţi o ţinută simplă. Trebuie ca prin ţinuta dumneavoastră să îi faceţi pe ceilalţi să se simtă confortabil, nu copleşiţi. Optaţi pentru o bluză simplă, pantaloni şi o coafură impecabilă.

Loc de muncă în domeniul relaţiilor publice sau al modei

Atunci când sunteţi intervievată pentru un joc în domeniul relaţiilor publice sau al modei, ţinuta dumneavoastră vestimentară va fi analizată la fel de intens ca şi rezumatul dumneavoastră - sau poate chiar mai mult! Când alegeţi ţinuta pentru interviu va trebui să optaţi pentru piese în trend, motiv pentru care puteţi opta pentru haine colorate, materiale şi stiluri potrivite sezonului. Dacă aveţi un interviu în domeniul modei, încercaţi să alegeţi haine de la branduri cunoscute.

Job în domeniul telefoniei

Acest tip de joc devine din ce în ce mai popular în prezent. Poate părea ciudat să acordaţi atenţie ţinutei într-un astfel de job, în care nu sunteţi văzuţi, dar o ţinută profesională vă va conferi mai multă încredere şi vă va ajuta să obţineţi locul de muncă.

Dacă nu ştiţi ce cod vestimentar adoptă angajaţii firmei unde doriţi să lucraţi, căutaţi profilele angajaţilor acelei firme pe site-uri precum Linkedln. Astfel, veţi putea avea o idee despre vestimentaţia potrivită firmei respective.

Dacă tot nu aţi putut lua o decizie, optaţi pentru o ţinută elegantă - este mai bine să aveţi un aspect impecabil decât unul care nu ar face o impreaie prea bună.

Sursa: redbookmag.com

Comentarii

Articole similare

Oportunitatea Oriflame

V-ați propus ca anul 2016 să fie unul productiv, în care să vă dezvoltați atât pe plan personal, cât și pe plan profesional? Compania Oriflame vă oferă o soluție facilă de a vă împlini rezoluțiile...

Semne că a venit timpul să vă dați demisia

Sunteți permanent stresat de serviciul dumneavoastră? La serviciu simțiți că nu este locul potrivit pentru dumneavoastră? Ați avut parte de abuz verbal la serviciu? Conform experților acestea sunt...

Ce haine se poartă în vara 2014

Chiar dacă v-ați informat deja cu privire la ceea ce se poartă în primăvara/ vara anului 2014, în acest articol veți descoperi ce articole vestimentare pot fi purtate cu ușurință de orice femeie...

Cele mai interesante tipuri de ochelari de soare

Înainte de a deveni un succes în întreaga lume, majoritatea ochelarilor de soare erau purtați de vedetele culturii pop, pentru a-și crea un aspect iconic. Ochelarii de soare, de la cei în formă de ochi de pisică...

Cum accesorizăm o ținută plictisitoare

Sunteți în căutarea unor trucuri care să condimenteze puțin ținutele dumneavoastră? Acestea pot fi transformate foarte ușor dacă adăugați aceesoriile potrivite! Pentru a adăuga puțină savoare ținutei, puteți adăuga...

7 motive pentru care ar trebui să vă dați demisia și să vă urmați visul

Renunțați la actualul job. Împliniți-vă visele. Urmați-vă pasiunea. Trăiți viața la maxim. Pentru a vă îmbunătăți viața și a vă dezvolta continuu, este necesar să...
Publicitate