Home « cosmetică « Sfaturi pentru un par lung si sanatos

Sfaturi pentru un par lung si sanatos

Adaugat pe 02 martie 2013

1. Frumuseţea vine din interior

Probabil aţi auzit acest lucru de multe ori, şi asta pentru că este adevărat! Alimentaţia adecvată, gândirea pozitivă şi un stil de viaţă sănătos îşi vor pune amprenta asupra aspectului nostru exterior, şi prin urmare, şi asupra podoabei capilare.

Pentru un păr care străluceşte de sănătate, este important ca alimentaţia dumneavoastră să includă: fructe şi legume, pentru a asigura corpului necesarul de vitamine, peşte gras, bogat în omega 3 şi omega 6 (macrou, somon, păstrăv), ouă, acestea conţinând biotină - un aliat al creşterii părului, carne de pui - bogată în proteine. De asemenea, este esenţial să consumaţi cât mai multe lichide, părul şi pielea având o textură mult mai sănătoasă, mai luminoasă.

2. Spălarea părului

Un păr curat, proaspăt este întotdeauna de dorit, însă, spălările foarte dese pot dăuna părului, uscându-l în exces, din cauza acţiunii agresive a şamponului. Dacă aveţi părul gras şi trebuie să spălaţi părul în fiecare zi, optaţi pentru un şampon destinat utilizării frecvente, acţiunea acestuia fiind mai blândă cu părul. Scalpul secretă sebum, şi, deşi pare inestetic, acesta are rolul de a hrăni părul. Din acest motiv, este benefic pentru părul dumneavoastră să îl pieptănaţi cel puţin de două ori pe zi, pentru a distribui sebumul pe toată lungimea părului - până la vârfuri.

Utilizarea unui pieptene cu dinţi rari sau a unei perii cu peri naturali reprezintă un aspect esenţial dacă doriţi să evitaţi vătămarea firului de păr. De asemenea, atunci când vă pieptănaţi/periaţi părul, va trebui să începeţi cu partea de jos şi să urcaţi treptat până la creştet, descurcând mult mai uşor părul şi evitând ruperea acestuia.

3. Produse de îngrijire adecvate tipului de păr

Fiecare persoană ar trebui să îşi cunoască în detaliu părul, pentru a folosi produsele de îngrijire potrivite. Dacă aveţi un păr gras, optaţi pentru un şampon şi un balsam blânde, pentru utilizare frecventă. Dacă părul dumneavoastră este uscat, alegeţi produse intens hidratante, folosiţi o mască de păr hrănitoare şi uleiuri precum uleiul de cocos, uleiul de măsline - fac minuni în privinţa părului uscat, deshidratat. Atât masca, cât şi uleiul, nu trebuie folosite în exces, fiind recomandată folosirea lor o dată sau la două săptămâni.

4. Intensificarea circulaţiei sângelui pentru grăbirea creşterii părului

Pentru a intensifica circulaţia sângelui la nivelul foliculului de păr, este important să faceţi mişcare - de preferat exerciţii cardio. Inima dumneavoastră va pompa mai mult sânge, stimulându-se astfel creşterea părului. Un efect asemănător îl are ceaiul de rooibos, consumul acestuia îmbunătăţind circulaţia sangvină la nivelul foliculului pilos. Ceaiul de rooibos este utilizat cu succes şi de către persoanele care se confruntă cu căderea părului.

Activarea circulaţiei la nivelul scalpului poate fi realizată şi prin masaj - în fiecare seară ar trebui să masaţi scalpul cu degetele - timp de 2-3 minute. Masajul poate fi făcut şi la duş, atunci când spălaţi părul, deoarece degetele alunecă mai uşor datorită apei şi şamponului.

5. Evitaţi produsele de styling şi căldura (foehnul, placa de întins părul)

Cu toţii ştim că podoaba capilară este cel mai important accesoriu al unei persoane, şi, din dorinţa de a avea un aspect perfect, folosim adesea produse care îi dăunează. Chiar dacă aspectul de moment este impecabil, efectele pe termen lung sunt dezastruoase. Ar trebui să evităm pe cât posibil produsele de styling (fixativul, spuma, ceara etc.), chiar şi produsele de îngrijire a părului - utilizate în exces.

Foehnul, ondulatorul sau placa de întins părul reprezintă cei mai mari iinamici ai unui păr sănătos. Acestea deshidratează părul, îl ard şi îi diminuează elasticitatea. Dacă utilizarea lor este iminentă, este esenţial să folosiţi un spray/ser termoprotector, pentru a minimiza efectele dăunătoare cauzate de încălzirea în exces a firului de păr.

Sursă foto: www.aufeminin.com

Comentarii

Articole similare

Dieta pegan - cum slăbim sănătos

Dieta pegan reprezintă p combinație între dieta paleo și cea vegan. Urmată corect, dieta pegan poate reprezenta o altă opțiune pentru o alimentație sănătoasă, fără zahăr și alimente procesate...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Ce să mâncăm pentru a avea păr şi unghii puternice

Atunci când vorbim despre păr şi unghii sănătoase şi puternice, o dietă echilibrată nu ar trebui subestimată. Alimentele bogate în anumiţi nutrienţi sunt benefice pentru un păr sănătos şi pentru unghii tari...

Alimente care luptă împotriva inflamației

Inflamația este o funcție necesară a sistemului imunitar, însă uneori nu mai funcționează corect. Nivelul crescut al inflamației poate dăuna corpului. Se consideră că anumite boli precum artrita reumatoidă...

Cum putem echilibra hormonii în mod natural

Dezechilibrul hormonal este adesea considerat o problemă greu de rezolvat. Hormonii au un rol esențial pentru sănătate și fericire, iar un mic dezechilibru poate avea efecte dramatice asupra greutății, aspectului pielii...
Publicitate