Home « Dezvoltare personală « Sfaturi pentru dezvoltarea personală

Sfaturi pentru dezvoltarea personală

Adaugat pe 08 aprilie 2013

dezvoltare personala Cât timp suntem în viaţă, suntem capabili sa ne schimbăm şi să evoluăm. Putem realiza şi deveni orice ne propunem. Citiţi sfaturile următoare despre dezvoltarea personală şi cum să le aplicaţi în viaţa dumneavoastră.

  1. Fiţi responsabili pentru dezvoltarea dumneavoastră personală - nimeni nu poate să facă asta pentru dumneavoastră. Ceea ce realizaţi astazi va determina gradul de pregătire pentru zilele următoare.
  2. În fiecare zi faceţi ceva pentru dumneavoastră.
  3. Urmaţi cursuri pentru a fi la curent cu ceea ce se întâmplă în domeniul dumneavoastră de activitate. Lumea se schimbă rapid şi va trebui sa învăţaţi să faceţi faţă acestor schimbări.
  4. Citiţi despre dezvoltarea personală.
  5. Nu analizaţi persoana care aţi fost în trecut, ci pe cea care sunteţi în prezent. Cu alte cuvinte, ce ar trebui să faceţi chiar acum?
  6. Învaţaţi din experienţele altor persoane, mai degrabă, decât să experimentati dumneavoastră absolut orice. Astfel, timpul acordat învaţării va fi scurtat. Rezolvarea de probleme vă ajută să deveniţi mai răbdători şi îmbunătaţeşte competenţele; este un bun exerciţiu mental.
  7. Analizaţi, fără să judecaţi, greşelile pe care le-aţi realizat. Astfel, le puteţi evita în viitor.
  8. Recompensaţi-vă dupa ce observaţi că lucraţi la ceea ce este prioritar pentru dumneavoastră.
  9. Nu spuneţi niciodată ca ceva nu poate fi realizat. Căutaţi modalităţi prin care puteţi realiza lucrul respectiv.
  10. Atunci când participaţi la un seminar, comunicaţi altor persoane din firmă sau şefului dumneavoastră cele mai importante aspecte pe care le-aţi învăţat.

Comentarii

Articole similare

7 motive pentru care ar trebui să vă dați demisia și să vă urmați visul

Renunțați la actualul job. Împliniți-vă visele. Urmați-vă pasiunea. Trăiți viața la maxim. Pentru a vă îmbunătăți viața și a vă dezvolta continuu, este necesar să...

9 lucruri inutile în viață

Cu toții ne dorim să avem o viață mai bună. Cu toții ne dorim să fim fericiți! Cu toate acestea, viața este presărată cu probleme și responsabilități care ne împiedică uneori să fim fericiți și să...
Publicitate