Home « Relaţii « Semne timpurii ale sarcinii

Semne timpurii ale sarcinii

Adaugat pe 06 martie 2014

semne sarcina Vă întrebați dacă sunteți însărcinată? Iată câteva semne prin care corpul vă informează că sunteți însărcinată - înaintea oricărui test de sarcină.

1. Sâni măriți, sensibili

După fertilizarea ovulului, se eliberează hormoni precum progesteronul și hCG, aceștia crescând volumul sângelui din corp. Sânii sunt foarte sensibili la acești hormoni și devin mai inflamați, părând mai grei ca de obicei.

2. Crampe

Crampele pot fi asemănătoare cu cele din timpul menstruației, însă de această dată sunt cauzate de atașarea ovulului fertilizat de peretele uterin. Uterul se întinde puțin în această fază (de aceea apar și crampele) pentru a se pregăti pentru mărirea semnificativă din următoarele nouă luni.

3. Oboseală

Dacă sunteți continuu somnoroasă în timpul serviciului și nu vă mai puteți realiza sarcinile zilnice, acest lucru s-ar putea datora încercării corpului de a face față noului său locuitor. Chiar din primele săptămâni de sarcină copilul începe să utilizeze din caloriile mamei, ceea ce duce la diminuarea energiei acesteia.

4. Sfârcuri mai închise la culoare

semne sarcina Hormonii specifici sarcinii afectează și activitatea melanocitelor - celulele responsabile de culoarea sfârcurilor. Femeile cu o nuanță a pielii închisă ar putea să nu observe această schimbare.

5. Greață

85% din femeile însărcinate simt o senzație de greață în timpul dimineții. Greața apare după câteva săptămâni de sarcină. Mai timpuriu poate apărea răul de mișcare.

6. Balonare

Nu vă mai cuprinde perechea de blugi mulați? Nivelul ridicat de progesteron încetinește activitatea tractului digestiv, iar burta poate părea mai pufoasă ca de obicei. (Balonarea are loc și înainte de apariția menstruației, însă dispare după aceea, datorită faptului că nivelul progesteronului scade rapid.) Dacă sunteți balonată și menstruația nu apare, atunci ar trebui să cumpărați un test de sarcină.

7. Urinare frecventă

În timpul sarcinii femeile merg mai des la toaletă, deoarece rinichii au o activitate mai intensă. (Urinările frecvente au loc și la sfârșitul sarcinii, acestea fiind cauzate de uterul mărit care apasă pe vezica urinară. )

8. Pofte

semne sarcina În această fază a sarcinii este posibil să aveți poftă de o chiflă imensă, mai degrabă, decât de castraveciori în oțet. Corpul fiind foarte solicitat, are nevoie de mai mulți carbohidrați. Aceștia sunt mai ușor metabolizați, iar corpul obține mai multă energie într-un timp scurt.

9. Dureri de cap

Creșterea volumului sângelui poate declanșa dureri ușoare de cap în primele săptămâni de sarcină. Acestea ar trebui să dispară treptat, deoarece corpul crește nivelul hormonilor.

10. Constipație

Aceiași hormoni vinovați de balonare sunt responsabili și de apariția constipației - tractul digestiv fiind mai lent. Acest simptom va dispărea treptat, în timp ce evoluează sarcina.

11. Schimbări de dispoziție

În momentul în care nivelul hormonului hCG crește, veți simți o oboseală intensă, ceea ce declanșează proasta dispoziție. Starea de disconfort este asociată și cu celelalte simtome prezente: dureri de cap, balonare, constipație și dureri ale sânilor.

12. Măsurarea temperaturii bazale

semne sarcina Măsurarea temperaturii bazale (termometrul se ține în gură), în timpul dimineții, este utilizată pentru a indica perioada ovulației. Temperatura este mai mare cu jumătate de grad sau mai mult când se eliberează un ovul și rămâne ridicată pănâ la apariția menstruației. Astfel, dacă observați că temperatura bazală nu scade timp de două săptămâni, înseamnă că sunteți însărcinată. (Sfat: Aveți nevoie de un termometru special pentru măsurarea temperaturii bazale, deorarece este mai precis decât termometrele obișnuite.)

Sursa: parents.com
Sursa foto: woolworthsbabyandtoddlerclub.com.au - simpleremedies.net - shape.com

Comentarii

Articole similare

Semne frecvente ale unei sarcini

Primele semne ale unei sarcini pot apărea în termen de 10 zile de la concepție, însă se întâmplă ca unele femei să își dea seama că sunt însărcinate abia când menstruația nu mai apare...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Noi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri...

Cum putem echilibra hormonii în mod natural

Dezechilibrul hormonal este adesea considerat o problemă greu de rezolvat. Hormonii au un rol esențial pentru sănătate și fericire, iar un mic dezechilibru poate avea efecte dramatice asupra greutății, aspectului pielii...

Semințele de in - beneficii pentru sănătate

Semințele de in sunt foarte populare, în special în dietele vegetariene. Acestea au o formă ovală, sunt plate și ascuțite la un capăt. Iată câteva dintre numeroasele lor beneficii...

Rodiile - beneficii pentru sănătate

Rodiile sunt fructe bogate în nutrienți, fiind foarte populare în întreaga lume. Rodiile sunt foarte apreciate datorită conținutului de antioxidanți...
Publicitate