Home « sănătate « Semne frecvente ale unei sarcini

Semne frecvente ale unei sarcini

Adaugat pe 13 august 2015

semne sarcinaPrimele semne ale unei sarcini pot apărea în termen de 10 zile de la concepție, însă se întâmplă ca unele femei să își dea seama că sunt însărcinate abia când menstruația nu mai apare.

Iată care sunt cel mai des întâlnite semne ale unei sarcini, deși nu este o regulă ca toate acestea să fie experimentate de fiecare femeie:

1. Sfârcuri sensibile, dureroase

Hormonii specifici unei sarcini cresc circulația sângelui la nivelul sânilor, ceea ce duce la apariția unei senzații de furnicatură în jurul sfârcurilor. Acesta este un semn foarte prematur al unei sarcini și se resimte după aproximativ două săptămâni de la concepție. După ce corpul dumneavoastră se învață cu noul flux de hormoni, această senzație se va diminua.

2. Sângerări și crampe

Sângerările care apar atunci când ar fi trebuit să apară menstruația sunt foarte comune. Puteți observa pe lenjeria intimă pete cu o nuanță de roz sau de maro sau puteți simți crampe. Se crede că acestea s-ar datora implantării oului în uter sau a hormonilor care sunt relaționați cu apariția menstruației.

3. Senzație de rău

semne sarcinaDacă sunteți norocoasă, nu veți experimenta această senzație. Greața resimțită în timpul sarcinii este un simptom comun, care apare frecvent. Acest simptom apare de obicei la 6 săptămâni de sarcină, nefiind însă o regulă - poate apărea și după 4 săptămâni. Vi se poate face rău, puteți simți greață sau vă puteți confrunta cu vărsături.

4. Sâni dureroși

După 6 săptămâni de sarcină, sânii pot deveni foarte sensibili la atingere. Durerea este asemănătoare cu cea resimțită în timpul menstruației, însă mai intensă. Sânii își pot mări volumul, pot apărea vene albastre vizibile pe sub piele. Sensibilitatea este des întâlntă în primul semestru de sarcină, aceasta diminuându-se o dată cu înaintarea sarcinii.

5. Senzație de oboseală

Vă simțiți epuizată? Puteți realiza sarcini simple cu dificultate, deoarece corpul încearcă să se adapteze pentru a susține copilul. De vină sunt hormonii din corpul dumneavoastră, deoarece din cauza acestora vă simțiți obosită, tristă și foarte emotivă.

6. Simțiți nevoia să urinați mai des

semne sarcinaÎncepând cu săptămâna a 6-a de sarcină, puteți resimți nevoia de a urina mai des. Acest aspect se datorează combinației de hormoni specifici unei sarcini, a volumului mai mare de sânge care străbate organismul și a rinichilor care lucrează mai intens. Dacă simțiți durere sau o senzație de usturime atunci când urinați, ar putea fi vorba despre o infecție urinară.

7. Sfârcuri închise la culoare

Schimbarea nuanței pielii este frecvent întâlnită în timpul unei sarcini. Prima dată este posibil să observați că nuanța cercului din jurul sfârucilor (areolă) devine mai închisă. Acest fenomen este vizibil din săptămâna a 8-a.

De asemenea, puteți observa că sfârcurile devin mai erecte, iar zonele intime pot căpăta o nuanță mai roșiatică, deși probabil nu veți observa asta!

8. Pofte alimentare și modificarea simțului mirosului

Poftele alimentare sunt un semn comun sarcinii. Puteți dezvolta o antipatie pentru anumite alimente și o poftă sporită pentru altele. Unele femei au experimentat un gust metalic în gură, altele nu pot suporta mirosul cafelei sau un aliment care obișnuiau să îl agreeze, cum ar fi ouăle.

Simțul mirosului poate suporta modificări de asemenea, puteți fi sensibilă la mirosul unor arome sau al unor mâncăruri.

9. Lipsa menstruației

semne sarcinaDacă aveți o menstruație regulată de obicei, iar acum nu mai apare la timp, este nevoie să vă faceți un test de sarcină înainte să verficați și alte simptome. Lipsa menstruației este unul dintre cele mai sigure semne ale unei sarcini.

Dar, dacă menstruația dumneavoastră este neregulată, puteți să nu observați că aceasta a întârziat. În acest caz, sânii dureroși, senzația de amețeală și mersul frecvemt la baie ar trebui să vâ ducâ cu gândul la o sarcină.

10. Dovada sigură: rezultatul pozitiv al testului de sarcină

Majortatea testelor de sarcină oferă un rezultat corect, de încredere, încă din prima zi în care observați că menstruația lipsește.

În acest caz, faceți o programare la doctor, anunțați moașa și sărbătoriți fericitul eveniment!

Sursa:
Sursa imagini: bristolacupuncturepractice.co.uk – parentingnh.com - mirror.co.uk - majkaidete.mk

Comentarii

Articole similare

Alimente cu proprietăți contraceptive

Persoanele interesate de contracepția naturală pot consuma alimente cu proprietăți contraceptive. Acestea conțin niște substanțe care influențează nivelul hormonilor – nivelul testosteronului la femei și...

Semne timpurii ale sarcinii

Vă întrebați dacă sunteți însărcinată? Iată câteva semne prin care corpul vă informează că sunteți însărcinată - înaintea oricărui test de sarcină. Dacă aveți sânii mai sensibili...

Rodiile - beneficii pentru sănătate

Rodiile sunt fructe bogate în nutrienți, fiind foarte populare în întreaga lume. Rodiile sunt foarte apreciate datorită conținutului de antioxidanți...
Publicitate