Home « Dezvoltare personală « Semne că a venit timpul să vă dați demisia

Semne că a venit timpul să vă dați demisia

Adaugat pe 30 mai 2014

demisie jobSunteți permanent stresat de serviciul dumneavoastră? La serviciu simțiți că nu este locul potrivit pentru dumneavoastră? Ați avut parte de abuz verbal la serviciu? Conform experților acestea sunt doar câteva dintre semnele care indică faptul că ar trebui să vă dați demisia.

O parte din angajați știu când a venit timpul pentru o nouă provocare, deoarece aceștia reflectă adesea dacă jobul se aliniază cu planurile lor pe termen lung. Pe de altă parte, alți angajați nu realizează că sunt nefericiți în legătură cu jobul lor - până când o altă persoană le evidențiază acest aspect. Abordarea acestui subiect îi vor determina să se întrebe: "Ce ar trebui să fac?". Aceste persoane se vor consulta cu prietenii și familia, vor căuta sfaturi și argumente pentru a le valida raționamentul.

demisie jobOamenii capabili să identifice semnele care evidențiază că ar trebui să își dea demisia fie vor încerca să îmbunătățească lucrurile, fie vor nega situația, considerând că nu este asa grav ceea ce experimentează.

Iată 14 semne care indică faptul că jobul actual nu vi se mai potrivește și că a venit timpul să îmbunătățiți situația sau să vă dați demisia. Dacă vi se potrivesc mai multe dintre posibilitățile de mai jos, atunci este cazul să renunțați la serviciul actual cât mai repede.

1. Vă lipsește pasiunea

Nu vă îndreptați spre job cu un sentiment de împlinire și fericire. Nu mai aveți același sentiment ca atunci când ați început să lucrați - nu vă mai gândiți la toate posibilitățile și la contribuția dumneavoastră în firmă. Dacă nu faceți ceea ce iubiți, nu veți ajunge niciodată la adevăratul dumneavoastră potențial.

2. Vă simțiți deplorabil în fiecare dimineață

demisie jobCu alte cuvinte, vă gândiți cu groază la faptul că trebuie să mergeți la muncă.

3. Compania se scufundă

Nu trebuie să vă scufundați o dată cu barca. Puneți-vă colacul și săriți în apă.

4. Nu vă plac deloc colegii de serviciu și/sau șeful

Puteți încerca să rezolvați problemele pe care le aveți cu colegii sau cu șeful, însă este posibil ca aceștia să nu dorească același lucru.

5. Sunteți permanent stresat, negativ și/sau nefericit la serviciu

Dacă sunteți anxios sau nefericit când vă gândiți la locul de muncă, este un semn că ar trebui să mergeți mai departe și să renunțați la actualul job.

6. Stresul de la serviciu vă afectează sănătatea

demisie jobStresul are un impact negativ asupra sănătății fizice și mentale. Stresul vă consumă energia, fiind prezent atât la serviciu, cât și după programul de lucru. Prietenii și familia vor avea, de asemenea, de suferit. Dacă stresul de la serviciu vă afectează sănătatea, a venit timpul să vă schimbați locul de muncă.

7. Nu vă mai identificați cu compania și nu mai credeți în ea

Considerați că există diferențe morale, etice sau culturale între opiniile dumneavoastră și politica companiei pentru care lucrați.

8. Performanța de la serviciu este slabă

Dacă nu mai sunteți productiv la serviciu, chiar dacă sunteți capabil să vă realizați sarcinile, este mai bine să vă căutați un alt loc de muncă.

9. Între viața personală și serviciu nu mai există un echilibru

demisie jobAtunci când observați că vă petreceți tot mai puțin timp cu familia din cauza serviciului, sau că nu vă puteți concentra suficient la serviciu, gândiți-vă la un alt serviciu, mai potrivit pentru dumneavoastră.

10. Nu vă folosiți aptitudinile

Managerul nu știe ce alte aptitudini aveți în afară de cele pe care le folosiți la serviciu, nu sunteți promovat, iar încercările de a vă ocupa și de alte sarcini au eșuat. Dacă vă identificați, este timpul să căutați alte oportunități.

11. Sarcinile s-au schimbat sau înmulțit, iar salariul a rămas același

Dacă firma vă solicită tot mai mult, iar salariul nu se schimbă este timpul să mergeți mai departe. Cu atât mai mult cu cât succesul companiei nu se reflectă și în salariul dumneavoastră.

12. Ideile dumneavoastră nu sunt auzite

demisie job Ideile dumneavoastră nu mai sunt auzite sau valorate. Nu mai primiți aprobări sau felicitări pentru munca grozavă pe care o realizați. În acest caz, gândiți-vă să vă găsiți un nou job.

13. Vă plictisiți și sunteți inactiv la serviciu

Dacă nu vă dezvoltați și nu mai învățați ceva nou, ar fi timpul să plecați. Dacă simțiți că nu mai puteți acumula alte cunoștințe pentru postul dumnevoastră și că nu mai sunt șanse de creștere, chiar dacă vă doriți asta, este timpul să vă dați demisia.

14. Experimentați abuz verbal, hărțuire sexuală sau observați comportamente ilegale

Dacă sunteți victima terorizării, a hărțuirii sexuale sau a altor comportamente neplăcute, ar trebui să căutați un alt loc de muncă, indiferent de măsurile pe care le luați pentru a rezolva conflictele.

În momentul în care ați decis să renunțați la actualul job, va trebui să vă faceți planuri, să stabiliți obiective, detaliind ceea ce vă doriți. Specificați responsabilitățile pe care o să le aveți, cultura companiei pentru care veți lucra, salariul și beneficiile.

Sursa: forbes.com
Sursa foto: linkedin.com - survey.cvent.com - bhatkallys.com - health.com - carrington.edu - huffingtonpost.com

Comentarii

Articole similare

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Noi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri...

Cum prevenim apariția celulitei

Celulita reprezintă o problemă comună, majoritatea femeilor confruntându-se cu aceasta. Pe lângă alte cauze, celulita are și un factor ereditar, motiv pentru care eliminarea ei completă este...

Cauzele unui sistem imunitar slăbit

O multitudine din obiceiurile zilnice fac rău sistemului imunitar. Dacă înlăturați sau diminuați aceste aspecte, veți observa o îmbunătățire a sănătății dumneavoastră...

Alimente bogate în zinc

Zincul reprezintă unul dintre mineralele esențiale de care corpul nostru are nevoie - este prezent în aproape fiecare celulă a corpului. Zincul are un rol important în acțiunea enzimelor, acestea inițializând...

Beneficii ale consumului de bere

Berea, băutura pe gustul tuturor, are beneficii la care nu v-ați fi așteptat. Cu toate acestea, consumul de bere trebuie să fie moderat, din cauza numărului crescut de calorii al acesteia și a...

Indispoziții pe care sexul le poate vindeca

O partidă de sex este modalitatea prin care vă apropiați mai mult de partener, însă reprezintă și un exercițiu cardiovascular în sine. Știați că sexul poate ajuta în vindecarea anumitor probleme de sănătate...
Publicitate