Home « cosmetică « Rutina corectă de îngrjire a tenului

Rutina corectă de îngrjire a tenului

Adaugat pe 11 martie 2013

Dacă vă doriţi un ten sănătos, vesel, tot ceea ce trebuie să faceţi este să urmaţi cu stricteţe următorii paşi:

1. Folosiţi loţiunea de curăţare şi apa tonică preferate.

2. Aplicaţi tratamente: serumuri, geluri sau tratamente locale şi lăsaţi-le să acţioneze 5 minute. Aplicaţi serumul pe pielea umedă, pentru o hidratare intensă.

3. Hrăniţi-vă tenul. Tamponaţi o cremă specială pentru zona ochilor, după care folosiţi crema hidratantă preferată pe restul feţei.

4. Asiguraţi-vă că exfoliaţi tenul 1-2 ori pe săptămână.

Avem nevoie de serum?

Serumul este recomandat pentru a beneficia de mai mulţi nutrienţi şi hidratare în straturile profunde ale pielii, unde un hidratant uzual nu poate ajunge. Cremele hidratante obişnuite au molecule mai mari, care pot penetra şi hidrata doar primul strat al pielii. Un serum facial este realizat din molecule mai mici, şi datorită acestui fapt, este capabil să penetreze toate straturile pielii.

După curăţare, folosiţi o loţiune fără alcool, după care aplicaţi un serum pe faţa umedă. Astfel, ingredientele serumului pătrund mai adânc în piele, oferind rezultate mai bune.

Trei greşeli de evitat

Dacă nu sunteţi mulţumită de aspectul tenului dumneavoastră, cel mai probabil rutina dumneavoastră de îngrijire nu este adecvată pielii. Asiguraţi-vă că nu realizaţi greşelile următoare:

Spălarea frecventă. Curăţarea excesivă înlătură uleiurile necesare, usucă pielea şi poate cauza iritaţii. Puteţi curăţa tenul de cel mult trei ori pe zi.

Utilizarea de produse aspre. Aveţi nevoie de un demachiant sau gel de curăţare blând cu pielea dumneavoastră. Cei mai mulţi oameni achiziţionează geluri de curăţare aspre sau abrazive, considerând că acestea vor avea un rezultat mai bun, dar, de multe ori, acestea dăunează pielii, creând iritaţii.

Nu vă cunoşteţi tipul de piele. Va trebui să ştiţi ce tip de ten aveţi pentru a putea identifica produsele de curăţare potrivite pentru dumneavoastră. Aveţi ten gras, uscat sau mixt? Aveţi acnee? Doar ştiind tipul dumneavoastră de piele veţi reuşi să luaţi cele mai bune decizii în privinţa produselor de îngrijire a pielii.

Comentarii

Articole similare

Machiaj rezistent pentru vară

Adaptarea regimului de îngrijire a tenului în funcție de sezon este foarte importantă. Dacă ați realizat schimbări în regimul de îngrijire a pielii atunci când s-a trecut de la iarnă la primăvară...

Trucuri pentru a arăta bine fără machiaj

Un machiaj bine realizat poate ascunde orice defect, însă dorința tuturor femeilor este să arate bine și fără machiaj. Punând următoarele trucuri în practică, veți fi mulțumită de aspectul dumneavoastră și nu veți mai...

Cum să fiți mai atrăgătoare în ochii bărbaților

Dacă doriți să fiți mai atrăgătoare și să captați atenția bărbaților, există câteva trucuri pe care orice doamnă sau domnișoară ar trebui să...

Greşeli de machiaj pe care le realizăm frecvent

În rutina zilnică de machiaj se strecoară greşeli pe care le realizăm fie din grabă, fie din cauza unor cunoştinţe eronate. Iată ce greşeţi să evitaţi pentru a crea un machiaj ireproşabil...

Cum curăţăm tenul în mod corect

Curăţarea feţei în mod corespunzător, încă din adolescenţă, reprezintă unul din ingredientele esenţiale pentru a avea un ten cu aspect sănătos, tânăr, pentru mai mult timp. Curăţarea adecvată a tenului va preveni apariţia ridurilor şi a altor probleme...

Măşti de faţă pentru micşorarea porilor

A avea un ten impecabil cu ajutorul produselor cosmetice este foarte uşor, dacă utilizăm produsele potrivite, însă un ten perfect în mod natural este mult mai greu de obţinut şi de menţinut!
Publicitate