Home « dietă « Rodiile - beneficii pentru sănătate

Rodiile - beneficii pentru sănătate

Adaugat pe 06 februarie 2014

beneficii rodii Rodiile sunt fructe bogate în nutrienți, fiind foarte populare în întreaga lume.

Rodia – aspecte nutriționale

Rodiile sunt foarte apreciate datorită conținutului de antioxidanți precum punicalaginul. Au o cantitate mai mare de antioxidanți în comparație cu fructele de acai sau ceaiul verde.

• Rodiile conțin o cantitate însemnată de vitamina C.

• Conțin, de asemenea, vitamina K, aceasta fiind importantă pentru sănătatea oaselor, și vitamina B5, care ajută corpul să metabolizeze proteinele, carbohidrații și grăsimile.

• Rodiile sunt bogate și în mangan, acesta ajutând la formarea structurii osoase în timpul procesului metabolic, și potasiu, acesta contribuind la buna funcționare a celulelor și la echilibrarea nivelului de lichide.

• Rodiile conțin și fosfor, magneziu, calciu, zinc și fier. Conțin foarte puține grăsimi și nu au colesterol.

• Un fruct are 130 – 150 de calorii, aproximativ 105 calorii provenind din seminte.

• Aceste semințe au multe calorii, deoarece conțin uleiuri nesaturate, zaharuri și carbohidrați, cât și fibre și proteine.

Beneficiile rodiilor

Beneficii pentru frumusețe

beneficii rodiiRegenerează celulele. Rodiile protejează epiderna și derma prin încurajarea regenerării celulelor pielii. Acestea ajută la repararea țesuturilor, la vindecarea rănilor și încurajează circulația spre pielea care se află în proces de refacere.

Protejează împotriva razelor solare. Rodiile conțin compuși care protejează împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, ale cancerului și ale arsurilor solare. Uleiul din semințele de rodie conține a acid elagic, acestea inhibând dezvoltarea tumorilor specifice pielii și protejând corpul de apariția cancerului.

Încetinesc procesul de îmbătrânire. Rodiile previn hiperpigmentarea, petele pielii, liniile fine și ridurile, produse cel mai adesea de razele solare.

Ajută la înnoirea pielii. Rodiile fac pielea mai fină și ajută la producerea unei cantități mai mari de elastină și colagen – pielea fiind mai fermă și mai tânără.

Îmbunătățește pielea uscată. Rodiile sunt adesea adăugate în produsele cosmetice, deoarece au o structură moleculară care le permite să pătrundă în straturile adânci ale pielii, pentru o hidratare mai bună.

Recomandate pentru tenul gras sau combinat. Tenurile combinate sau grase, predispuse la apariția acneei, se pot bucura de beneficiile rodiilor, deoarece acestea calmează și minimizează semnele lăsate de acnee.

Beneficii pentru sănătate

beneficii rodiiElimină radicalii liberi. Cantitatea mare de antioxidanți din rodii ajută la minimizarea efectelor radicalilor liberi și la eliminarea acestora din corp.

Protejează sănătatea cardiovasculară. Sucul de rodii subțiază sângele și curăță arterele, minimizând astfel riscul de ateroscleroză. Consumul de rodii reduce colesterolul rău (LDL) și favorizează colesterolul bun (HDL), îmbunătățindu-se sănătatea inimii și reducându-se riscul de probleme cardiovasculare.

Luptă împotriva cancerului. Antioxidanții prezenți în rodii țin la distanță mai multe tipuri de cancer, printre care cel de sân, de prostată și cancerul de piele.

Îmbunătățesc calitatea osoasă. Anumiți compuși prezenți în rodie previn apariția osteoporozei, deoarece protejează cartilajul.

Îmbunătățesc starea sistemului digestiv. Sucul de rodii secretă enzime cu proprietăți antibacteriene și ajută sistemul digestiv să lupte împotriva hemoroizilor, amețelilor, dizenteriei, paraziților intestinali și diareei.

Sporesc apetitul. Copiii care nu au apetit, pot bea un pahar de suc de rodii, acesta având rolul de a stimula pofta de mâncare.

Vindecă anemia. Cantitatea mare de fier din rodii crește nivelul hemoglobinei în sânge, ajutând astfel la corectarea anemiei.

beneficii rodiiReduc inflamația. Proprietățile anti-inflamatoare se datorează conținutului de vitamina C. Aceasta ajută la vindecarea astmului, durerilor în gât, tusei și respirației șuierătoare.

Ajută circulația sângelui. Rodiile sunt folosite adesea pentru a elimina chegurile de sânge și pentru a conferi tenului un aspect mai tânăr.

Ajută la scăderea în greutate. S-a constatat că rodiile au o proprietate naturală de a conferi mai multă energie și de a curăța corpul, fiind mai ușoară pierderea kilogramelor în plus.

Scad riscul de impotență la bărbați. Persoanele care prezintă risc de a dezvolta cancer de prostată, impotență sau ateroscleroză, pot consuma suc de rodii pentru a minimiza acest risc.

Sunt benefice pentru sarcină. Sucul de rodii este bogat în niacină, acid folic, potasiu, calciu, vitamina C, fier și fibre, acestea fiind necesare pentru menținerea sănătații femeii însărcinate și pentru a încuraja dezvoltarea celulară. S-a constatat că persoanele care au consumat suc de rodii în timpul sarcinii au avut mai puține crampe și au putut dormi mai bine.

Sursa: med-health.net
Sursa foto: aliveandwell.tv - mensfitness.com – youthcrash.com - mixhealth.com

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Fructul Sharon (kaki) - beneficii pentru sănătate

Sharon sunt fructe exotice, cu un gust delicios, însă beneficiile acestora sunt mult mai numeroase. Printre acestea se numără abilitatea de a îmbunătăți vederea, reducerea semnelor îmbătrânirii...

Semne frecvente ale unei sarcini

Primele semne ale unei sarcini pot apărea în termen de 10 zile de la concepție, însă se întâmplă ca unele femei să își dea seama că sunt însărcinate abia când menstruația nu mai apare...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:
Publicitate