Home « tratamente « Remedii pentru depresia sezonieră

Remedii pentru depresia sezonieră

Adaugat pe 09 ianuarie 2014

remedii depresie Tratamentele pentru tulburările afective sezoniere pot include terapia cu lumină, medicamente sau psihoterapie. Dacă suferiți de tulburare bipolară, medicul va decide dacă se poate recomanda sau nu terapia cu lumină sau antidepresive. Ambele tratamente pot declanșa un potențial episod maniacal.

Terapia cu lumină

Numită și fototerapie, aceasta constă în expunerea la o sursă de lumină specializată. Terapia cu lumină imită lumina naturală și are ca efect o schimbare a substanțelor chimice din creier direct relaționate cu dispoziția.

Medicație

Anumite persoane care suferă tulburarea afectivă sezonieră beneficiază de tratament antidepresiv, în special dacă simptomele sunt severe. Antidepresivele utilizate în mod obișnuit în tratarea tulburărilor afective sezoniere includ paroxetină, sertralină, fluoxetină sau venlafaxină.

Trebuie evidențiat faptul că durează câteva săptâmăni până când un tratament antidepresiv își face efectul.

Psihoterapia

remedii depresiePsihoterapia reprezintă o altă opțiune pentru a trata depresia sezonieră. Deși se crede că această tulburare este relaționată cu substanțele chimice din creier, dispoziția și comportamentul pot influența, de asemenea, simptomele. Psihoterapia vă poate ajuta să identificați și să înlăturați gândurile și comportamentele negative, acestea contribuind la înrăutățirea stării dumneavoastră. De asemenea, puteți lupta împotriva stresului prin obieciuri sănătoase.

Stilul de viață și remedii pentru acasă

Dacă simptomele dumneavoastră sunt severe, va trebui să apelați la remediile de mai sus. În caz contrar, există câteva remedii simple care vă pot ajuta:

  • Luminați mai mult camera în care stați. Trageți draperiile, tundeți crengile copacilor care împiedică lumina soarelui să pătrundă sau adugați luminatoare camerei dumneavoastră. (Luminatoarele sunt ferestre aflate în acoperiș, care permit luminii naturale să pătrundă). Stați mai aproape de fereastră, atât acasă cât și la serviciu.
  • Stați în aer liber. Faceți plimbări lungi, luați prânzul într-un parc din apropiere sau stați pur și simplu pe o băncuță și bucurați-vă de soare. Chiar și când este frig sau înnorat, lumina de afară poate ajuta.
  • Faceți exerciții fizice regulat. Exercițiile fizice ajută la eliberarea de stres și anxietate, ambele contribuind la simpomele depresiei sezoniere. Dacă sunteți în formă, veți avea o părere mai bună despre propria persoană și veți avea o dispoziție mai bună.

Alte remedii

remedii depresie

  • Aveți grijă de dumneavoastră. Odihniți-vă suficient și relaxați-vă. Participați la un program regulat de exerciții. Mâncați regulat, optați pentru mâncăruri sănătoase. Nu apelați la alcool sau la droguri pentru a vă îmbunătăți starea.
  • Practicați managementul stresului. Învățați tehnici care să vă ajute să faceți față stresului. Ignorarea stresului poate duce la depresie, supraalimentare sau la gânduri și comportamente nesănătoase.
  • Socializați. Când nu vă simțiți bine, este dificil să fiți sociabil. Faceți un efort pentru a vă conecta cu alte persoane a căror prezență vă face plăcere. Aceștia vă pot consilia, vă pot asculta și pot face o glumă care să vă îmbunătățească starea.
  • Faceți o excursie. Dacă este posibil, petreceți vacanța de iarnă în locații călduroase și însorite, dacă aveți depresii iarna, sau în locuri mai răcoroase, dacă nu aveți o dispoziție prea bună vara.

Sursa: mayoclinic.org
Sursa foto: suescheff.org - theguardian.com - wallpaper23.com

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Beneficiile stretchingului

Stretchingul are o multitudine de beneficii. Dacă începeți un program de stretching, veți observa următoarele beneficii: diminuarea durerilor, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea flexibilității...

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Noi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri...

Semne că a venit timpul să vă dați demisia

Sunteți permanent stresat de serviciul dumneavoastră? La serviciu simțiți că nu este locul potrivit pentru dumneavoastră? Ați avut parte de abuz verbal la serviciu? Conform experților acestea sunt...

15 tactici pentru a vă dubla productivitatea

Doriți să deveniți mai productivi? În continuare veți afla câte 5 acțiuni pe care trebuie să le realizați dimineața, după-amiaza și seara. Aplicând aceste 15 tactici, veți deveni mai eficient...

Cum prevenim apariția celulitei

Celulita reprezintă o problemă comună, majoritatea femeilor confruntându-se cu aceasta. Pe lângă alte cauze, celulita are și un factor ereditar, motiv pentru care eliminarea ei completă este...
Publicitate