Home « cosmetică « Remedii pentru căderea părului

Remedii pentru căderea părului

Adaugat pe 16 aprilie 2014

caderea paruluiCu toții ne dorim o podoabă capilară sănătoasă și strălucitoare. Cu toate acestea, problema căderii părului este foarte persistentă și afectează milioane de oameni din întreaga lume. Deși nu este durereroasă, căderea părului provoacă stres în special în rândul femeilor, deoarece podoaba capilară este asociată cu frumusețea. Nimeni nu își dorește să rămână chel sau să arate mai bătrân prematur.

Părul poate cădea în timpul perierii sau al șamponării, iar experții în domeniu susțin că acest fenomen este normal. În timpul unei zile pierdem până la 100 de fire de păr. Dacă se depășește acest număr, atunci ar trebui luate măsuri pentru rezolvarea acestei probleme.

Cauzele căderii părului

caderea paruluiCauzele comune ale căderii părului sunt:

  • lipsa nutrienților esențiali pentru organism
  • utilizarea excesivă a produselor și tratamentelor pentru păr
  • obiceiurile alimentare nesănătoase
  • dezechilibrul hormonal
  • anumite medicamente
  • mătreața
  • alopecia
  • alte probleme specifice scalpului

Stresul și tensiunea pot duce, de asemenea, la căderea părului. Nu permiteți stresului să facă parte din viața dumneavoastră. Reduceți nivelul de stres prin practicarea exercițiilor de respirație, a meditației etc. De asemenea, este important să dormiți suficient în fiecare noapte.

Orice problemă medicală ar trebui tratată, pentru a preveni căderea severă a părului. Tiroida este o problemă comună, care afectează foarte multe femei, această afecțiune provocând și căderea rapidă a părului.

(Citiți și "Sfaturi pentru un par lung si sanatos")

Trucuri pentru ține sub control căderea părului

caderea parului1. Folosiți un pieptene cu dinții rari, acesta fiind ideal pentru descurcarea părului. Pentru coafarea părului puteți folosi alt tip de pieptene, însă numai când este absolut necesar. Astfel, veți reduce numărul de fire care cad sau care se rup atunci când pieptănați părul.

2. Se recomandă să nu se pieptene părul dacă e ud, deoarece cresc șansele ca acesta să se rupă sau să cadă. Lăsați părul să se usuce înainte de a-l pieptăna.

3. Nu frecați vuguros părul cu prosopul. Nu veți face altceva decât să măriți numărul firelor de păr rupte. Doar presați ușor prosopul, pentru a absorbi excesul de apă din păr.

4. Spălați pieptenele în fiecare săptămână. Pieptenele se murdărește cu timpul, motiv pentru care acesta trebuie curățat folosind o periuță, apă și săpun. Este o măsură necesară pentru a ține sub control căderea părului.

caderea parului5. Tratamentul cu ulei cald aplicat pe păr reprezintă unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru căderea părului! Uleiurile naturale, precum cel de cocos, măsline, canola, jojoba, susan etc. pot fi folosite pentru a masa scalpul pentru a preveni căderea părului și a încuraja creșterea acestuia. Încălziți puțin uleiul, aplicați-l pe scalp cu degetele sau folosind o dischetă de bumbac și masați ușor. După aplicarea uleiului, acoperiți capul cu o cască de duș sau cu o pungă și lăsați-l să acționeze o oră. Spălați după aceea părul, folosind un șampom blând.

6. Folosiți un șampon fără sulfați, silicon sau parabeni, pentru a evita încărcarea scalpului cu aceste chimicale care fac rău părului.

7. Spălați părul cel puțin la 3 zile cu un șampon delicat, pentru a înlătura praful acumulat, mizeria, uleiul sau anumite bacterii.

(Citiți și "Problema nr. 1 a părului - vârfurile despicate")

Cum îngrijim părul pentru a preveni căderea

caderea parului Nu folosiți des tratamentele chimice, uscătorul de păr, placa de îndreptat sau vopseaua de păr, deoarece acesta pot cauza căderea părului.

Anumite coafuri, cum ar fi cozile strânse foarte tare sau împletiturile și folosirea elasticelor de păr pot determina căderiea părului.

Alimentație sănătoasă pentru a preveni căderea părului

Acordați o importanță deosebită dietei, deoarece o dietă echilibrată poate rezolva problema căderii părului. Carențele nutriționale reprezintă una din cauzele principale ale căderii părului.

Alimentele bogate în zinc, vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, acizi grași omega 3 și proteine sunt necesare pentru a combate aceste deficiențe, pentru a conferi un aspect sănătos părului, pentru un scalp sănătos și mai puține fire de păr rupte. O dietă sănătoasă reprezintă un remediu eficient și pe termen lung pentru combaterea căderii părului.

Sursa: stylecraze.com
Sursa foto: healthyfoodhouse.com - becomegorgeous.com - medimanage.com - thenetzfamily.com - britpaige.com

Comentarii

Articole similare

Ce să mâncăm pentru a avea păr şi unghii puternice

Atunci când vorbim despre păr şi unghii sănătoase şi puternice, o dietă echilibrată nu ar trebui subestimată. Alimentele bogate în anumiţi nutrienţi sunt benefice pentru un păr sănătos şi pentru unghii tari...

Remedii pentru părul uscat

Părul uscat și aspru reprezintă o problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane. Cauza este reprezentată de obiceiurile alimentare nesănătoase și de un stil de viață nepotrivit...

Beneficiile morcovilor pentru păr și piele

Morcovii au efecte benefice asupra pielii, datorită vitaminei A și antioxidanților, care protejează împotriva bolilor de piele și ajută la menținerea sănătății pielii. Printre beneficiile consumului de morcovi asupra pielii, se numără...

Alimente care previn căderea părului

Pentru a evita căderea părului, va trebui să consumați alimente bogate în nutrienți, care să fortifice firul de păr. Cele mai benefice alimente pentru păr, bogate în nutrienți, sunt...

Remedii pentru părul gras

Dacă părul dumneavoastră se simte gras și plat, nu vă panicați. Există o multitudine de remedii pentru a face față acestei probleme. Foarte importantă este îngrijirea corespunzătoare a părului...

Ce coafuri plac bărbaţilor

Contrar opiniei publice, bărbaţii chiar observă şi ştiu cu exactitate ce coafuri sunt pe placul lor. Iată care sunt câteva dintre acestea...
Publicitate