Home « tratamente « Remedii mătreaţă

Remedii mătreaţă

Adaugat pe 14 mai 2013

remedii matreata Mătreaţa reprezintă o problemă cu care se confruntă majoritatea persoanelor la un moment dat. Părul cu mătreaţă are un aspect neplăcut, cauzează mâncărimi şi căderea acestuia. Mătreaţa afectează şi tenul, oamenii care au mătreaţă fiind mai predispuşi la acnee şi comedoane.

Cauzele mătreţii pot fi multiple. Printre aceste se numără: o nutriţie sărăcăcioasă, deficienţă de zinc, candidoză, folosirea excesivă a săpunurilor sau şampoanelor alcaline etc.

Există foarte multe produse anti-mătreaţă pe piaţă, dar nu toate acestea sunt eficiente, unele producând chiar alergii - agravând problema mătreţii. Pentru a evita astfel de situaţii, puteţi opta pentru remedii realizate acasă.

Următoarele remedii sunt foarte eficiente în prevenirea şi tratarea mătreţii. Probabil acestea se aseamănă cu sfaturile bunicii, însă aceleaşi ingrediente sunt folosite şi în produsele anti-mătreaţă din comerţ. Dacă realizaţi personal masca, veţi şti cu siguranţă ce conţine, fiind 100% naturală.

Remedii împotriva mătreţii

 • Aloe Vera este foarte eficientă în tratarea acestei probleme. Masaţi gel de Aloe Vera pe scalp, lăsaţi să acţioneze 10 minute şi spălaţi părul cu un şampon blând. Repetaţi acest proces regulat, pentru a elimina mătreaţa.
 • Amestecaţi câteva picături de ulei de eucalipt cu 20 ml de ulei de cocos şi masaţi scalpul pentru a elimina cojile. Realizaţi acest tratament de două ori pe săptămână, timp de câteva săptămâni, şi veţi scăpa de mătreaţă.
 • Aspirina este, de asemenea, o modalitate eficientă de a elimina mătreaţa. Zdrobiţi două pastile de aspirină până se transformă în praf şi amestecaţi-le cu şamponul dumneavoastră. Lăsaţi acest amestec pe scalp timp de câteva minute, după care limpeziţi bine cu apă.
 • Henna este printre cele mai eficiente tratamente, atât pentru eliminarea mătreţii, cât şi împotriva căderii părului. Ajută la restabilirea sănătăţii părului şi reprezintă un tratament împotriva mătreţii.
 • Un alt tratament împotriva mătreţii este reprezentat de un amestec compus dintr-o linguriţă de zeamă de lămâie şi două linguriţe de oţet. Cu acest amestec ar trebui masat scalpul, după care se va limpezi cu apă.
 • matreata Amestecaţi ulei de măsline cu ulei de migdale. Aplicaţi amestecul pe scalp, aşteptaţi câteva minute, după care spălaţi părul.
 • Baia de aburi calzi este foarte benefică pentru păr şi pentru scalp. Masaţi scalpul şi părul cu un ulei cald şi înfăşuraţi capul cu un prosop umed încălzit, timp de câteva minute.
 • Tratamentul cu ulei cald este cea mai bună metodă de a vindeca mătreaţa. Masaţi ulei cald pe scalp înainte de a merge la culcare. Dimineaţa, cu o oră înainte să vă spălaţi părul, masaţi scalpul cu suc de lămâie amestecat cu oţet cosmetic, folosind o dischetă de bumbac. După o oră spălaţi părul, iar ultima dată limpeziţi-vă cu un amestec format din sucul de la o lămâie, amestecat cu o ceaşcă de apă caldă. Realizaţi acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână, timp de trei luni.
 • Amestecaţi două linguri de suc proaspăt de mere cu 2 linguri de apă caldă şi aplicaţi pe păr, masaţi şi lăsaţi să acţioneze 10 - 15 minute, după care limpeziţi. Repetaţi acest proces de 2 - 3 ori pe spătămână pentru a elimina mătreaţa.
 • Încălziţi 300 grame de ulei de cocos cu 3 grame de piper negru. Atunci când începe să fiarbă opriţi aragazul, strecuraţi amestecul folosind un tifon şi păstraţi într-o sticlă uleiul rezultat. Seara masaţi uşor scalpul cu acest amestec.
 • Bateţi două ouă şi adăugaţi două linguri de apă. Umeziţi părul şi aplicaţi amestecul de ouă pe acesta. Masaţi scalpul, după care lăsaţi amestecul să acţioneze timp de 10 - 15 minute. După aceea, limpeziţi părul cu apă rece.

Aceste remedii sunt foarte bune, dar dacă nu eliminaţi factorii care declanşează apariţia mătreţii, niciun remediu nu vă va ajuta. Iată ce trebuie să faceţi pentru a elimina mătreaţa:

 • Încercaţi să vă schimbaţi stilul de viaţă dacă sunteţi stresat des, deoarece stresul poate duce la apariţia mătreţii.
 • Masaţi regulat scalpul (de exemplu, atunci când şamponaţi sau când aplicaţi o mască). Astfel, va fi stimulată circulaţia sângelui la nivelul scalpului şi vo fi înlăturate celulele moarte.
 • Asiguraţi-vă că dieta dumneavoastră cobţine cantitatea necesară de vitamina B6, B12, zinc, beta-caroten.
 • Evitaţi folosirea excesiva a uscătorului de păr.
 • Verificaţi dacă produsele pe care le folosiţi pentru rutina de îngrijire a părului conţin uleiuri, deoarece acestea pot contribui la apariţia mătreţii.
 • Şamponaţi părul regulat.
 • Evitaţi aplicarea de chimicale pe scalp (precum cele folosite în vopseaua de păr).

Sursa: ourvanity.com - Sursa foto: sheknows.com - dailylivingingeneva.blogspot.com

Comentarii

Articole similare

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Noi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

Ce să mâncăm pentru a avea păr şi unghii puternice

Atunci când vorbim despre păr şi unghii sănătoase şi puternice, o dietă echilibrată nu ar trebui subestimată. Alimentele bogate în anumiţi nutrienţi sunt benefice pentru un păr sănătos şi pentru unghii tari...

Semne că a venit timpul să vă dați demisia

Sunteți permanent stresat de serviciul dumneavoastră? La serviciu simțiți că nu este locul potrivit pentru dumneavoastră? Ați avut parte de abuz verbal la serviciu? Conform experților acestea sunt...
Publicitate