Remedii eficiente pentru sughiț
Cu toții ne confruntăm cu sughițul la un moment dat. Ținutul respirației numărând pănă la 10, sau un pahar de apă au uneori efect. În acest articol veți găsi mai multe remedii eficiente, însă, înainte de a le descoperi, va trebui să înțelegeți cauzele apariției sughițului.
Ce este sughițul și de ce apare
Sughițul este cauzat de un o contracție sau un spasm involuntar al diafragmei. Acesta este declanșat de o iritare a nervului vag. Acest nerv și ramurile sale pornesc din creier până în abdomen. Orice tulburare a acestui nerv determină mușchii diafragmei să se contracte în abdomen, declanșând apariția sughițului. Acest fenomen are loc până când mușchii se calmează.
Sughițul este o reacție care apare în urma unor probleme digestive. În urma unor convulsii ale mușchilor digestivi, aerul pătrunde în stomac. Acesta fiind o entitate străină, corpul răspunde prin a închide glota (regiune a laringelui), ceea ce cauzează sunetul specific sughițului.
Remedii pentru sughiț
1. Mierea
Dacă sughițați încontinuu, înghițiți o lingură de miere, pentru a diminua disconfortul. Acțiunea de a înghiți și gustul dulce al mierii vă va scăpa de sughiț.
2. Iaurtul
Adăugați o lingură de sare la o ceașcă de iaurt și amestecați bine pentru a obține un amestec omogen. Mâncați încet din acesta. Doar câteva linguri din acest amestec vor fi de ajuns pentru a calma instant sughițul.
3. Gheața
Apa foarte rece acționează ca un șoc asupra tractului digestiv, calmând instant sughițul. Adăugați câteva cuburi de gheață într-un pahar cu apă și beți. O altă variantă constă în aplicarea unor cuburi de gheață înfășurate într-o pânză curată pe partea din spate a gâtului. Este posibil să începeți să respirați mai repede, însă nu trebuie să vă îngrijorați. Înspirați adânc pentru a normaliza respirația. Sughițul va dispărea într-o clipită!
4. Zahărul
Zahărul este un remediu foarte vechi pentru sughiț. Consumați o linguriță de zahăr când sughițați. Țineți zahărul în gură aproximativ 30 de secunde, până se dizolvă, apoi mestecați și înghițiți. Se crede că gustul dulce în exces înlătură sughițul.
5. Lămâia
Deși nu se cunoaște modul exact în care lămâia înlătură sughițul, oamenii consideră că gustul acru al acesteia ajută la saturarea tractului digestiv. Acest gust stimulează nervii cu un gust intens și ajută la controlarea sughițului.
(Citiți și "Beneficiile sucului de lămâie pentru sănătate")
6. Apa
Un remediu simplu, dar eficient, constă în consumarea unui pahar de apă, prin înghițituri mici. Mecanismul prin care se înghite relazează mușchii diafragmei și ajută la calmarea sughițului. După consumarea apei ar trebuie ca distanța dintre sughițuri să fie din ce în ce mai mare, după care acestea ar trebui să dispară complet.
(Citiți și "Beneficiile consumului de apă")
7. Ghimbirul
Ghimbirul este un bun remediu pentru problemel digestive. Ghimbirul este eficient pentru calmarea senzației de greață, fiind recomandat și pentru eliberarea corpului de sughițul continuu. Curățați și tăiați o bucată mică de ghimbirl și mestecați-l. Dacă nu vă place gustul intens al ghimbirului, consumați o bomboană cu ghimbir sau adăugați câteva bomboane într-un suc de lămâie. Astfel, sughițul va dispărea rapid!
8. Ceai de mușețel
Ceaiul de mușețel relaxează în mod natural mușchii, calmând contracțiile diafragmei.
Alimente care trebuie evitate
Nu există o dietă specială pentru persoanele care se confruntă des cu sughițul, însă câteva alimente trebuie evitate în timpul acestuia. Aceste mâncăruri agravează sughițul și îl prelungesc.
- Evitați băuturile carbogazoase, deoarece gazul duce la apariția râgâitului, acesta agravând sughițul.
- Mâncărurile condimentate schimbă ciclul normal al respirației, ceea ce duce la apariția sughițului sau la prelungirea acestuia.
- Dacă sughițați în timp ce mâncați, este mai bine să vă opriți din luarea mesei până când sughițatul încetează complet. Astfel, evitați să vă înecați.
- Consumul de porții mici de mâncare previne formarea gazului în stomac, ceea ce previne apariția sughițului.
Sursa: stylecraze.com
Sursa foto: fitsugar.com - mentalfloss.com - teamajesty.com
Comentarii
Articole similare

Remedii naturale pentru răceală
Răceala poate fi tratată prin intermediul medicamentelor, însă există și foarte multe remedii naturale, extrem de eficiente. Acestea scurtează durata răcelii și previn apariția acesteia pe viitor...
Alimente care luptă împotriva inflamației
Inflamația este o funcție necesară a sistemului imunitar, însă uneori nu mai funcționează corect. Nivelul crescut al inflamației poate dăuna corpului. Se consideră că anumite boli precum artrita reumatoidă...
12 alimente pentru detoxifierea ficatului
Ficatul este un organ vital, deoarece controlează sinteza nutrienților în corp. Este un organ foarte puternic, fiind capabil să realizeze 500 de funcții diferite. Din cauza nivelului ridicat de poluare...
10 modalități de a calma gâtul iritat
Gâtul inflamat poate fi primul semn de răceală, un efect secundar al corzilor vocale tensionate sau poate indica probleme mai seriase (precum o infecție streptococică)...
Beneficiile sucului de lămâie pentru sănătate
Lămâia oferă un gust abundent unei mari varietăţi de mâncăruri şi prezintă o multitudine de beneficii pentru sănătate. Flavonoidele prezente în sucul de lămâie conţin antioxidanţi...