Home « poveşti de succes « Poveşti de succes care vă vor inspira

Poveşti de succes care vă vor inspira

Adaugat pe 02 aprilie 2013

afaceri care te vor inspira

Chris Zane

Zane, acum în vârstă de 46 de ani, a debutat în lumea afacerilor la vârsta de 12 ani, utilizând garajul părinţilor săi, aflat în East Haven, Connecticut. La 16 ani, şi-a convins părinţii să preia o afacere care urma să fie închisă, care consta în vânzarea de biciclete. Zane a împrumutat 23.000$ de la bunicul lui, cu o dobândă de 15%. Cât el era la şcoală, mama lui se ocupa de magazin. În primul an a strâns cu greu 56.000$ din vânzări, însă în prezent se aşteaptă la un profit de 21 miliarde de dolari.

Liane Weintraub şi Shannan Swanson

Luând în considerare obsesia prezentă de a analiza etichetele, ingredientele produselor, cu siguranţă există pe piaţa o gamă variată de produse organice, sănătoase, pentru bebeluşi, nu? Aşa au considerat şi mămicile Liane Weintraub şi Shannan Swanson, însă au constatat că s-au înşelat. Aceste mămici au început să prepare piureuri pentru bebeluşii lor şi au observat cât de puţine produse organice găsesc în magazine. Astfel, Weintraub, în vârstă de 42 de ani, reporter tv local, şi Swanson, 38, chef format la Cordon Bleu şi fost bucătar la restaurantele Wolfgang Puck, au fost inspirate de această constatare, dezvoltând Tasty Brand. Compania a avut profit la patru ani după lansare, anul acesta fiind pe drumul cel bun, cu încasări de 2.5 milioane de dolari.

George Vlagos

Pe vremea când George Vlagos era la liceu, tatăl său, care era cizmar, l-a îndrumat să vină în fiecare zi la el la magazin pentru a lustrui pantofii. John Vlagos, un imigrant grec, a sperat să îi arate fiului său cât de dificil este să lucrezi cu mâinile, determinându-l astfel să îşi găsească o profesie mai bună. Însă, după mai mulţi ani în care a avut joburi bine plătite, acesta s-a întors la meseria tatălui său, după ce a descoprit cât de greu îţi poţi găsi o pereche de pantofi de calitate. A decis să îşi proiecteze propriile modele. Astăzi, o persoană trebuie să aştepte 6 săptămâni pentru a se bucura de o pereche de pantofi realizată de George Vlagos.

Jason Toews şi Dustin Coupal

Jason Toews şi Dustin Coupal au văzut necesitatea unui site care să ajute oamenii să găsească cea mai ieftină benzinărie locală şi au înfiinţat GasBuddy.com, în iunie 2000. La momentul respectiv, Toews lucra ca programator, iar Coupal era doctor. De-a lungul unui deceniu, cei doi parteneri de afaceri au încercat să convingă permanent şoferii să se conecteze şi să împărtăşească preţul benzinei. În anul 2009, Toews şi Coupal au observat potenţialul aplicaţiilor pentru telefoanele mobile. Astfel, în acelaşi an au lansat aplicaţii pentru Android şi iPhone, acestea având succes instantaneu. Până în prezent, peste 6 milioane de oameni au descărcat aplicaţia lor. Chiar dacă site-ul are în continuare suficient trafic, în curând acesta va fi depăşit de numărul de persoane care folosesc aplicaţia pe telefon.

Joanna Meiseles

Când Joanna Meiseles l-a dus pe fiul său pentru prima dată la salon, pentru a fi tuns, a dorit ca rezultatul să fie unul special. Chiar a adus o cameră pentru a filma tunsoarea, pentru a o arăta bunicilor. Meiseles nu a fost mulţumită de rezultat şi acesta a fost momentul care a determinat-o să creeze un loc special în care copiii să fie tunşi. A creat Snip-its, un salon dedicat tunsorilor pentru copii, care are în prezent 63 de locaţii şi planuri pentru realizarea de francize în U.K.

Sursa foto: http://www.inc.com/ - Sursa foto: blog.thecompanywarehouse.co.uk

Comentarii

Articole similare

Povestea de succes a lui Dany Levy

Dany a fost întotdeauna pasionată de scris, dorindu-şi să ajungă la sufletele oamenilor prin articolele sale. A transformat această pasiune într-o afacere de milioane de dolari prin fondarea...

De ce poveştile de succes încep adesea cu un eşec

Pierderea neaşteptată a locului de muncă a determinat un scriitor să realizeze un catalog cu întâmplările nefericite ale celor care au profesat înaintea lui.

Povestea de succes a lui Rudolf August Oetker

Rudolf August Oetker a fost un antreprenor german, numit adesea regele budincii, care a devenit miliardar datorită companiei sale private Oetker-Gruppe. Născut în centrul cultural Bielefeld, Rudolf şi-a luat licenţa...

Afaceri de succes în 2013

În anul 2013, situaţia economică s-a îmbunătăţit, motiv pentru care o afacere ar putea avea mai mult succes! Vă prezentăm câteva idei de afaceri care sunt cel mai probabil să aibă succes. Aceste predicţii se bazează pe date recente...
Publicitate