Home « poveşti de succes « Povestea de succes a lui Rudolf August Oetker

Povestea de succes a lui Rudolf August Oetker

Adaugat pe 05 aprilie 2013

rudolf august oetker Rudolf August Oetker a fost un antreprenor german, numit adesea regele budincii, care a devenit miliardar datorită companiei sale private Oetker-Gruppe. Născut în centrul cultural Bielefeld, Rudolf şi-a luat licenţa în Hamburg, în domeniul Finanţe Bănci. A participat la Cel de-al Doilea Război Mondial, iar după ce războiul s-a terminat, a moştenit de la bunicul său August Oetker afacerea alimentară a familiei, după ce acesta a fost omorât în timpul unui raid aerian în Bielefeld, în anul 1944.

În acel moment firma vindea produse precum pizza îngheţată, bere şi şampanie, dar era cunoscută pentru marea invenţie a lui August - praful de copt gata de utilizare şi care nu schimba gustul produselor în care a era utilizat. Rudolf August Oetker a reuşit să facă produsele sale cunoscute nu numai în Germania, ci în întreaga lume. El a fost persoana care a diversificat afacerea familiei, adăugând afaceri în domenii transportului, băncilor şi hotelurilor.

După ce a fost aproape 40 de ani la conducerea companiei, Oetker s-a retras din funcţia de director executiv în anul 1981. A revenit această poziţie fiului său, August Oetker, care conduce şi în prezent compania.

Rudolf a fost căsătorit de trei ori şi a avut 8 copii în total. A murit fiind al 61-lea cel mai bogat om din lume, la data de 16 ianuarie 2007, din cauza pneumoniei. În prezent, averea familiei Oetker se estimează la 4,35 miliarde de euro. În afară de afacerea alimentară, aceştia deţin cinci hoteluri de 5 stele, un lanţ de băcănii, o companie de publicitate, grupuri de asigurări şi o afacere de transport mărfuri pe mare.

Sursa: http://www.boompedia.com - Sursa foto: www.forbes.com

Comentarii

Articole similare

Povestea de succes a lui Dany Levy

Dany a fost întotdeauna pasionată de scris, dorindu-şi să ajungă la sufletele oamenilor prin articolele sale. A transformat această pasiune într-o afacere de milioane de dolari prin fondarea...

Poveşti de succes care vă vor inspira

Zane, acum în vârstă de 46 de ani, a debutat în lumea afacerilor la vârsta de 12 ani, utilizând garajul părinţilor săi, aflat în East Haven, Connecticut. La 16 ani, şi-a convins părinţii să preia o afacere care urma să fie închisă...
Publicitate