Home « poveşti de succes « Povestea de succes a lui Robert Kiyosaki

Povestea de succes a lui Robert Kiyosaki

Adaugat pe 12 aprilie 2013

robert kiyosaki Robert Kiyosaki este un antreprenor şi un investitor japonez-american cu o perspectivă diferită asupra instruirii financiare. Cartea pe care a scris-o, "Tată bogat, tată sărac", i-a adus faima.

Kiyosaki a fost născut şi crescut în Hawaii, una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă din lume. A terminat liceul în New York, s-a înrolat în Marină şi şi-a oferit serviciile în Vietnam, iniţial ca ofiţer, devenind ulterior pilot al unui elicopter de luptă. A întreprins afaceri în domeniul vânzărilor, al educaţiei, însă cartea "Tată bogat, tată sărac" i-a adus cu adevărat succesul.

Cartea lui Robert Kiyosaki este unul dintre cele mai faimoase best-seller-e, fiind provovată de publicaţii faimoase precum Wall Street Journal, New York Times şi USA Today. Kiyosaki a creat şi jocul Cashflow 101, un joc educaţional care instruieşte oamenii cum să construiască strategii financiare şi de investiţii, aspecte pe care le-a învăţat de la tatăl său bogat.

Kiyosaki consideră că muncitul din greu, o slujbă bună, economisirea banilor şi evitarea datoriilor pentru investiţii pe termen lung nu mai sunt recomandate în prezent. El este cunoscut datorită ideilor sale sincere de a merge mai departe cu curaj şi determinare.

Robert Kiyosaki a realizat povestea ficţională a doi taţi - unul sărac şi altul bogat. Tatăl lui natural a fost sărac, chiar dacă avea calificări bune în domeniul educaţiei. A terminat cu cea mai mare medie şcoala hawaiiană, având un venit decent. Nu-şi putea permite prea multe lucruri, deoarace nu avea niciodată suficienţi bani. Tatăl celui mai bun prieten al său, care a devenit după aceea tatăl său bogat, a realizat o afacere fără prea mulţi bani, chiar dacă acesta a renunţat la şcoală. A avut succes peste noapte şi a fost uimit de faptul că şi-a putut permite atâtea luxuri.

Contrastul dintre cei doi taţi l-a impresionat pe Robert, acesta învăţând repede lecţia. Tatăl bogat a reuşit să profite de oportunităţile care i s-au ivit. A reuşit să obţină bunăstarea, libertatea financiară şi să se bucure de o viaţă ideală. Deşi ambii taţi erau competenţi în felul lor propriu, doar unul a reuşit să aibă succes financiar.

Deşi Robert s-a pensionat, acesta continuă să ofere lecţii educaţionale.

Sursa: boompedia.com - Sursa foto: resources.business.com.my

Comentarii

Articole similare

10 persoane de succes, care inițial au eșuat

Faptul că nu obțineți acea promovare atât de mult așteptată poate fi foarte frustrant, însă oamenii din lista următoare vă vor convinge că eșecurile sunt doar o etapă în drumul spre succes...

De ce poveştile de succes încep adesea cu un eşec

Pierderea neaşteptată a locului de muncă a determinat un scriitor să realizeze un catalog cu întâmplările nefericite ale celor care au profesat înaintea lui.
Publicitate