Home « Dezvoltare personală « Muzica ne binedispune

Muzica ne binedispune

Adaugat pe 19 aprilie 2013

muzica binedispune Muzica ne poate binedispune, ne poate schimba starea de spirit, având un impact major asupra vieţii noastre. S-a demonstrat că muzica are puterea de a accesa amintirile, de a stimula memoria; influenţează psihicul, având puterea de a schimba modelele de gândire dacă este ascultată o perioadă mai mare de timp.

Este personală

Gusturile fiecărei persoane sunt diferite, ceea ce înseamnă că o anumită melodie nu o să aibă aceleaşi efecte şi beneficii pentru orice persoană. Răspunsul emoţional şi psihologic după ascultarea unei melodii este influenţat de tipul de muzică pe care îl preferaţi şi în funcţie de amintirile asociate cu anumite genuri de muzică.

Calmează nervii

Dacă vă simţiţi neliniştiţi, îngrijoraţi, va trebui să încetiniţi ritmul cardiac şi pe cel al respiraţiei. Nu optaţi pentru Guns N` Roses sau Wolfmother, ci alegeţi stiluri clasice, mai lente.

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Pentru a vă îmbunătăţi starea de spirit, genul pop/rock este recomandat, deoarece are un tempo ridicat şi adesea versuri care binedispun. Dacă nu aveţi o stare de spirit prea bună, încercaţi iniţial nişte melodii mai lente, adecvate stării dumneavoastră de spirit, după care puteţi trece treptat la melodii cu tempo mai rapid.

Învinge furia

A învinge furia prin utilizarea muzicii presupune conştientizarea emoţiilor personale. Adulţii trec peste emoţiile negative dacă ascultă versuri şi sunete mai agresive, deoarece îi ajută să îşi înţeleagă problemele şi să oberve că nu sunt singuri.

Ne motivează pentru a face mişcare

Sălile de sport pun muzică cu un tempo consistent, care ajută la reglarea funcţiilor corpului, cum ar fi bătăile inimii şi respiraţia. De asemenea, creşte nivelul energiei şi rezistenţa.

Sursa: bodyandsoul.com.au - Sursa foto: dealwithstresstoday.com

Comentarii

Articole similare

Cum învățăm mai eficient

Vă este dificil să vă concentrați în timpul studiului? Sau aveți nevoie de noi idei pentru a îmbunătăți rutina de învățare? Iată 13 modalități prin care puteți învăța mai eficient...

Cum controlăm gândurile negative

Terapia cognitiv-comportamentală reprezintă o formă de psihoterapie care are ca obiectiv stabilirea de modele cu privire la modul de a gândi, comportamente și emoții...

De ce este sexul atât de important?

Unele persoane consideră că sexul este supraestimat, în timp ce altele cred contrariul. Dar, în realitate, sexul are foarte multe beneficii. Iată de ce sexul este important...

Beneficiile mersului pe bicicletă

Există foarte multe beneficii asociate cu mersul pe bicicletă. Printre acestea se numără...

De ce este micul dejun cea mai importantă masă a zilei

Probabil aţi auzit de nenumărate ori că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Şi cu toate acestea, mulţi adulţi sar peste micul dejun. Foarte multe femei nu iau micul dejun pentru a diminua numărul de calorii...

Nutrienţi pentru o memorie mai bună!

Memoria reprezintă activitatea mentală de a ne aminti informaţii învăţate sau experimentate anterior. Există două tipuri de memorie:
Publicitate