Home « dietă « Morcovii - beneficii pentru sănătate

Morcovii - beneficii pentru sănătate

Adaugat pe 04 aprilie 2013

morcoviMorcovii sunt o legumă agreată în toate colţurile lumii. Sunt foarte gustoşi cruzi, serviţi ca suc sau în preparate culinare, furnizând un număr însemnat de beneficii, printre care:

Morcovii previn apariţia cancerului

Cantitatea însemnată de antioxidanţi prezenţi în morcovi diminuează riscul apariţiei cancerului. Studiile au indicat că morcovii previn în special trei tipuri de cancer: de sân, plămâni şi de colon. Aceştia sunt singurele legume care conţin falcarinol, un pesticid natural care s-a dovedit că previne apariţia cancerului.

Morcovii ajută digestia

Morcovii sunt o sursă importantă de fibre, acestea fiind esenţiale pentru ca sistemul digestiv să funcţioneze corect. De asemenea, sunt foarte săţioşi, fiind recomandaţi în dietele de slăbire.

Morcovii menţin ochii sănătoşi

Morcovii sunt bogaţi în betacaroten, acesta fiind transformat în vitamina A în corp. Aceasta este esenţială pentru sănătatea ochilor. Îmbunătăţeşte vederea nocturnă şi previne apariţia bolilor cauzate de vârstă, precum cataracta şi degenerescenţa maculară.

Morcovii are efecte anti-îmbătrânire

Vitamina A ajută pielea să elimine celulele deteriorate şi să regenereze alte celule noi. Vitamina A protejează pielea de razele UV dăunătoare, întârzie îmbătrânirea, previne acneea, ajută tenul uscat şi îmbunătăţeşte aspectul tenului.

Beneficii pentru sănătatea inimii

Un studiu a descoperit că riscul apariţiei bolilor de inimă a scăzut cu 32% pentru oamenii care au consumat zilnic 250 de grame de morcovi. Alte studii au evidenţiat o legătură între consumul de betacaroten şi reducerea riscului de a avea boli ale inimii.

Morcovii reglează nivelul colesterolului

Fibrele prezente în morcovi scad nivelul colesterolului. Magneziul prezent în morcovi ajută, de asemenea, în reglarea nivelului colesterolului.

Morcovii ajută în curele de slăbire

Aceştia sunt bogaţi în nutrienţi şi au puţine calorii, fiind foarte săţioşi. În plus, morcovii îmbunătăţesc metabolismul; conţin nicotină, aceasta eliminând lipidele şi grăsimea prezentă în corp.

Sursa foto: www.thekitchn.com

Comentarii

Articole similare

Fructul Sharon (kaki) - beneficii pentru sănătate

Sharon sunt fructe exotice, cu un gust delicios, însă beneficiile acestora sunt mult mai numeroase. Printre acestea se numără abilitatea de a îmbunătăți vederea, reducerea semnelor îmbătrânirii...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

Fructe permise persoanelor cu diabet (1)

Diabetul este o tulburare a metabolismului, caracterizată printr-un nivel crescut al zahărului în sânge (glucozei). Diabetul poate fi de tipul 1 (corpul nu poate produce insulină) sau de tipul 2 (corpul nu poate...

Ce să mâncăm pentru a avea păr şi unghii puternice

Atunci când vorbim despre păr şi unghii sănătoase şi puternice, o dietă echilibrată nu ar trebui subestimată. Alimentele bogate în anumiţi nutrienţi sunt benefice pentru un păr sănătos şi pentru unghii tari...

Alimente care luptă împotriva inflamației

Inflamația este o funcție necesară a sistemului imunitar, însă uneori nu mai funcționează corect. Nivelul crescut al inflamației poate dăuna corpului. Se consideră că anumite boli precum artrita reumatoidă...
Publicitate