Home « machiaj « Machiaj rezistent pentru vară

Machiaj rezistent pentru vară

Adaugat pe 28 mai 2014

machiaj varaAdaptarea regimului de îngrijire a tenului în funcție de sezon este foarte importantă. Dacă ați realizat schimbări în regimul de îngrijire a pielii atunci când s-a trecut de la iarnă la primăvară, acum este din nou momentul să acordați o atenție sporită pașilor pe care îi realizați în realizarea machiajului, pentru a face față căldurii excesive.

Pentru un machiaj rezistent, trebuie să respectați câteva sfaturi ideale pentru anotimpul cald.

1. Utilizați produse cu SPF

Atunci când știți că veți petrece timpul afară, la soare, folosiți o loțiune cu factor de protecție solară, în funcție de nuanța tenului dumneavoastră (minim SPF 15). Nu vă bazați doar pe produsele cosmetice care au un factor de protecție redus.

machiaj varaEste în regulă să folosiți un balsam de buze cu SPF, dar trebuie să aplicați o loțiune și pe celelalte zone expuse la soare: față, gât, piept, chiar și regiunea din spatele urechii.

2. Produse cosmetice rezistente la apă

Unul dintre sfaturile cele mai importante cu privire la un machiaj potrivit zilelor de vară constă în alegerea produselor cosmetice rezistente la apă. În această categorie intră rimelul, fardul de ochi, tușul, chiar și corectorul.

3. Hidratați pielea

După ce ați petrecut ceva timp la soare, pielea este deshidratată și uscată. Dacă vă doriți o piele hidratată, aplicați o cremă sau o loțiune și masați pielea până când aceasta este absorbită complet. Puteți face un duș cald înainte, care va deschide porii și va permite cremei hidratante să pătrundă mai ușor în piele.

4. Luptați împotriva pielii lucioase

machiaj varaPentru o rutină de îngrijire potrivită zilelor de vară, este esențial să înlocuiți crema de față cu o variantă mai ușoară. Același lucru este indicat și pentru demachiant: optați pentru un gel spumant, iar după curățarea feței, folosiți o loțiune sau o cremă fără ulei.

5. Acoperire mai lejeră

Chiar dacă aveți nevoie de o acoperire perfectă, nu puteți folosi în continuare același fond de ten în zilele călduroase. Înlocuiți fondul de ten cu o cremă hidratantă nuanțatoare și renunțați la fardul de obraz. Dacă nu doriți să folosiți produse rezistente la apă, investiți într-o bază pentru machiaj de calitate.

6. Bronzați-vă frumos

Un gel autobronzant poate reprezenta soluția potrivită pentru o acoperire mai bună și nu necesită expunerea pielii la razele UV. Unul dintre trucurile unui machiaj reușit pentru vară constă în aplicarea unui iluminator după ce s-a folosit gelul autobronzant. Folosiți produsul iluminator pe față, gât, decolteu și pe restul corpului, dacă vă doriți un corp sexy, atrăgător.

7. Exfolierea pielii

machiaj varaDin cauza transpirației, bacteriile se înmulțesc mai repede la nivelul pielii, iar dacă nu vă exfoliați pielea, coșurile nu vor întârzia să apară.

8. Răcoriți-vă

Atunci când achiziționați produse pentru lunile călduroase, identificați ingrediente care au un efect de răcorire. Mentolul este una dintre alegerile evidente - pentru piele și scalp -, cât și palladiumul - are efect răcorităr când este aplicat pe piele.

9. Folosiți protecție solară și pentru păr

Atunci când mergeți să înotați, indiferent dacă este la mare sau la piscină, va trebui să vă protejați părul de acțiunea nocivă a clorului și a sării. Puteți aplica un produs special conceput pentru protecția părului sau, mai simplu, aplicați pe păr puțină loțiune de corp cu SPF și pieptănați pentru a o întinde uniform. După ce ați înotat, spălați cât mai repede părul cu apă, pentru a nu permite sării și clorului să dăuneze părului.

Sursa: becomegorgeous.com
Sursa foto: beautystat.com - nomoredirtylooks.com

Comentarii

Articole similare

Remedii naturale pentru arsurile solare

Oamenii au venerat soarele timp de mii de ani. Însă, în ultimul secol, oamenii își doresc să se expună la soare pentru a căpăta un bronz auriu, această nuanță mascând uneori arsurile dureroase...

Cum prevenim apariția celulitei

Celulita reprezintă o problemă comună, majoritatea femeilor confruntându-se cu aceasta. Pe lângă alte cauze, celulita are și un factor ereditar, motiv pentru care eliminarea ei completă este...

Sfaturi pentru machiajul tenului gras

Un machiaj bine realizat va ascunde imperfecțiunile și va sublinia trăsăturile frumoase ale unui chip. Pentru a realiza un machiaj perfect, va trebui să țineți seama de câteva sfaturi...

Trucuri pentru a arăta bine fără machiaj

Un machiaj bine realizat poate ascunde orice defect, însă dorința tuturor femeilor este să arate bine și fără machiaj. Punând următoarele trucuri în practică, veți fi mulțumită de aspectul dumneavoastră și nu veți mai...

Ordinea aplicării produselor de machiaj

Orice construcție are nevoie de o bază solidă și de încredere. Același principiu se aplică și machiajului. Astfel, un machiaj reușit și rezistent va trebui creat după ce s-a aplicat o bază sau o cremă...

Trucuri pentru un machiaj rezistent vara

Vara, din cauza căldurii excesive, trebuie să acordăm mai multă importanţă modului în care realizăm machiajul. Pentru a evita ca acesta să se "topească" trebuie să respectăm câţiva paşi simpli...
Publicitate