Home « cosmetică « Ingrijirea tenului primavara

Ingrijirea tenului primavara

Adaugat pe 03 martie 2013

Primăvara, aşa cum garderoba dumneavoastră necesită o înnoire, acelaşi lucru este necesar şi în cazul tenului. Rutina de îngrijire trebuie să fie modificată în funcţie de necesităţile acestuia. În continuare vă prezentăm câteva metode de a vă reîmprospăta tenul cu ocazia venirii primăverii:

1. Schimbaţi, dacă este necesar, rutina de îngrijire.

Îi acordaţi tenului un tratament potrivit pentru acest anotimp? Creşterea temperaturii are ca rezultat un ten mai gras, aspect obervat în cazul tuturor persoanelor. Chiar şi persoanele cu ten uscat sau combinat se confruntă cu această schimbare, motiv pentru care veţi avea nevoie de o cremă hidratantă cu o textură mai uşoara.

Dacă tenul dumneavoastră este gras, ar trebui să începeţi să utilizaţi un ser. Aceste produse sunt foarte uşoare şi conţin o cantitate semnificativă de ingrediente nutritive. De asemenea, persoanele cu tenul gras ar trebui să utilizeze un gel matifiant, care se aplică înainte machiajului. Dacă tenul este combinat, un gel matifiant ar putea usca pielea, însă în acest caz pot fi folosite şerveţele matifiante, acestea înlăturând excesul de sebum.

Dacă pe timp de iarnă aţi utilizat produse de machiaj hidratante (fond de ten cu o textură cremoasă, corector sau blush), acum acestea vor trebui înlocuite cu produse pudră, uşoare.

2. Încercaţi un tratament

După o iarnă aspră, tenul dumneavoastră are nevoie de împrospătare şi reîntinerire. Ar trebui să optaţi pentru o mască intens hidratantă sau pentru un tratament de curăţare intensă. Dacă sunteţi adepta măştilor făcute acasa, puteţi realiza un tratament hidratant, care să conţină: 1/2 papaya necopt, tocat cubuleţe, 1 linguriţă de iaurt şi o linguriţă de miere. Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredientele într-un robot sau blender. Aplicaţi masca pe faţă timp de 8 minute, după care spălaţi cu apă rece. Aplicaţi dupa aceea un ser sau o cremă hidratantă cu o textură uşoară - când pielea este încă umedă. Dacă aveţi pielea sensibilă, va trebui să folosiţi un fruct papaya copt.

3. Folosiţi produse cu factor de protecţie

Având în vedere că vremea se încălzeşte, va trebui să aplicaţi un produs cu protecţie solară pe zonele expuse, cu 20 - 30 de minute înainte de a ieşi afară şi să îl reaplicaţi la fiecare două ore. Dacă nu aveţi un produs special, aţi putea achiziţiona o cremă cu SPF, astfel evitând aplicarea mai multor produse.

4. Investiţi într-o pălărie interesantă

În afară de folosirea unui produs cu factor de protecţie solară, achiziţionarea unei pălării cu boruri de cel puţin 7 cm reprezintă o alegere înţeleaptă, pentru a vă proteja faţa, părul şi scalpul.

Aşa cum soarele vă poate usca tenul, acesta poate, de asemenea, să deshidtrateze părul, făcându-l fragil şi tern.

5. Eliminaţi acneea de pe corp

Creşterea temperaturii provoacă o transpiraţie mai intensă, iar porii pot fi blocaţi, ducând la apariţia acneei în locuri mai puţin comune, cum ar fi spatele. Pentru a trata această problemă, încercaţi o soluţie de curăţare, o cremă sau un gel care conţine benzoyl peroxide. Utilizarea frecventă a unui exfoliant (de 2-3 ori pe săptămână) poate fi foarte folositor în încercaread e a elimina acneea.

6. Manichiură şi pedichiură perfecte

După anotimpul rece, probabil mâinile şi picioarele sunt mai uscate, mai deshidratate, motiv pentru care ar trebui să le acordaţi mai multă atenţie. Folosiţi o cremă hidratantă pentru mâini, iar pentru călcâiele uscate, crăpate folosiţi tratamente destinate acestei probleme. După rutina de îngrijire, vă puteţi realiza manichiura şi pedichiura - şi sunteţi pregătită de sezonul cald!

7. Exfoliaţi întregul corp

Va trebui să vă exfoliaţi întregul corp, având în vedere că acum veţi expune mai multă piele decât în sezonul anterior. Eliminaţi celulele moarte folosind o loţiune cu acid lactic, uree sau puteţi realiza acasa un exfoliant amestecând puţin zahăr cu gelul dumneavoastră de duş.

Sursă foto: www.travelization.net

Comentarii

Articole similare

Cum alegem fondul de ten potrivit

Alegem un fond de ten sub formă de spumă? O cremă BB? Raionul cu fonduri de ten poate fi intimidant, deoarece este posibil să alegeți un fond de ten care nu vi se potrivește, care nu va avea un aspect natural...

Cum ne îmbrăcăm la un festival de muzică

Creați o ținută de vestimentară demnă de invidiat, pentru cel mai tare festival al verii! Aflați în continuare care sunt cele mai interesante look-uri pentru un festival în sezonul cald...

Machiaj rezistent pentru vară

Adaptarea regimului de îngrijire a tenului în funcție de sezon este foarte importantă. Dacă ați realizat schimbări în regimul de îngrijire a pielii atunci când s-a trecut de la iarnă la primăvară...

Cum putem echilibra hormonii în mod natural

Dezechilibrul hormonal este adesea considerat o problemă greu de rezolvat. Hormonii au un rol esențial pentru sănătate și fericire, iar un mic dezechilibru poate avea efecte dramatice asupra greutății, aspectului pielii...

Sfaturi pentru machiajul tenului gras

Un machiaj bine realizat va ascunde imperfecțiunile și va sublinia trăsăturile frumoase ale unui chip. Pentru a realiza un machiaj perfect, va trebui să țineți seama de câteva sfaturi...

Cum purtăm o pălărie

Indiferent dacă vreți să purtați o fedora, o pălărie de soare sau o pălărie fashion, trebuie să respectați aceleași reguli. Pentru a alege pălăria potrivită, trebuie să se ia în considerare forma...
Publicitate