Home « Sexualitate « Indispoziții pe care sexul le poate vindeca

Indispoziții pe care sexul le poate vindeca

Adaugat pe 13 ianuarie 2014

beneficii sex O partidă de sex este modalitatea prin care vă apropiați mai mult de partener, însă reprezintă și un exercițiu cardiovascular în sine. Știați că sexul poate ajuta în vindecarea anumitor probleme de sănătate? Sexul poate constitui un remediu pentru anumite probleme specifice inimii, cât și pentru mahmureală.Va trebui să petreceți mai mult timp în dormitor pentru a vă bucura de beneficiile sexului!

Depresie

Substanțele chimice eliberate în timpul unei partide de sex au un efect calmant pentru corp. Sexul nu numai că are ca efect o stare de bine, dar s-a demonstrat că poate ajuta și în cazul depresiilor. Profesorul Gordon Gallup, un psiholog de la Universitatea din New York, susține că în materialul seminal se află o substanță care are efect antidepresiv pentru femei, în cursul actului sexual.

Boli de inimă

Dacă sunteți de părere că actul sexual poate duce la un risc mai mare de atac de cord, vă înșelați. Noi studii arată că sexul este benefic pentru inimă, fiind echivalent ca efort fizic cu o plimbare mai lungă sau cu urcarea si coborârea a două etaje de scări. De asemenea, s-a demonstrat că bărbații care fac sex de două ori pe săptămână au un risc mai scăzut de atac de cord. În cazul femeilor, nivelul crescut al estrogenului în timpul actului sexual ajută, de asemenea, în lupta cu bolile de inimă.

Stres

Orgasmul reprezintă un remediu puternic pentru stres. Partea neplăcută este reprezentată de faptul că atunci când suntem stresați, libidoul este scăzut. Vă întrebați cum ne eliberează sexul de stres? Respirația profundă, conștientă, care ne exigenează sângele, creează sentimentul de calm.

Migrene

Durerea de cap nu trebuie să reprezinte o scuză pentru a nu face dragoste, deoarece, conform unui studiu publicat în 2001, actul sexual scade numărul migrenelor cu aproape 30%, iar 17%dintre participanții la studiu au afirmat că nu au mai avut deloc migrene. Prin urmare, data viitoare când aveți o migrenă, nu mai apelați la pastile, ci petreceți ceva timp în dormitor cu partenerul de viață.

beneficii sex Efect anti-îmbătrânire

Dr. Amy Wechler, dermatolog din New York, susține că anumite substanțe chimice eliberate în timpul actului sexual conferă pielii un aspect strălucitor. Eliberarea beta-endorfinelor ajută la protejarea colagenului, iar oxitocina ajută la eliminarea stresului. Oamenii de știință din Statele Unite au descoperit că femeile în vârstă care făceau sex regulat au avut o viață mai fericită și au îmbătrânit mai frumos.

Răceala

Potrivit spuselor cercetătorului elvețian Manfred Shedlowski, sexul poate fi benefic în tratarea răcelii. În timpul actului sexual, numărul fagocitelor cresc, iar după orgasm se dublează, acestea ajutând sistemul imunitar să lupte împotriva răcelii.

Mahmureala

Deși răul provocat corpului și ficatului nu poate fi remediat, o partidă de sex vă poate ajuta să vă recuperați dacă sunteți mahmur. În timpul sexului se eliberează endorfine și oxitocină, acestea stimulând mușchii și îmbunătățind dispoziția. După aceea, un somn bun ar fi binevenit pentru a continua tratarea mahmurelii.

Artrită

Studiile arată că mișcarea articulațiilor în timpul actului sexual ajută persoanele care au dureri din cauza artritei. În timpul sexului se produce mai mult cortizon în corp, acesta reducând inflamația - cea care cauzează durerile articulare.

Sursa: .sheknows.ca
Sursa foto: medstorerx.com - touchlogo.com

Comentarii

Articole similare

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Noi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri...

Fructe permise persoanelor cu diabet (1)

Diabetul este o tulburare a metabolismului, caracterizată printr-un nivel crescut al zahărului în sânge (glucozei). Diabetul poate fi de tipul 1 (corpul nu poate produce insulină) sau de tipul 2 (corpul nu poate...

Semne că a venit timpul să vă dați demisia

Sunteți permanent stresat de serviciul dumneavoastră? La serviciu simțiți că nu este locul potrivit pentru dumneavoastră? Ați avut parte de abuz verbal la serviciu? Conform experților acestea sunt...

Cum prevenim apariția celulitei

Celulita reprezintă o problemă comună, majoritatea femeilor confruntându-se cu aceasta. Pe lângă alte cauze, celulita are și un factor ereditar, motiv pentru care eliminarea ei completă este...

Cauzele unui sistem imunitar slăbit

O multitudine din obiceiurile zilnice fac rău sistemului imunitar. Dacă înlăturați sau diminuați aceste aspecte, veți observa o îmbunătățire a sănătății dumneavoastră...

Alimente care luptă împotriva inflamației

Inflamația este o funcție necesară a sistemului imunitar, însă uneori nu mai funcționează corect. Nivelul crescut al inflamației poate dăuna corpului. Se consideră că anumite boli precum artrita reumatoidă...
Publicitate