Home « Relaţii « Gelozia

Gelozia

Adaugat pe 09 mai 2013

gelozie Cu toţii experimentăm gelozia din când în când. Însă este important să o controlăm, înaintea ca aceasta să ne influenţeze viaţa.

Cauza geloziei

Pentru a controla gelozia, va trebui să decideţi dacă aceasta este raţională sau iraţională. Un exemplu de gelozie raţională este reprezentat de sentimentul pe care îl simţiţi atunci când un coleg a obţinut o notă/ un calificativ mai mare decât dumneavoastră.

Gelozia iraţională este mult mai puternică. Poate vă simţiţi incomod de fiecare dată când partenerul vorbeşte cu altcineva sau atunci când fratele sau sora primeşte mai mulţi bani de la părinţi decât dumneavoastră.

Gelozia iraţională poate scăpa de sub control, astfel că va trebui să o identificaţi din timp şi să o înlăturaţi cât mai repede.

De ce suntem geloşi?

Dacă simţiţi o urmă de gelozie ocazional, nu vă simţiţi vinovat - fiecare persoană experimentează gelozia din când în când. Rar suntem pe deplin mulţumiţi de ceea ce avem, iar a simţi gelozia din când în când ne poate determina să lucrăm mai intens pentru a ne atinge obiectivele.

Nesiguranţă = gelozie

Gelozia apare din cauza temerii că alte persoane sunt mai bune decât dumneavoastră, se distrează mai mult decât dumneavoastră sau au anumite beneficii de care dumneavoastră nu vă bucuraţi.

Chiar credeţi că toată lumea este atrasă de partenerul dumneavoastră? Sau că fratele sau sora dumneavoastră beneficiază de mai multă atenţie din partea părinţilor?

Ar trebui să acceptaţi faptul că gelozia este cauzată de propria dumneavoastră nesiguranţă. Vă lipseşte încredere în forţele proprii. Acesta este motivul pentru care experimentaţi gelozia.

Cum învingem gelozia

Cea mai bună modalitate de a scăpa de sentimentul geloziei este de a construi încredere. Dacă sunteţi gelos pe o anumită persoană, vorbiţi cu aceasta. Cel mai probabil veţi putea trece peste acest sentiment negativ împreună.

Dacă acea persoană realizează anumite lucruri pe care vi le doriţi şi dumneavoastră, începeţi să acţionaţi pentru a avea aceleaşi rezultate! Gelozia ar putea fi calea prin care vă atingeţi scopurile, motiv pentru care ar trebui să transformaţi această emoţie negativă în calea prin care vă îmbunătăţiţi viaţa.

Sursa: bbc.co.uk - Sursa foto: helpful.com

 

Comentarii

Articole similare

Compatibilitatea în dragoste

Pentru a calcula dacă sunteți sau nu compatibil în dragoste cu o altă persoană, există mai mulți factori pe care trebuie să îi analizați. Este important să țineți seama de acești factori, înainte de a...

9 lucruri inutile în viață

Cu toții ne dorim să avem o viață mai bună. Cu toții ne dorim să fim fericiți! Cu toate acestea, viața este presărată cu probleme și responsabilități care ne împiedică uneori să fim fericiți și să...

13 lucruri esenţiale pentru o viaţă fericită

Vă întrebaţi cum puteţi avea o viaţă fericită? Cu toţii ne dorim acest lucru. Fericirea este subiectivă - pentru anumite persoane fericirea se defineşte a fi o viaţă cu bogăţii, pentru altele echivalează cu...

7 întrebări inteligente pe care ar trebui să ni le punem zilnic

Indiferent de cât de departe par a fi visele dumneavoastră şi de câte obstacole întâmpinaţi în viaţă, încrederea în propria persoană vă va da puterea de a merge mai departe...

10 obiceiuri ale cuplurilor fericite

Vă doriţi să vă îmbunătăţiţi relaţia? Iată 10 obiceiuri pe care le puteţi aplica pentru a avea un mariaj fericit...

V-aţi îndrăgostit? Semne care decodează acest sentiment

Este acel sentiment ameţitor pe care îl experimentaţi dragoste? Analizaţi semnele prezentate în continuare pentru a descopri dacă v-aţi îndrăgostit!...
Publicitate