Home « dietă « Fructul Sharon (kaki) - beneficii pentru sănătate

Fructul Sharon (kaki) - beneficii pentru sănătate

Adaugat pe 07 ianuarie 2016

fructul sharonSharon sunt fructe exotice, cu un gust delicios, însă beneficiile acestora sunt mult mai numeroase. Printre acestea se numără abilitatea de a îmbunătăți vederea, reducerea semnelor îmbătrânirii, îmbunătățirea digestiei, îmbunătățește sistemul imunitar, întărește oasele, potențează funcția cognitivă, scade tensiunea și îmbunătățește aspectul pielii. Ajută corpul să se refacă mai repede, contribuie la scăderea în greutate, reduce inflamația și îmbunătățește circulația sângelui.

Fructele de sharon / kaki pot fi consumate proaspete, uscate, în stare crudă sau gătite. În general, au un gust dulce și bogate în fibre.

Sharon - beneficii nutriționale

Numeroasele beneficii ale acestor fructe sunt datorate conținutului bogat în vitamine și minerale, cât și a altor elemente organice. Kaki includ vitaminele A, C, E și B6, cât și fibre alimentare, mangan, cupru, magneziu, potasiu, fosfor și complexul de vitamine B. Compușii organici au un rol esențial pentru beneficiile fructului kaki.

Beneficii pentru sănătate

Previne cancerul. Aceste fructe mici, delicioase, sunt bogate în compuși care luptă împotriva cancerului prin îmbunătățirea capacității corpul de a lupta împotriva radicalilor liberi. Fructele Sharon sunt bogate în antioxidanți, aceștia eliminând radicalii liberi din organism.

fructul sharonÎntărește sistemul imunitar. Fructul kaki are un conținut bogat în acid ascorbic (vitamina C), un singur fruct asigurând 80% din necesarul zilnic. Vitamina C stimulează sistemul imunitar și crește producția de celule albe, acestea fiind prima linie de apărare a organismului, deoarece elimină toxinele și luptă împotriva infecțiilor microbiene, virale și fungice

Îmbunătățește digestia. Sharon, ca majoritatea fructelor, conșin fibre de calitate, acestea ajutând la digerarea corectă a mâncării. Îmbunătățesc mișcările peristaltice, cresc secreția de sucuri digestive și tratează constipația și diareea. Cu alte cuvinte, fructul sharon are o influență pozitivă asupra sistemului gastrointestinal, scăzând probabilitatea apariției cancerului colorectal și a altor boli similare. De asemenea, ajută în procesul de slăbire prin lupta împotriva depunerii grăsimii, care poate duce la obezitate.

Are proprietăți anti-îmbătrânire.

Fructele Sharon conțin o multitudine de vitamine, în special vitamina A, beta-caroten, luteină, licopen și criptoxantină. Acești compuși funcționează ca antioxidanți, reducând stresul oxidativ și prevenind apariția semnelor de îmbătrânire (riduri, pigmentație, boala Alzheimer, oboseală, pierderea vederii, mușchi slăbiți și multe altele).

Benefic pentru sănătatea ochilor. Zeahantina și complexul de vitamine B, prezente în acest fruct, au beneficii deosebite pentru sănătatea ochilor. Studiile arată că reduce degenerarea maculară și nictalopia.

fructul sharonScade tensiunea arterială. Potasiul se găsește din abundență în aceste fructe. Acesta acționează ca un vasodilatator și scade tensiunea arterială. Este un fruct cu multe beneficii pentru sănătatea inimii, ținând la distanță bolile.

Ajută circulația sângelui. Kaki conține cupru, acesta fiind un element esențial în producerea de celule roșii. Se imbunătățește funcția cognitivă, tonusul muscular, metabolismul și nivelul de energie.

Susține activitatea metabolică. Fructele Sharon conțin vitamine din complexul B (piridoxină, acid folic, tiamină), acestea fiind esențiale în diferite procese enzimatice și funcții metabolice. Crește nivelul energiei, crește tonusul muscular, îmbunătățește digestia și întărește sistemul imunitar.

Atenție, dacă suferiți de hipotensiune, nu se recomandă să consumați fructul Sharon. Dacă nu aveți această problemă, vă puteți bucura de gustul și beneficiile acestui fruct minune!

Sursa: organicfacts.net
Sursa imagini: commons.wikimedia.org - farmersweekly.co.za

 

Comentarii

Articole similare

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

Remedii naturale pentru răceală

Răceala poate fi tratată prin intermediul medicamentelor, însă există și foarte multe remedii naturale, extrem de eficiente. Acestea scurtează durata răcelii și previn apariția acesteia pe viitor...

Cauzele unui sistem imunitar slăbit

O multitudine din obiceiurile zilnice fac rău sistemului imunitar. Dacă înlăturați sau diminuați aceste aspecte, veți observa o îmbunătățire a sănătății dumneavoastră...

Ceaiul yerba mate - beneficii pentru sănătate

Ceaiul yerba mate este o băutură din America de Sud, realizată prin infuzarea frunzelor plantei yerba mate. Ceaiul yerba mate stimulează sistemul nervos, datorită conținutului de...

12 alimente pentru detoxifierea ficatului

Ficatul este un organ vital, deoarece controlează sinteza nutrienților în corp. Este un organ foarte puternic, fiind capabil să realizeze 500 de funcții diferite. Din cauza nivelului ridicat de poluare...

Dieta mediteraneană

Peștele și scoicile reprezintă principalul component al dietei mediteraneene, în special varietățile uleioase cum ar fi sardinele, dar și midiile, scoicile și caracatița. Conținutul bogat în omega 3...
Publicitate