Home « dietă « Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Adaugat pe 06 iunie 2014

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

6. Avocado

Avocado ajută la menținerea unui nivel stabil de zahăr în sânge, datorită conținutului de fibre și a grăsimilor mononesaturate sănătoase. Aceste grăsimi sunt benefice și pentru sănătatea inimii, persoanele diabetice fiind predispuse la boli de inimă și accident vascular cerebral. Avocado conține și o cantitate importantă de potasiu, un mineral care ajută la prevenirea neuropatiei diabetice.

Porție recomandată: un avocado de mărime medie, pe zi. Avocado poate fi inclus în salate și sandvișuri sau poate fi adăugat în sosuri, împreună cu ingrediente precum: sucul de lămâie, usturoiul și uleiul de măsline.

7. Căpșunile

fructe diabetCăpșunile conțin antioxidanți, vitamine și fibre, acestea ajutând la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Antioxidanții prezenți în căpșuni reduc riscul apariției bolilor de inimă prin scăderea nivelului colesterolului rău (LDL) și îmbunătățirea nivelului colesterolului bun (HDL). De asemenea, scad tensiunea arterială.

În plus, căpșunile sunt sărace în carbohidrați și au un indice glicemic de 40. Atunci când consumați căpșuni, veți simți senzația de sațietate mai mult timp, veți menține un nivel optim al zahărului în sânge și va crește nivelul energiei.

O porție nu ar trebui să depășească trei sferturi de cană de căpșuni - în cazul persoanelor diabetice.

8. Portocalele

Portocalele se numără printre fructele cele mai sănătoase, acestea putând fi incluse în dieta persoanelor diabetice. Acestea nu conțin foarte mult zahăr, însă au o cantitate însemnată de fibre, vitamina C și alte minerale, precum tiamina, care ajută la controlarea nivelului de zahăr din sânge.

fructe diabetPortocalele au un indice glicemic scăzut, ceea ce ajută la eliberarea treptată a glucozei în sânge. De asemenea, portocalele țin greutate sub control.

Indicele glicemic al portocalelor variază între 31 și 51.

Persoanele cu diabet pot consuma zilnic o portocală mică, pentru a menține un nivel corect al zahărului în sânge.

9. Perele

Perele sunt bogate în numeroase vitamine: A, B1, B2, C și E și fibre. Acestea echilibrează nivelul zahărului din sânge, scad nivelul colesterolului, întăresc sistemul imunitar și îmbunătățesc sănătatea sistemului digestiv. Perele conțin puțini carbohidrați și sunt sărace în calorii, având un indice glicemic de 38.

Perele sunt recomandate în special persoanelor care suferă de diabet de tipul 2, deoarece acestea îmbunătățesc sensibilitatea la insulină.

Pentru persoanele diabetice, o porție ar trebui să constea într-o pară mică sau medie, pe zi.

10. Kiwi

fructe diabetStudiile realizate au evidențiat o corelație între consumul de kiwi și scăderea nivelului de zahăr din sânge. Kiwi conține vitaminele C, E și A, flavonoide, potasiu și beta-caroten, toate acestea oferind protecție împotriva radicalilor liberi și îmbunătățind sănătatea în general.

Fructele de kiwi conțin o cantitate însemnată de fibre și puțini carbohidrați, ceea ce ajută la controlarea nivelului de zahăr din sânge și scăzând nivelul colesterolului.

Indicele glicemic al fructelor de kiwi variază între 47 și 58.
Porția recomandată pentru persoanele care suferă de diabet constă într-un kiwi.

(Citiți și prima parte a articolului "Fructe permise persoanelor cu diabet")

Sursa: top10homeremedies.com
Sursa foto: pingminghealth.com - health24.com - health.mylaunchpad.com.my - somethingelsetoeat.blogspot.com - pearrecipes.co.uk

Comentarii

Articole similare

Fructul Sharon (kaki) - beneficii pentru sănătate

Sharon sunt fructe exotice, cu un gust delicios, însă beneficiile acestora sunt mult mai numeroase. Printre acestea se numără abilitatea de a îmbunătăți vederea, reducerea semnelor îmbătrânirii...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Fructe permise persoanelor cu diabet (1)

Diabetul este o tulburare a metabolismului, caracterizată printr-un nivel crescut al zahărului în sânge (glucozei). Diabetul poate fi de tipul 1 (corpul nu poate produce insulină) sau de tipul 2 (corpul nu poate...

Remedii naturale pentru răceală

Răceala poate fi tratată prin intermediul medicamentelor, însă există și foarte multe remedii naturale, extrem de eficiente. Acestea scurtează durata răcelii și previn apariția acesteia pe viitor...

Alimente bogate în zinc

Zincul reprezintă unul dintre mineralele esențiale de care corpul nostru are nevoie - este prezent în aproape fiecare celulă a corpului. Zincul are un rol important în acțiunea enzimelor, acestea inițializând...
Publicitate