Home « tratamente « Exerciții pentru a ne îmbunătăți vederea

Exerciții pentru a ne îmbunătăți vederea

Adaugat pe 19 martie 2014

exercitii vedere Vederea slabă reprezintă în prezent o problemă cronică. În trecut, doar oamenii care au trecut de o anumită vârstă purtau ochelari. În prezent chiar și copiii de câțiva ani au nevoie de ochelari, din cauza vederii slabe. Se spune că o dietă care nu conține nutrienții și vtaminele necesare reprezintă cauza principală a unei vederi deficitare. Pentru a îmbunătăți vederea, în afară de o dietă adecvată, se pot efectua o serie de exerciții simple.

Vederea slabă este rezultatul unei alimentații defectuoase încă de la o vârstă fragedă. Alimentația defectuoasă a ochiului este definită ca o cantitate insuficientă de hrană necesară unei funcționări optime a ochiului. Pentru o vedere putenică, se recomandă consumul de alimente precum morcovii, deoarece conțin caroten, o componentă care previne cataracta.

Îngrijirea ochilor pentru utilizatorii calculatorului

Pentru a îmbunătăți vederea, puteți realiza câteva exerciții simple acasă. De exemplu, clipitul reprezintă exercițiul cel mai natural și mai ușor de realizat, acesta având ca efect îmbunătățirea vederii și menținerea ochiului curat. Iată și alte exerciții eficiente și ușor de realizat:

1. Exercițiu de vedere cu două buline

Stați la jumătate de metru distanță de un perete și imaginați-vă două buline care se află la jumătate de metru dustanță una de alta. Dacă nu vă puteți imagina, puteți desena două buline negre pe perete. Priviți o bulină timp de 5-6 secunde, după care deplasați ușor privirea spre cea de-a doua. Repetați acest exercițiu de vedere timp de 3 minute. Închideți ochii și relaxați-vă.

2. Exercițiu de vedere folosind liste de numere

Acest exercițiu îmbunătățește vederea prin întărirea mușchilor. Imprimați o foaie cu numere de dimensiuni mari și una cu numere mici. Lipiți pe perete foaia cu numere de dimensiuni mari. Stați la cel puțin 3 metri distnță de perete. Încercați să vedeți primul număr, iar atunci când vederea devine clară, citiți toate celelalte numere. Înlocuiți foaia cu cea cu numere de dimensiuni mici și repetați exercițiul.

3. Exercițiu de vedere folosind palmele

Acoperiți-vă ochii cu palmele. Acționați delicat și nu executați presiune asupra ochilor. Asigurați-vă că ochii sunt acoperiți complet și că nu pătrunde lumina deloc. Concentrați-vă asupra întunericului și respirați ușor. Faceți acest exercițiu de trei ori pe zi.

4. Clipitul

exercitii vedereAcesta este unul dintre cele mai simple exerciții, care poate fi realizat pentru a îmbunătăți vederea. Clipiți de 10-15 ori rapid. Persoanele care folosesc calculatorul des și cei care se uită mult timp la televizor trebuie să realizeze acest exercițiu de două ori pe zi.

5. Închiderea ochilor

Acesta este un alt exercițiu pentru vedere care poate fi realizat cu naturalețe și care are ca efect îmbunătățirea vederii. Închideți bine ochii și stați în această poziție 5-6 secunde. După aceea, deschideți ochii pentru 5-6 secunde. Repetați exercițiul de cel puțin 10 ori pe zi. Acest exercițiu îmbunătățește vederea și relaxează ochii.

6. Masarea ochilor

Închideți ochii și relaxați-vă, stând pe un scaun. Realizați un masaj ușor deasupra pleoapelor, prin mișcări circulare. După masajul ochilor, continuați cu masarea ușoară a frunții și a zonei din jurul ochilor. Astfel, se va îmbunătăți circulația sângelui din jurul ochilor.

Sursa: boldsky.com
Sursa foto: hollycassandra.com - visualphotos.com

Comentarii

Articole similare

Fructul Sharon (kaki) - beneficii pentru sănătate

Sharon sunt fructe exotice, cu un gust delicios, însă beneficiile acestora sunt mult mai numeroase. Printre acestea se numără abilitatea de a îmbunătăți vederea, reducerea semnelor îmbătrânirii...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

12 alimente pentru detoxifierea ficatului

Ficatul este un organ vital, deoarece controlează sinteza nutrienților în corp. Este un organ foarte puternic, fiind capabil să realizeze 500 de funcții diferite. Din cauza nivelului ridicat de poluare...

Consumul de morcovi - beneficiile pentru sănătate

Dulci și crocanți, morcovii reprezintă o componentă importantă a dietelor vegetariene. Morcovii sunt legume rădăcinoase și aparțin familiei Apeaceae. Această familie include și pătrunjelul, păstârnacul...

Remedii mătreaţă

Mătreaţa reprezintă o problemă cu care se confruntă majoritatea persoanelor la un moment dat. Părul cu mătreaţă are un aspect neplăcut, cauzează mâncărimi şi căderea acestuia...

Nutrienţi pentru o memorie mai bună!

Memoria reprezintă activitatea mentală de a ne aminti informaţii învăţate sau experimentate anterior. Există două tipuri de memorie:
Publicitate