Home « Dezvoltare personală « Eliminarea - strategia secretă pentru a vă identifica scopul în viaţă

Eliminarea - strategia secretă pentru a vă identifica scopul în viaţă

Adaugat pe 12 martie 2013

scopul in viata Aşteptaţi un semn care să vă indice scopul dumneavoastră în viaţă? Străbateţi străzile ca un turist în speranţa că scopul vieţii dumneavoastră va apărea? Aşteptaţi inspiraţia să vă lovească la miezul nopţii - ca un fulger? Vă puteţi simţi nerealizat în viaţă deoarece nu aţi identificat încă scopul dumneavoastră în viaţă.

Doriţi să aveţi un job care să vă inspire în fiecare zi, care să vă facă să vă simţiţi împlinit şi să simţiţi că faceţi exact acel lucru pentru care v-aţi născut. Slujba stabilă pe care o aveţi probabil vă plăteşte facturile, dar consideraţi că nu este îndeajuns de satisfăcătoare. Vă prezentăm o tactică ideală pentru a vă ajuta să descoperiţi scopul dumneavoastră în viaţă:

Găsirea scopului dumneavoastră în viaţă necesită experienţă

Singura modalitate de a descoperi misiunea sau scopul vieţii este de a încerca să aflaţi ceea ce vă pasionează în viaţă. Pasiunea nu vi se va arăta într-un vis noaptea sau ca o şoaptă în timp ce beţi ceva la pub-ul local. Pasiunea nu poate fi imaginată, visată sau vizualizată. Pentru a descoperi pasiunea, va trebui să experimentaţi profesii, job-uri, abilităţi diferite. Trebuie să experiemntaţi activ diferite lucruri cu scopul de a găsi ceea ce vă pasionează, şi, în cele din urmă, scopul dumneavoastră în viaţă.

Acest proces necesită ca dumneavoastră să urmăriţi interese variate. Pentru a experimenta cu succes, va trebui să urmaţi cursuri noi, să vă dezvoltaţi alte abilităţi, să schimbaţi locul de muncă dacă nu vi se potriveşte, să participaţi la acţiuni de voluntariat, sa fiţi freelancer şi să realizat lucruri aflate în afara zonei dumneavoastră de confort.

Ideea este de a explora adânc fiecare din interesele dumneavoastră. Nu trebuie să staţi şi să vă gândiţi cum s-ar simţi un anumit job sau abilitate.

Cum vă va ajuta procesul eliminării în identificarea scopului dumneavoastră

Tactica secretă de a descoperi scopul dumneavoastră este eliminarea. Cu cât încercaţi mai multe abilităţi şi locuri de muncă, cu atât vă veţi cunoaşte mai bine. Veţi şti ce vă pasionează şi ce vă displace. Cheia este de a descoperi cât mai multe joburi şi activităţi la care sunteţi bun şi să identificaţi pe cele care nu vă interesează deloc.

Această tactică activă a eliminării este un proces puternic care vă va ajuta să restrângeţi domeniile de care sunteţi pasionat şi să vă apropiaţi treptat de scopul vieţii dumneavoastră.

Cu cât sunteţi mai activ, cu atât veţi găsi mai repede scopul dumneavoastră

Pentru ca această tactică a eliminării să aibă succes şi ca dumneavoastră să vă indicaţi scopul curând, eliminaţi mai multe cariere, jocuri, abilităţi de care nu sunteţi interesat.

De exemplu, dacă nu vă plac contabilitatea şi finanţele, deşi este ceea ce aţi studiat la facultate, puteţi elimina toate joburile din aceste domenii. Dacă aţi studiat informatică şi nu agreaţi programarea, puteţi elimina joburile care includ programarea.

Singura modalitate de a determina aptitudinile şi sarcinile care vă pasionează este de a încerca multe joburi. Luaţi în considerare noile dumneavoastră aptitudini şi căutaţi locuri de muncă potrivite.

Totuşi, nu trebuie să realizaţi schimbări drastice. Dacă aveţi un loc de muncă şi trebuie să întreţineţi o familie, nu renunţaţi la job pentru a deveni cântăreţ. Vă puteţi începe cariera muzicală seara sau în weekenduri.

Cu cât experimentaţi mai multe joburi şi abilităţi, cu atât veţi găsi mai repede ceea ce vă pasionează. Cu cât eliminaţi mai multe dintre activităţile de care nu sunteţi interesat, vă veţi apropia tot mai mult de scopul dumneavoastră.

Sursă foto: www.sodahead.com

Comentarii

Articole similare

7 motive pentru care ar trebui să vă dați demisia și să vă urmați visul

Renunțați la actualul job. Împliniți-vă visele. Urmați-vă pasiunea. Trăiți viața la maxim. Pentru a vă îmbunătăți viața și a vă dezvolta continuu, este necesar să...

13 lucruri esenţiale pentru o viaţă fericită

Vă întrebaţi cum puteţi avea o viaţă fericită? Cu toţii ne dorim acest lucru. Fericirea este subiectivă - pentru anumite persoane fericirea se defineşte a fi o viaţă cu bogăţii, pentru altele echivalează cu...

Economisim bani dacă lucrăm de acasă?

Ideea de a lucra de acasă nu mai este un mit. În ultimii ani din ce în ce mai multe persoane au renunţat să se mai prezinte la locurile de muncă fizice şi au început să...

Cum obţineţi viaţa pe care o doriţi

Ar trebui să trăiţi viaţa aşa cum vă doriţi. Uneori nu ar trebui să vă pese ce spun alte persoane despre dumneavoastră. Este viaţa dumneavoastră, nu a lor. Ei nu vor înţelege...

Cum să schimbăm eficient cariera

A opta pentru schimbarea carierei la mijlocul vieţii poate fi înfiorător. Poate fi descurajator să renunţăm la un mediu familiar şi să ne îndreptăm spre un teritoriu necunoscut...

Ţinuta perfectă pentru orice interviu

Chiar dacă aveţi un CV impecabil, atunci când vă prezentaţi la un interviu, aspectul exterior are o importanţă covârşitoare. "Durează aproximativ 2,2 secunde pentru a ne face o primă impresie, iar ceea ce purtăm reprezintă...
Publicitate