Home « dietă « Dieta pegan - cum slăbim sănătos

Dieta pegan - cum slăbim sănătos

Adaugat pe 06 august 2015

dieta peganDieta pegan reprezintă p combinație între dieta paleo și cea vegan. Urmată corect, dieta pegan poate reprezenta o altă opțiune pentru o alimentație sănătoasă, fără zahăr și alimente procesate.

Pegan este o versiune mai accesibilă a dietei paleo, în care se consumă mai multe legume. La fel ca dieta paleo și cea vegan, dieta pegan are la bază alimente integrale, proaspete, legume și grăsimi sănătoase, însă include și carne și produse animale.

O porție ideală conține alimente care au un indice glicemic cuprins între 55 și 69. Indicele glicemic indică creșterea nivelului zahărului din sânge în momentul în care se consumă un aliment. Persoanele care urmează dieta pegan trebuie să respecte cu strictețe ceea ce consumă și ceea ce trebuie să evite.

Plante

În mare parte dieta pegan este constituită din fructe (mere, gref, piersici) și legume care au un indice glicemic cuprins între 55 și 69..

Proteine

 dieta pegan În mod normal, 25% din dieta pegan trebuie să conțină proteine de origine animală: carne de pui, ouă, pește și carne de vită macră. Fiind derivată din dieta paleo, dieta pegan trebuie să conțină carne de la animale crescute la sol, cărora nu li s-a administrat antibiotice.

Grăsimi și cereale

Grăsimile sănătoase pentru inimă, cum ar fi avocado, uleiul de măsline și nucile sunt toate incluse în dieta pegan. Cerealele integrale precum ovăzul, quinoa, amarantul, meiul și orezul sălbatic sunt, de asemenea, recomandate în dieta pegan..

Lactate, zahăr, soia

Dacă doriți să urmați cu strictețe această dietă, va trebui să uitați de iaurt, granola și alune. Acestea sunt greu de digerat, motiv pentru care ele duc la apariția flatulenței, balonării și a constipației.

Gluten

Singurele cereale pe care l evită persoanele care urmează dieta pegan sunt cele care au gluten. Printre acestea se numără alacul (specie de grâu), grișul, orzul și secara.

Legume de evitat

 dieta pegan Din păcate, ridichiile, dovleacul, cartofii dulci, cartofii obișnuiți și păstârnacul au un indice glicemic prea mare pentru dieta pegan.

Datorită legumelor bogate în fibre și a grăsimilor, veți simți senzația de sațietate mai mult timp și veți slăbi câteva kilograme.

 

În concluzie, dieta pegan este o opțiune sănătoasă, datorită conținutului bogat în fibre, eliminării zahărului și a produselor procesate. Această dietă va avea ca rezultat scăderea în greutate și un stil de viață mai sănătos.

Sursa: womenshealthmag.com
Sursa imagini: rudyard.org - earnestholistichealth.com - caribefood.com - nobacks.com

Comentarii

Articole similare

Ce să mâncăm pentru a avea păr şi unghii puternice

Atunci când vorbim despre păr şi unghii sănătoase şi puternice, o dietă echilibrată nu ar trebui subestimată. Alimentele bogate în anumiţi nutrienţi sunt benefice pentru un păr sănătos şi pentru unghii tari...

Cauzele unui sistem imunitar slăbit

O multitudine din obiceiurile zilnice fac rău sistemului imunitar. Dacă înlăturați sau diminuați aceste aspecte, veți observa o îmbunătățire a sănătății dumneavoastră...

Alimente care luptă împotriva inflamației

Inflamația este o funcție necesară a sistemului imunitar, însă uneori nu mai funcționează corect. Nivelul crescut al inflamației poate dăuna corpului. Se consideră că anumite boli precum artrita reumatoidă...

Alimente care cauzează apariția acneei și a inflamației

Dacă vă confruntați cu probleme precum acneea sau orice alt tip de inflamație, va trebui să adaptați rapid dieta pentru a avea din nou un ten curat. Prin consumul alimentelor care determină apariția acneei...

Alimente bogate în zinc

Zincul reprezintă unul dintre mineralele esențiale de care corpul nostru are nevoie - este prezent în aproape fiecare celulă a corpului. Zincul are un rol important în acțiunea enzimelor, acestea inițializând...

12 alimente pentru detoxifierea ficatului

Ficatul este un organ vital, deoarece controlează sinteza nutrienților în corp. Este un organ foarte puternic, fiind capabil să realizeze 500 de funcții diferite. Din cauza nivelului ridicat de poluare...
Publicitate