Home « Dezvoltare personală « De ce sunteți mereu în întârziere și cum să schimbi asta

De ce sunteți mereu în întârziere și cum să schimbi asta

Adaugat pe 11 aprilie 2014

managementul timpuluiDacă sunteți o persoană care întârzie mereu, există anumite motive din cauza cărora se întâmplă acest lucru. Dacă le identificați, puteți acționa pentru a le schimba. Dacă întâziați frecvent, poate fi stresant atât pentru dumneavoastră, cât și pentru persoanele cu care interacționați. În continuare veți găsi o listă cu potențiale motive care vă determină să întârziați.

1. Subestimați timpul necesar pentru a vă pregăti

Unul dintre aspectele care vă pot determina să întârziați este reprezentat de faptul că nu știți cu exactitate care este timpul necesar pentru a vă pregăti de plecare. Notați de câteva ori timpul pe care îl petreceți pregătindu-vă. Astfel, veți ști cu exactitate cu cât timp înainte de a pleca va trebui să vă pregătiți.

2. Sunteți distras ușor atunci când vă pregătiți

Cel mai probabil vă este distrasă atenția în timp ce vă aranjați. Poate vă atrage o emisiune la TV sau doriți să finalizați un nou nivel la jocul dumneavoastră preferat. Sau un membru al familiei vă tot trimite mesaje. Indiferent de ce anume vă distrage atenția, aceasta ar putea fi cauza întârzierii dumneavoastră. Uneori va trebui să eliminați aspectele care vă împiedică să ajungeți la timp la serviciu, la școală sau la întâlnire.

3. Credeți că alte persoane trebuie să vă aștepte

Această problemă este mai dificil de rezolvat, deoarece indică faptul că nu gestionați prea bine timpul. Această problemă sugerează că dumneavoastră credeți că timpul celorlalți este mai puțin valoros decât timpul dumneavoastră. Va trebui să vă gândiți la faptul că timpul este la fel de valoros pentru alte persoane, așa cum este și pentru dumneavoastră. În momentul în care veți înțelege acest lucru, problema va dispărea.

4. Sunteți foarte pretențios în privința aspectului dumneavoastră

managementul timpului Dacă sunteți o persoană care acordă foarte multă atenție aspectului dumneavoastră, va trebui să regândiți rutina dumneavoastră de îngrijire și înfrumusețare. Dacă durează foarte mult această rutină, va trebui să vă gândiți cum vă puteți organiza mai bine.

5. Faceți mai multe lucruri în același timp

Probabil încercați să faceți și alte lucruri în timp ce vă pregătiți de plecare - cum ar fi spălatul vaselor. Va trebui să vă concentrați atenția doar asupra activităților absolut necesare, pentru a fi gata la timp. Dacă începeți să faceți curățenie în timp ce vă aranjați, cu siguranță veți fi în întârziere.

6. Alegeți greu hainele pe care le veți purta

Uneori oamenii întârzie deoarece nu se pot decide ce haine vor purta. Această problemă se poate rezolva foarte ușor. Alegeți ținuta cu o seară înainte. Vă va ajuta foarte mult, deoarece dimineața va trebui doar să vă îmbrăcați.

(Citiți și "Ce culori purtăm la birou")

7. Nu luați în considerare traficul sau alte evenimente care pot avea loc

Este posibil să nu estimați corect timpul necesar pentru a ajunge din punctul A în punctul B. Sau poate știți cât timp va dura, însă nu luați în considerare traficul sau alți factori care vă pot face să întârziați. Puteți rezolva această problemă analizând de câteva ori timpul în care ajungeți la destinație. Puteți adăuga la această durată alte minute în plus, pentru eventualele evenimente care pot avea loc pe drum. Dacă considerați că ajungerea la destinație durează mai mult și plecați mai devreme de acasă, nu veți mai întârzia.

Acestea sunt 7 motive din cauza cărora este posibil să fiți frecvent în întârziere. Analizați-le și eliminați factorii care vă determină pe dumneavoastră să nu fiți punctual.

allwomenstalk.com
Sursa foto: sheknows.com - thecareermuse.co.in

Comentarii

Articole similare

15 tactici pentru a vă dubla productivitatea

Doriți să deveniți mai productivi? În continuare veți afla câte 5 acțiuni pe care trebuie să le realizați dimineața, după-amiaza și seara. Aplicând aceste 15 tactici, veți deveni mai eficient...

Cum să ne eliberăm de stres

Obiceiurile sănătoase vă pot proteja de efectele dăunătoare ale stresului. Iată 10 obiceiuri sănătoase pe care ar trebui să le dezvoltaţi:

3 sfaturi pentru a gestiona timpul eficient

'Nu am suficient timp.' 'Sunt prea ocupat(ă).' 'Nu sunt suficiente ore într-o zi.' Pentru a nu mai rosti aceste propoziţii va trebui să aplicaţi câteva reguli simple:
Publicitate