Home « Dezvoltare personală « De ce să vizităm oraşul Amsterdam

De ce să vizităm oraşul Amsterdam

Adaugat pe 24 august 2016

amsterdam oras turisticOrice persoană care iubeşte să căşătorească are Amsterdamul notat în agendă. Motivele sunt variate, anumite persoane fiind atrase de la libertatea pe care o oferă, altele la istoria bogată. Cu o arhitectură unică şi o varietate de culturi şi naţionalităţi, Amsterdam reprezintă un oraş care merită vizitat!

Există o multitudine de motive pentru care acest oraş este atât de iubit. Enumerăm 5 dintre motivele pentru care ar trebui să vizitaţi acest oraş unic:

1. Oricine este binevenit

Probabil cel mai mare avantaj al acestui oraş este reprezentat de către locuitorii lui. Dacă vă doriţi să vedeţi oameni din ţări, culturi şi religii diferite, care trăiesc într-o armonie perfectă, atunci aţi găsit locul potrivit. Indiferent de locul din care veniţi şi orice limbă aţi vorbi, persoanele din Amsterdam au abilitatea de a vă face să vă simţiţi ca acasă. Aproape fiecare locuitor al Amsterdamului vorbeşte fluent engleza şi toţi sunt prietenoşi cu vizitatorii.

2. Canalele magice

Chiar dacă nu aţi fost pănă acum în Amsterdam, cu siguranţă aţi auzit de faimoasele lui canale. Această capitală plutitoare este compusă din 90 de insuliţe conectate între ele printr-un număr de 1.281 de poduri. Acest oraş vă va captiva, în specialpe timp de noapte, când podurile îmbodobite cu mici luminiţe conferă oraşului un aer de basm! Vorbind de tărâmuri de basm, printr-o croazieră pe canale veţi descoperi zonele istorice, care au fost adăugate în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2011,

3. O multitudine de muzee şi galerii

Muzeele reprezintă atracţia principală pentru turişti. Rijksmusem, Van Gogn, Anne Frank şi Stedelijk Museum sunt cele mai populare alegeri, însă, pe lângă acestea, există o multitudine de alte muzee mai mici. Un număr de 75 de muzee atrag un număr de 7 milioane de turişti anual. Amsterdamul este bogat în muzee cu picturi maiestuoase din Epoca de Aur, artă modernă, presă, filme şi fotografii. De asemenea, vă puteţi răsfăţa vizitând Heineken, Ajax Arena Tours şi Houseboat Museum. În acest oraş găsiţi şi muzee atipice, dedicate sexului, erotismului, haşişului şi torturii.

4. O lecţie veritabilă de istorie

Amsterdamul este cel mai mare oraş istoric din Europa, cu peste 6.800 de case şi clădiri (inclusiv biserici, poduri, frontoane şi mobilier urban) care datează din secolele XVI – XX, acestea fiind monumente protejate. Depozitele gigantice şi robuste şi casele create cu mult gust de către comercianţii din Epoca de Aur a Olandei (secolul XVII) sunt aliniate de-a lungul canalelor, distingându-se datorită detaliilor arhitecturale.

5. Paradis al cumpărăturilor

Ca orice altă metropolă, Amsterdamul se laudă cu centrele sale comerciale. Veţi găsi pieţe de vechituri, artă şi antichităţi, centre comerciale moderne şi buticuri chic, absolut tot ce vă doriţi! Ceea ce nu veţi găsi în altă parte este piaţa de flori plutitoare, unică în lume!

Sursa: amsterdo.com

 

Comentarii

Articole similare

Destinații de vacanță în 2014

Stațiunile cu servicii all inclusive reușesc să atragă chiar și pe cei mai sofisticați turiști, datorită multitudinii de activități și a mâncării delicioase. Descoperiți în continuare câteva dintre cele mai interesante...

De ce este sexul atât de important?

Unele persoane consideră că sexul este supraestimat, în timp ce altele cred contrariul. Dar, în realitate, sexul are foarte multe beneficii. Iată de ce sexul este important...

Beneficiile surprinzătoare ale sărutului

Cu toţii ne gândim la sărut ca fiind o plăcere socială, un final potrivit pentru o întâlnire sau o modalitate de a ne conecta cu o persoană. Dar sărutul are mult mai multe beneficii în afară de cele evidente...
Publicitate