Home « dietă « De ce nu ardem mai multe calorii

De ce nu ardem mai multe calorii

Adaugat pe 07 ianuarie 2014

ardere calorii Faceți exerciții și încercați să mâncați sănătos. Însă, este foarte posibil ca arderea caloriilor să fie încetinită, iar kilogramele în plus să nu dispară. Sabotorii care vă împiedică să ardeți mai multe calorii și să slăbiți sunt reprezentați de următorii factori:

Nu beți suficientă apă

Corpul are nevoie de apă pentru a-și îndeplini funcțiile. Atunci când nu și le poate îndeplini, arde mai puține calorii. Un mic secret: corpul arde cele mai multe calorii pentru a aduce apa la o temperatură de 37 de grade Celsius – astfel, dacă beți apă caldă sau ceai, nu va fi de mare folos. Optați pentru apă mai rece pentru a accelera metabolismul!

Nu luați suplimente de vitamina D

Atunci când aveți un deficit de vitamina D slăbiți mai greu iar nivelul hormonului ghrelin crește – acesta produce senzația de foame. Vitamina D este foarte dificil de obținut doar din dietă, motiv pentru care ar trebui să optăm pentru suplimente în perioada noiembrie – martie, deoarece nu mai suntem atât de expuși la vitamina D din razele soarelui.

Sunteți fan(ă) a exercițiilor cardio

Știți că exercițiile sunt cruciale pentru a vă impulsiona metabolismul. Dar dacă doar alergați sau mergeți cu bicicleta, nu veți construi mușchi puternici care să consume mai multe calorii. Încorporați exerciții de forță în antrenamentele dumneavoastră pentru a arde mai multe calorii.

Aveți obiceiul de a ronțăi seara

Se pune foarte mult accentul pe importanța mâncatului regulat pentru a nu încetini metabolismul, însă există studii care sugerează că pot fi benefice pentru metabolism câteva ore în care nu s-a consumat nimic. În timpul nopții, ar trebui să nu se consume nimic, timp de 12 ore.

Eliminați cafeina din dietă

ardere calorii Cafeina nu are o reputație prea bună, dar poate da un impuls metabolismului. Nu trebuie consumată în cantități mari, însă o ceașcă de cafea sau una de ceai verde vă va ajuta să ardeți mai multe grăsimi.

Dormiți puțin

Persoanele care obișnuiesc să doarmă puțin au tendința de a cântări mai mult față de cele care dorm suficient. Care este motivul? Cercetările arată că anumiți hormoni care produc apetitul sunt activi, aceștia făcându-vă să mâncați mai mult.

Sunteți permanent stresat(ă)

Anxietatea este neplăcută și are un efect negativ asupra metabolismului: se activează hormonul cortizol, iar corpul este predispus să stocheze grăsimi.

Consumați prea multe pesticide și folosiți recipiente din plastic

Dacă încercați să mâncați sănătos, dar nu vedeți niciun rezultat, ar trebui să acordați mai multă atenție locului de unde vă cumpărați mâncarea și cu ce anume a fost tratată. Anumite chimicale din plastic și pesticide perturbă sistemul edocrin și contribuie la creșterea în greutate.

Sursa: womenshealthmag.com
Sursa foto: healthxwellness.com - nowloss.com

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Beneficiile stretchingului

Stretchingul are o multitudine de beneficii. Dacă începeți un program de stretching, veți observa următoarele beneficii: diminuarea durerilor, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea flexibilității...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

15 tactici pentru a vă dubla productivitatea

Doriți să deveniți mai productivi? În continuare veți afla câte 5 acțiuni pe care trebuie să le realizați dimineața, după-amiaza și seara. Aplicând aceste 15 tactici, veți deveni mai eficient...

Cum putem echilibra hormonii în mod natural

Dezechilibrul hormonal este adesea considerat o problemă greu de rezolvat. Hormonii au un rol esențial pentru sănătate și fericire, iar un mic dezechilibru poate avea efecte dramatice asupra greutății, aspectului pielii...

Ce este dieta ketogenică și care sunt beneficiile acesteia

Conceptul de dietă ketogenică devine din ce în ce mai popular printre persoanele care își doresc o dietă săracă în carbohidrați. Dietele ketogenice sunt bogate în grăsimi și în proteine și sărace în...
Publicitate