Home « dietă « De ce este micul dejun cea mai importantă masă a zilei

De ce este micul dejun cea mai importantă masă a zilei

Adaugat pe 03 mai 2013

mic dejun Probabil aţi auzit de nenumărate ori că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Şi cu toate acestea, mulţi adulţi sar peste micul dejun. Foarte multe femei nu iau micul dejun pentru a diminua numărul de calorii consumate într-o zi, neştiind că se supun riscului de a dezvolta anumite boli din dorinţa de a pierde câteva kilograme.

Iată de ce trebuie să luaţi micul dejun şi de ce nu ar trebui să evitaţi masa pe care doctorii şi nutriţioniştii o consideră cea mai importantă.

1. Memoria

Încă de dimineaţă, când ajugeţi la birou, memoria dumneavoastră este bombardată cu informaţii, cu sarcini care trebuie realizate cât mai repede posibil. În urma studiilor realizate, la care au participat tineri şi adulţi, s-a constatat o memorie de scurtă durată mai bună la persoanele care au luat micul dejun. Credeţi o cafea de dimineaţă vă va oferi energia de care aveţi nevoie? Persoanele care au consumat doar o cafea au avut o memorie de scurtă durată mai slabă faţă de persoanele care au luat micul dejun.

2. Energia

Cu cât petreceţi mai mult timp fără să mâncaţi, cu atât corpul dumneavoastră va deveni mai lent. Nu este greu de anticipat faptul că mâncarea reprezintă principala sursă de energie a corpului. Fără aceasta, gândurile, vorbitul şi timpul de reacţie sunt afectate.

3. Concentrarea

Atunci când nu consumaţi mâncare timp de mai multe ore, creierul are un comportament interesant: începe să economisească energia, considerând că sunteţi înfometat. În acest moment vă pierdeţi capacitatea de a vă concentra. Durerea de cap şi foamea distrag atenţia de la lucrurile importante pe care le aveţi de realizat. Nu permiteţi ca acest lucru să se întâmple!

4. Controlul impulsurilor

Conform studiilor realizate, a sări peste micul dejun vă va determina să mâncaţi şi să aveţi poftă de mâncăruri bogate în calorii, de carbohidraţi complecşi. Carbohidraţii sunt o sursă de energie rapidă, de aceea vă doriţi să îi consumaţi. Dacă nu serviţi micul dejun, este foarte probabil să optaţi pentru un Snickers în locul pachetului de la serviciu.

5. Inima

S-a demonstrat că adulţii care sar peste micul dejun timp de mai mulţi ani au nivel ridicat al colesterolului şi al insulinei. Acestea duc la apariţia bolilor de inimă şi a diabetului.

A lua micul dejun nu înseamnă că puteţi mânca orice imediat după ce v-aţi trezit. Trebuie să faceţi alegerile potrivite. Optaţi pentru fructe, fulgi de ovăz, oleaginoase, brânză, iaurt degresat, ouă şi pâine integrală.

Sursa: thefashionspot.com - Sursa foto: mslimalicious.com

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

Cum învățăm mai eficient

Vă este dificil să vă concentrați în timpul studiului? Sau aveți nevoie de noi idei pentru a îmbunătăți rutina de învățare? Iată 13 modalități prin care puteți învăța mai eficient...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

Fructe permise persoanelor cu diabet (1)

Diabetul este o tulburare a metabolismului, caracterizată printr-un nivel crescut al zahărului în sânge (glucozei). Diabetul poate fi de tipul 1 (corpul nu poate produce insulină) sau de tipul 2 (corpul nu poate...
Publicitate