Home « Exerciţii fizice « Cum scăpăm de febra musculară

Cum scăpăm de febra musculară

Adaugat pe 23 ianuarie 2014

febra musculara Știți ce urmează a doua zi, după un antrenament intens. Corpul vă arde, întâmpinați dificultăți la mers etc. Este modalitatea prin care corpul vă informează că are nevoie de refacere. Aceasta reprezintă faza în care corpul reface mușchii și îi reenergizează. Cu toate acestea, uneori corpul nu își revine atât de repede pe cât ne-am dori.

Iată câteva modalități prin care puteți grăbi refacerea musculară, după un antrenament intens:

Dormiți 8 ore

Nu subestimați importanța unui somn de calitate, în timpul nopții. Dacă faceți parte din categoria celor care cred că 5 ore de somn sunt suficiente, nu îi oferiți corpului timp suficient pentru a se recupera și veți fi predispus la leziuni pe viitor. Un somn bun reprezintă una dintre cele mai bune modalități prin care puteți grăbi procesul de refacere a mușchilor. Astfel, dormiți 7-8 ore pe noapte.

Hidratați-vă

Consumul de apă după antrenament ajută corpul să elimine toxinele și previne deshidratarea. Apa este foarte importantă, deoarece mușchii deshidratați pot deveni foarte repede dureroși. Consumați 2 litri de apă în fiecare zi, sau mai mult – în zilele în care vă antrenați.

febra muscularaBeți un shake cu proteine

Conform studiilor realizate, consumul unui shake cu proteine, înainte sau după antrenament, reduce durerea musculară și grăbește refacerea mușchilor. Rația dintre carbohidrați și proteine trebuie să fie de 2:1.

Folosiți o cremă pentru calmarea febrei musculare

Vă este greu să vă așezați din cauze febrei cauzate de antrenamentul precedent? Folosiți o cremă special concepută pentru calmarea febrei musculare, pentru a fi pregătit(ă) pentru următorul antrenament.

Luați o aspirină

Pastilele cu efect anti-inflamator ajută la reducerea disconfortului cauzat de durerile musculare, diminuând timpul de refacere. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți un obicei în a lua des pastile cu efect anti-inflamator – va trebui să consultați medicul.

Folosiți gheață

O modalitate facilă de a calma durerea musculară este reprezentată de aplicarea unei punguțe cu gheață pe mușchii dureroși, timp de 20 de minute. Mușchii se vor recupera mai rapid.

Faceți exerciții de întindere zilnic

Făcând exerciții de întindere ajutați mușchii să se recupereze și preveniți leziunile viitoare. Întinderile sunt utile și în zilele în care nu vă antrenați. Dacă nu aveți timp suficient, faceți câteva întinderi pentru întregul corp și câteva exerciții precum genuflexiunile și fandările.

Bucurați-vă de beneficiile masajului

Masajul poate diminua durerile musculare. Dacă nu doriți să cheltuiți bani pe un masaj la salon, puteți ruga o persoană apropiată să vă facă masaj. Îi puteți întoarce favorea cu altă ocazie.

febra muscularaConsumați alimente bogate în proteine

Studiile au evidențiat că durerile musculare pot fi diminuate dacă se consumă seara alimente bogate în proteine. Dimineața, dacă se consumă un shake cu proteine sau o masă bogată în proteine, poftele necontrolate de pe parcursul zilei or să fie diminuate. Optați pentru alimente sănătoase precum: carnea, ouăle, iaurtul și fulgii de ovăz.

Beți cacao cu lapte

Unul dintre cele mai eficiente și mai plăcute remedii pentru durerea musculară: cacao cu lapte. Preparați propria versiune de cacao cu lapte, mai sănătoasă, combinând laptele cu pudră cacao organică și cu puțină miere sau îndulcitor din ștevie.

Consumați suc de cireșe

Consumul de suc de cireșe sau suplimente care conțin cireșe, după antrenament, reduce inflamația și ajută corpul să se recupereze mai repede după un antrenament intens.

Sursa: lifehack.org
Sursa foto: fitsugar.com - naturallyintense.net - healthfitmagazine.com

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Beneficiile stretchingului

Stretchingul are o multitudine de beneficii. Dacă începeți un program de stretching, veți observa următoarele beneficii: diminuarea durerilor, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea flexibilității...

Remedii naturale pentru arsurile solare

Oamenii au venerat soarele timp de mii de ani. Însă, în ultimul secol, oamenii își doresc să se expună la soare pentru a căpăta un bronz auriu, această nuanță mascând uneori arsurile dureroase...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Fructe permise persoanelor cu diabet (1)

Diabetul este o tulburare a metabolismului, caracterizată printr-un nivel crescut al zahărului în sânge (glucozei). Diabetul poate fi de tipul 1 (corpul nu poate produce insulină) sau de tipul 2 (corpul nu poate...

Ce să mâncăm pentru a avea păr şi unghii puternice

Atunci când vorbim despre păr şi unghii sănătoase şi puternice, o dietă echilibrată nu ar trebui subestimată. Alimentele bogate în anumiţi nutrienţi sunt benefice pentru un păr sănătos şi pentru unghii tari...
Publicitate