Home « fashion & style « Cum să vă aranjaţi părul în funcţie de forma feţei

Cum să vă aranjaţi părul în funcţie de forma feţei

Adaugat pe 14 martie 2013

Atunci când doriţi să vă schimbaţi forma părului, trebuie să cunoaşteţi tipul feţei dumneavoastră pentru a face alegerea potrivită şi pentru a obţine cele mai bune rezultate!

Vă listăm în continuare tipurile de feţe, caracteristicile acestora şi ceea ce se potriveşte cel mai bine pentru fiecare în materie de hair styling:

fata ovala

Faţa ovală

Dacă aveţi faţa puţin mai înaltă decât lăţimea sa, atunci aveţi o faţă ovală. Acest tip de faţă este asemănătoare cu un ou pus invers - mai lat în partea de sus decât cea de jos. Linia maxilarului este uşor rotunjită.

Femeile cu faţa ovală sunt foarte norocoase, deoarece îşi pot aranja părul în orice fel doresc, având cele mai multe opţiuni. Totuşi, deşi forma feţei este foarte importantă în alegerea unei coafuri, femeile trebuie să ia în considerare şi trăsăturile faciale. De exemplu, dacă o femeie are un nas mai proeminent, nu ar trebui să poarte cărare pe mijloc, deoarece simetria va atrage atenţia asupra nasului. Fruntea înaltă ar trebui camuflată cu un breton.

Tunsoarea Pixie este în trend, putând fi încercată cu succes de doamnele cu faţa ovală. Vedete precum Carey Mulligan, Emma Watson şi Halle Berry au adoptat-o şi sunt foarte feminine, deşi părul este scurt.

Forma ovală a feţei vă permite să optaţi pentru orice tunsoare, de la stilul Pixie, la un păr lung, cu bucle etc.

fata patrata

Faţa pătrată

Dacă aveţi faţa pătrată, aceasta se caracterizează prin faptul că părţile laterale ale feţei sunt drepte, iar faţa are aproape aceeaşi lăţime şi înălţime. Forma maxilarului este definită, în formă de pătrat, iar cel mai probabil părul este drept.

Doamnele cu această formă a feţei ar trebui să poarte părul lung - cu câţiva centimetri peste umăr, în bucle naturale, pentru a atenua aspectul maxilarului.

De asemenea, se poate opta cu succes pentru un bob în mai multe trepte - nu unul foarte bine finisat, deoarece va accentua forma pătrată a maxilarului.

fata rotunda

Faţa rotundă

Dacă aveţi faţa rotunda, linia maxilarului este rotundă şi plină, iar faţa are aproape aceeaşi dimensiune pe lăţime şi pe înălţime. Obrajii sunt partea cea mai evidentă a feţei.

Nu există o tunsoare perfectă pentru faţa rotundă, deoarece trebuie să luaţi în considerare mai mulţi factori. De exemplu, sunt foarte importante lungimea părului, textură, volumul, vârsta şi cerinţele specifice stilului de viaţă.

Dacă aveţi faţa rotundă, vă puteţi ghida după următoarele sfaturi pentru a face alegerea potrivită pentru dumneavoastră:

  1. Este de preferat bretonul în trepte, nu cel drept
  2. Tunsori scurte care conferă înălţime feţei
  3. Coafuri care conferă lungime
  4. Coafuri părţile laterale ale părului scurte, care să înconjoare faţa
  5. Bucle, pentru a crea înălţime - buclele nu trebuie să fie în zona obrajilor!
  6. Păr lung sau foarte lung, cu breton şi tunsoare în trepte pentru a subţia forma feţei

fata inima

Faţă în formă de inimă

Se caracterizează prin forma asemănătoare unei inimi sau a unui triunghi inversat, fiind mai lungă decât lată. Maxilarul are o formă ascuţită, fiind cea mai îngustă parte a feţei.

Dacă vă place părul scurt, optaţi pentru un bob până la bărbie. Această tunsoare vă dezvăluie obrajii, în timp ce echilibrează aspectul bărbiei ascuţite.

Indiferent dacă aveţi părul lung sau scurt, distrageţi atenţia de la fruntea lată printr-un breton într-o parte. Arată fabulos cu un păr lung, în bucle naturale, sau chiar cu o tunsoare stil Pixie.

Evitaţile să prindeţi părul la spate, deoarece evidenţiază forma bărbiei.

fata alungita

Faţa alungită

Faţa alungită se caracterizează printr-o înălţime mai mare decât lăţimea. Fruntea, obrajii şi linia maxilarului au toate aceeaşi lăţime, iar linia maxilarului este cel mai probabil rotundă.

Această formă a feţei necesită un păr cu volum în zona centrală a feţei, fiind recomandat să se opteze pentru şuviţe mai scurte în zona urechilor şi a obrajilor. Lungimea părului ar trebui să depăşească zona bărbiei, pentru ca tunsoarea să nu concureze cu linia puternică a maxilarului.

Bretonul este o opţiune şi pentru acest tip de faţă, echilibrând look-ul.

Sursa: www.sheknows.com

Comentarii

Articole similare

Tendințe de frumusețe care nu se mai poartă în 2015

Anul 2015 se definește prin noi tendințe, diferite de cele utilizate în trecut. Citiți în continuare pentru a nu realiza erori fatale de stil anul acesta...

Ce coafuri purtăm în funcție de rochie

Un eveniment important necesită o coafură perfectă, care să completeze întrgul look. Pentru a putea alege mai ușor ce coafură veți purta, analizați următorul ghid...

Cum putem folosi agrafele de păr

Agrafele de păr pot fi folosite într-o multitudine de modalități. Iată câteva trucuri pentru a folosi agrafele într-un mod creativ, rezultând coafuri deosebite: 1. Pentru o prindere mai sigură...

Coafuri romantice pentru Ziua Îndrăgostiților

Cu toții așteptăm cu nerăbdare Ziua Îndrăgostiților, pentru a sărbători alături de persoana iubită sentimentul cel mai prețios: dragostea. Acum că această zi specială este atât de aproape, doamnele se întreabă...

Coafuri care se poartă în 2014

Pentru a avea un look fresh în 2014, putem adopta o coafură în tendințe anul acesta. Ne putem inspira din coafurile prezente pe podiumuri și ne putem pune amprenta personală...

Ce coafuri plac bărbaţilor

Contrar opiniei publice, bărbaţii chiar observă şi ştiu cu exactitate ce coafuri sunt pe placul lor. Iată care sunt câteva dintre acestea...
Publicitate