Home « dietă « Cum să mâncăm sănătos de Paşte

Cum să mâncăm sănătos de Paşte

Adaugat pe 19 aprilie 2013

macare sanatoasa pasteA mânca sănătos acasă nu înseamnă că trebuie să respectaţi un set de reguli stricte şi să renunţaţi la mâncărurile preferate, ci să faceţi alegerile potrivite.

Faceţi curat în bucătărie

Faceţi curat în dulapuri, frigider şi congelator şi aruncaţi produsele nesănătoase. Cumpăraţi variante mai sănătoase şi cereţi ajutorul membrilor familiei pentru câteva sugestii de reţete sănătoase şi cu puţine calorii.

Reorientaţi-vă

Substituiţi ingredientele pe care le folosiţi de obicei cu variante sănătoase! Iată câteva sfaturi pentru a reduce excesul de grăsime şi caloriile din mâncarea preparată acasă:

  • Cumpăraţi felii subţiri de carne şi înlăturaţi orice urmă de grăsime înainte de a prepara carnea. Înlăturaţi pielea de la carnea de pasăre - înainte sau după ce a fost gătită.
  • Frigeţi carnea pe un suport care să permită grăsimii să se scurgă.
  • Optaţi pentru peşte sau fructe de mare cu puţine calorii şi folosiţi o metodă de preparare sănătoasă, cum ar fi coacere, fierbere sau pe grătar.
  • Pregătiţi supele şi tocanele din timp şi puneţi-le la frigider peste noapte, pentru a putea înlătura după aceea grăsimea întărită de la suprafaţă.
  • Zgârciţi-vă la grăsime. Folosiţi tigăi care nu lipesc sau un spray care împiedică lipirea mâncării de tigaie.
  • Experimentaţi cu condimente fără grăsimi, cum ar fi sucul de lămâie sau de portocală, stors peste mâncăruri; când preparaţi mâncărurile preferate adăugaţi coajă de lămâie, sos de soia, ghimbir proaspăt, ardei iute, ierburi sau sos de roşii.
  • Doar stropiţi peştele sau carnea de pui cu ulei de măsline, pentru a minimiza cantitatea de grăsime şi a maximiza gustul ierburilor şi condimentelor.
  • Cumpăraţi lapte degresat sau semidegresat, brânză cu puţină grăsime şi iaurt degresat.

Micşoraţi vasele

Folosiţi farfurii, boluri şi pahare mai mici pentru uzul cotidian. Conform unui studiu realizat de Cornell University, oamenii au tendinţa de a mânca cu 30% mai mult dacă servesc din farfurii şi boluri mari.

Controlaţi-vă poftele

Indiferent dacă aveţi poftă de ciocolata, chipsuri, îngheţaţtă sau frişcă - toate conţin foarte multe calorii. Nu trebuie să vă interziceţi micile pofte, dar consumaţi-le mai rar şi în porţii mai mici.

Fiţi atenţi

Un studiu recent a arătat că oamenii sunt influenţaţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor atunci când mănâncă: se opresc din mâncat numai când emisiunea preferată s-a terminat sau dacă toată lumea de la masă a terminat de mncat. Dacă aveţi tendinţa de a termina de mâncat înaintea familiei dumneavoastră, păstraţi un bol cu legume în faţa dumneavoastră, nu o porţie de macaroane cu brânză.

Sursa: goodhousekeeping.com - Sursa foto: healthyfoodblog.com.au

Comentarii

Articole similare

Dieta pegan - cum slăbim sănătos

Dieta pegan reprezintă p combinație între dieta paleo și cea vegan. Urmată corect, dieta pegan poate reprezenta o altă opțiune pentru o alimentație sănătoasă, fără zahăr și alimente procesate...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

Cauzele unui sistem imunitar slăbit

O multitudine din obiceiurile zilnice fac rău sistemului imunitar. Dacă înlăturați sau diminuați aceste aspecte, veți observa o îmbunătățire a sănătății dumneavoastră...

Cum putem echilibra hormonii în mod natural

Dezechilibrul hormonal este adesea considerat o problemă greu de rezolvat. Hormonii au un rol esențial pentru sănătate și fericire, iar un mic dezechilibru poate avea efecte dramatice asupra greutății, aspectului pielii...

Alimente care cauzează apariția acneei și a inflamației

Dacă vă confruntați cu probleme precum acneea sau orice alt tip de inflamație, va trebui să adaptați rapid dieta pentru a avea din nou un ten curat. Prin consumul alimentelor care determină apariția acneei...

Cum decorăm ouăle de Paște

Ouăle colorate reprezintă un simbol universal al Paștelui, tradiția datând încă din Mesopotamia. Anumite culturi preferă în prezent să cumpere ouăle deja colorate sau ouă de ciocolată, însă este mult mai distractiv...
Publicitate