Home « Dezvoltare personală « Cum să fim mai optimişti

Cum să fim mai optimişti

Adaugat pe 03 aprilie 2013

atitudine optimistaOptimismul este esenţial pentru a realiza ceea ce ne propunem şi pentru a ne simţi împliniţi. Optimismul ne ajută să depăşim momentele dificile, stresul şi să facem faţă situaţiilor neprevăzute. Ne ajută să învăţăm din greşeli şi să nu ne lăsăm doborâţi de ele.

Dacă suntem optimişti vom fi mai fericiţi şi vom avea mai multă încredere în forţele proprii. Pentru a ne atinge ţelurile, pentru a ne identifica priorităţile, pentru a fi disciplinaţi şi a câştiga, este esenţial să rămânem pozitivi.

Doriţi să aflaţi cum să fiţi mai optimişti şi mai încrezători?

Iată ce puteţi face:

1. Realizaţi în fiecare zi un "film" de 30 de secunde despre viaţa dumneavoastră

Creaţi un film imaginar în fiecare zi, care să descrie ziua respectivă: includeţi detalii despre aspectul dumneavoastră, cum vă simţiţi, unde trăiţi, ce job aveţi, ce aţi realizat etc. Timp de 30 de secunde, realizaţi acest film în minte. Acest exerciţiu de antrenament mental vă va da energie şi va shimba imaginea pe care o aveţi despre propria persoană, despre potenţialul şi viitorul dumneavoastră.

2. Încercaţi să vă concentraţi asupra soluţiei, nu a problemei

Dacă sunteţi obsedat de o anumită problemă, experimentaţi neîncredere în forţele proprii sau dacă gândiţi negativ, concentraţi-vă asupra soluţiei. Întrebaţi-vă: "Ce pot face diferit pentru a ca situaţia să se îmbunătăţească?" Înlocuiţi gândirea orientată spre problemă cu gândirea orientată spre soluţii, astfel veţi deveni mai optimişti.

3. Identificaţi ceea ce aţi realizat în fiecare zi

În fiecare zi acordaţi-vă câteva momente pentru a răspunde la întrebarea "Ce am realizat astăzi?" Acest gest simplu vă ajută să consolidaţi optimismul şi că ajută să deveniţi mai încrezători în propria persoană, ceea ce este foarte important pentru a avea succes.

4. Identificaţi obstacolele

Ce distracţii sau obstacole vă împiedică să vă atingeţi ţelurile? Este programul de somn? Obiceiurile neproductive? Persoanele care gândesc negativ sau sabotorii? O modalitate de a fi optimist este aceea de a progresa treptat, iar acest lucru presupune eliminarea treptată a distracţiilor/obstacolelor. Găsiţi o modalitate de a evita tentaţiile care vă împiedică să realizaţi ceea ce v-aţi propus. Dacă pierdeţi mult timp pe site-urile de socializare, de exemplu, vizitaţi-le doar la sfârşitul zilei, după ce aţi realizat ceea ce v-aţi propus pentru ziua respectivă. Dacă vă atingeţi scopurile, veţi fi mai optimişti!

5. Hrăniţi corpul

Un corp sănătos va genera gânduri şi emoţii pozitive. Optimisul este mult mai uşor de atins dacă vă simţiţi bine. Factorii care influenţează dispoziţia unei persoane includ: lipsa somnului, lipsa de energie cauzată de o dietă săracă în nutrienţi, lipsa exerciţiilor fizice. Pentru a vă putea concentra şi a reuşi ceea ce v-aţi propus, va trebui să dormiţi suficient, să vă odihniţi, să gestionaţi stresul, să adoptaţi o dietă sănătoasă şi să realizaţi multe exerciţii viguroase!

Sursa: www.pickthebrain.com/ - Sursa foto: trendslator.wordpress.com

Comentarii

Articole similare

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

Carbohidrații: cum îi includem într-o dietă sănătoasă

Carbohidrații nu au o reputație prea bună, mai ales atunci când se ține seama de creșterea în greutate. Cu toate acestea, carbohidrații nu trebuie eliminați din dietă, beneficiile lor pentru sănătate...

De ce este sexul atât de important?

Unele persoane consideră că sexul este supraestimat, în timp ce altele cred contrariul. Dar, în realitate, sexul are foarte multe beneficii. Iată de ce sexul este important...

De ce este micul dejun cea mai importantă masă a zilei

Probabil aţi auzit de nenumărate ori că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Şi cu toate acestea, mulţi adulţi sar peste micul dejun. Foarte multe femei nu iau micul dejun pentru a diminua numărul de calorii...

Muzica ne binedispune

Muzica ne poate binedispune, ne poate schimba starea de spirit, având un impact major asupra vieţii noastre. S-a demonstrat că muzica are puterea de a accesa amintirile, de a stimula memoria...

3 sfaturi pentru a gestiona timpul eficient

'Nu am suficient timp.' 'Sunt prea ocupat(ă).' 'Nu sunt suficiente ore într-o zi.' Pentru a nu mai rosti aceste propoziţii va trebui să aplicaţi câteva reguli simple:
Publicitate