Home « fashion & style « Cum să alegeţi parfumul potrivit

Cum să alegeţi parfumul potrivit

Adaugat pe 09 aprilie 2013

parfumul potrivitParfumul purtat ar trebui să vă reprezinte, să evidenţieze personalitatea, stilul dumneavoastră de viaţă şi aromele pe care le preferaţi!

Iată câteva trucuri care or să vă ajute să găsiţi parfumul perfect. Nu uitaţi că parfumul este compus din mai multe note: nota de vârf (primul miros perceput), nota de mijloc (mirosul după aproximativ 15 minute) şi mirosul de bază (mirosul care se resimte după câteva ore).

Categorii de parfumuri

Proaspăt - acest tip de parfum este perfect pentru serviciu, deoarece are o aromă subtilă şi energică. Prima notă este reprezentată de obicei de iarbă sau de lămâie, fiind combinată cu arome florale şi condimente.

Floral - Mirosurile florale sunt ideale pentru persoanele romantice. Sunt compuse dintr-un miros central, completat de note precum citricele sau vanilia.

Oriental - Acesta este un parfum pentru persoanele îndrăzneţe. Nota de vârf este reprezentată de obicei de citrice, fiind completată de arome lemnoase sau condimentate.

Lemnos - Parfumurile cu aromă lemnoasă se potrivesc persoanelor cărora le plac ieşirile în natură, aventurile. Nota de vârf este una proaspătă, verde, fiind completată de un miros de fructe, uneori şi de mosc.

Sfaturi pentru a alege şi purta un parfum

  • Când încercaţi un parfum, aplicaţi-l pe încheieturi, însă nu le atingeţi între ele. Nu încercaţi mai multe de două arome, deoarece veţi combina mirosurile şi nu veţi mai putea percepe diferenţa dintre ele.
  • Încercaţi să cumpăraţi parfum după-amiaza, deoarece simţul mirosului este mai dezvoltat în această parte a zilei.
  • Nu aplicaţi prea mult parfum. Dacă doriţi să persiste, aplicaţi-l în mai multe straturi. Folosiţi gelul de duş cu acelaşi parfum imprimat, loţiunea de corp şi parfumul.
  • Parfumurile miros diferit în funcţie de chimia fiecărei persoane. Astfel, nu cumpăraţi un parfum dacă v-a plăcut la prietenul dumneavoastră - asiguraţi-vă că îl testaţi înainte.

Sursa: www.29secrets.com/ - Sursa foto: www.carryfitness.com

Comentarii

Articole similare

Încredere în dormitor

Este timpul să nu mai permiteţi defectelor să stea în calea unei vieţii sexuale extraordinare pe care o meritaţi. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să emanaţi încredere...
Publicitate