Home « fashion & style « Cum purtăm o pălărie

Cum purtăm o pălărie

Adaugat pe 23 aprilie 2014

cum purtam palariileIndiferent dacă vreți să purtați o fedora, o pălărie de soare sau o pălărie fashion, trebuie să respectați aceleași reguli. Pentru a alege pălăria potrivită, trebuie să se ia în considerare forma feței și stilul vestimentar.

Alegerea pălăriei potrivite stilului dumneavoastră poate fi ușoară, însă potrivirea acesteia cu o ținută anume și cu evenimentul la care participați necesită mai mult efort. Descoperiți în continureare cele mai importante reguli cu privire la purtarea unei pălării.

Acordați atenție proporțiilor

O regulă importantă, care se aplică atât la pălăriile fedora, cât și la cele mai elegante, se referă la potrivirea acesteia cu structura osoasă a feței.

(Citiți și "Ce haine purtăm la prima întâlnire")

Coroana pălăriei nu trebuie să fie mai mică decât distanța dintre obraji. După ce ați acordat atenție acestui detaliu, va trebui să vă asigurați că pălăria se potrivește cu chipul dumneavoastră și cu dimensiunea umerilor.

cum purtam palariile

Chiar dacă purtați o pălărie cu boruri largi, asigurați-vă că se potrivește cu lățimea umerilor. Dacă pălăria este la fel de lată ca umerii, nu veți obține lookul ideal. Fetele scunde nu ar trebui să poarte pălării cu boruri mari, acestea potrivindu-se de minune persoanelor înalte.

cum purtam palariile

Respectați eticheta purtării unei pălării

Când purtați o pălărie fashion, nu se aplică reguli stricte. Șepcile de baseball nu intră în categoria pălării, motiv pentru care va trebui să le dați jos atunci când sunteți într-o clădire publică, un restaurant sau casa unei persoane.

cum purtam palariile

Una din regulile esențiale pe care trebuie să o aplicați: nu purtați pălării atunci când blocați vederea unei alte persoane, indiferent dacă participați la o nuntă, la un alt eveniment social sau la film ori teatru.

Alegeți pălăria potrivită în funcție de forma feței

În timp ce fesurile tricotate sau pălăriile gen alice band se potrivesc pentru majoritatea fețelor, alegerea unui alt tip de pălărie va necesita o atenție sporită, pentru a obține un look impecabil. O pălărie perfectă trebuie să se potrivească cu forma feței dumneavoastră.

(Citiți și "Machiaj pentru petreceri")

Fețele ovale se potrivesc cu aproape orice tip de pălărie, dar dacă aveți fața în formă de inimă sau de diamant, nu ar trebui să purtați pălării cu boruri largi. Acestea nu vă avantajează, deoarece vor face bărbia să pară mai ascuțită.

cum purtam palariile

Dacă aveți fața rotundă, nu vă apropiați de pălăriile mici și cu formă circulară, ci optați pentru pălării cu calotă înaltă. Asigurați-vă că borurile pălăriei sunt mai mari decât forma feței și optați pentru pălării cu vârful ușor ascuțit.

Dacă aveți o față cu formă de pătrat sau cu unghiuri bine definite, alegeți o pălărie lejeră și purtați-o lăsând fruntea la vedere. Alegeți pălării cu formă rotundă, cum este pălăria bowler sau optați pentru o pălărie cu boruri largi.

Pentru o față alungită, se potrivesc pălăriile cu boruri largi, lejere.

cum purtam palariile

Respectați regulile când accesorizați

Dacă ați găsit pălăria perfectă și vreți să îi adăugați și alte accesorii, va trebui să le purtați în partea dreaptă. Poate aceasta regulă vi se pare de modă veche, dar, în continuare, bărbații sunt sfătuiți să folosească accesorii în partea stângă a corpului, iar femeile în partea dreaptă (puteți adăuga pălăriei flori sau pene).

cum purtam palariile

Nu alegeți o nuanță identică pentru pălărie și ținută

Indiferent dacă purtați o pălărie la un eveniment formal sau dacă doriți un aspect casual, nu ar trebui să alegeți o pălărie cu nuanța identică cu cea a ținutei vestimentare. Dacă nuanța pălăriei este la fel cu nuanța dominantă a ținutei, pălăria nu va mai capta atenția, iar întregul look va avea aspectul unui costum. Decât la o înmormântare este permis să se asocieze o pălărie neagră cu o ținută neagră în totalitate.

cum purtam palariile

Alegeți o coafură potrivită

Bretonul drept nu se recomandă atunci când purtați o pălărie - decât dacă purtați pălăria pentru foarte puțin timp. Țineți bretonul într-o parte, pentru a avea o coafură care să se potrivească cu pălăria - altfel, veți avea surpriza să observați un breton nearanjat când dați pălăria jos.

cum purtam palariile

Alegerea pălăriei pentru un eveniment formal

Unul dintre aspectele importante pentru alegerea pălăriei potrivite pentru un eveniment constă în alegerea dimensiunii borurilor pălăriei, în funcție de momentul zilei. Dacă plănuiți să purtați o pălărie dimineața sau seara târziu, alegeți o pălărie cu boruri înguste. Borurile largi se potrivesc pentru evenimentele care au loc la prânz sau după-amiază.

cum purtam palariile

Sursa: becomegorgeous.com
Sursa foto: theberry.com

Comentarii

Articole similare

Cum ne îmbrăcăm la un festival de muzică

Creați o ținută de vestimentară demnă de invidiat, pentru cel mai tare festival al verii! Aflați în continuare care sunt cele mai interesante look-uri pentru un festival în sezonul cald...

Cum purtăm rochiile tricotate

Rochia tricotată reprezintă un articol de îmbrăcăminte versatil, care poate fi purtat într-o multitudine de moduri. Este foarte confortabilă și poate...

Ce se poartă în sezonul toamnă / iarnă 2014

O dată cu venirea toamnei, trebuie să ne refacem stocul de pulovere călduroase și viu colorate și să ne cumpărăm încălțări noi. În 2014, se poartă hainele de un albastru electric...

Cum purtăm hainele și accesoriile în nuanțe de galben

Dacă ținutele dumneavoastră au nevoie de prospețime, încercați să inserați elemente în nuanțe de galben. Nu trebuie să exagerați, deoarece prea mult galben poate avea un efect nedorit. Cu câteva detalii...

Cu ce combinăm geaca de blugi

Pentru a crea o ținută de succes, este foarte important să combinăm piese care au un efect spectaculos împreună. Gecile din denim reprezintă piese casual și pentru a fi purtate corect trebuie respectate câteva principii...

Cum accesorizăm o ținută plictisitoare

Sunteți în căutarea unor trucuri care să condimenteze puțin ținutele dumneavoastră? Acestea pot fi transformate foarte ușor dacă adăugați aceesoriile potrivite! Pentru a adăuga puțină savoare ținutei, puteți adăuga...
Publicitate