Home « dietă « Cum prevenim apariția celulitei

Cum prevenim apariția celulitei

Adaugat pe 21 mai 2014

prevenire celulitaCelulita reprezintă o problemă comună, majoritatea femeilor confruntându-se cu aceasta. Pe lângă alte cauze, celulita are și un factor ereditar, motiv pentru care eliminarea ei completă este aproape imposibilă. Dacă sunteți în formă și adoptați o alimentație corectă, puteți diminua aspectul de coajă de portocală. Respectați următoarele sfaturi pentru a reduce cât mai mult aspectul celulitei și pentru a avea o piele fermă, de invidiat:

1. Adoptați o dietă echilibrată

Dacă adoptați dieta yo-yo, vor crește șansele apariției celulitei. Atunci când încercați diete extreme, indiferent dacă sunt bazate pe sucuri sau pe restricția drastică a caloriilor, riscați să vă confruntați cu celulita. Dacă stresați corpul prin adoptarea unor diete nepotrivite, acesta va stoca depozite de grăsime, care vor deveni vizibile la nivelul pielii.

2. Fiți activă

prevenire celulitaDe obicei, celulita se dezvoltă în zonele cu o circulație deficitară, astfel că activitatea fizică reprezintă una dintre cele mai bune metode prin care se poate preveni celulita. Indiferent dacă este vorba despre alergat, înot, aerobic etc., cu cât inima vă bate mai tare, cu atât este mai puțin probabil să vă confruntați cu celulita.

3. Evitați alimentele dăunătoare

Cu cât sunt mai procesate, cu atât este mai probabil ca acestea să conțină aditivi sau alte chimicale. Acumularea de toxine reprezintă o altă problemă relaționată cu apariția celulitei. Astfel, este esențial să nu consumați produse care conțin toxine. Produsele bogate în grăsimi și în zahăr ar trebui să le consumați cu moderație, altfel vă veți confrunta cu agravarea celulitei.

4. Construiți mușchi

prevenire celulitaAceasta reprezintă una dintre metodele foarte eficiente în înlăturarea celulitei. Trebuie să vă axați pe antrenamente cu greutăți, pentru a vă păastra în formă. Faceți exerciții pentru zona coapselor și feselor, dezvolatați mușchii și păstrați-i tonifiați printr-un stil de viață foarte activ. Este posibil să dezvoltați celulită în anumite zone problemă, însă dacă vă mențineți în formă, este mai ușor să diminuați această problemă inestetică.

5. Țineți sub control stresul

Atunci când vă stresați, corpul produce hormonul cortizol, care are un impact negativ asupra metabolismului. În astfel de momente, este mai probabil să simțiți senzația de foame și să stocați grăsime, motiv pentru care trebuie să țineți sub control stresul prin realizarea de exerciții fizice și prin relaxare. Astfel, veți ține celulita la distanță.

6. Încercați o dietă alcalină

prevenire celulitaDieta alcalină reprezintă o modalitate foarte eficientă pentru prevenirea celulitei. Prin consumarea unei cantități mai mari de alimente alcaline (cum ar fi fructele și legumele) și diminuând consumul de alimente acide (de la carne roșie la băuturi carbogazoase), veți reuși să eliminați toxinele din corp. Dacă urmați o dietă alcalină, veți scade șansele apariției celulitei.

7. Hidratați-vă

Consumul a 8 - 10 pahare de apă și inserarea fructelor și legumelor în dieta zilnică reprezintă un pas uriaș în prevenirea celulitei. Beți apă pură și mențineți-vă hidratarea cu ajutor ceaiurilor din plante, precum și a legumelor și fructelor cu un conținut crescut de apă. Eliminați băuturile acide: cele care conțin alcool, sucurile carbogazoase, cafeaua și băuturile energizante.

8. Eliminați sarea rafinată

Cristalele de sare și sarea de mare sunt alternative mai sănătoase în comparație cu sarea de masă, care a fost rafinată, aceasta fiind dăunătoare corpului dacă este consumată în exces. Una dintre cele mai bune modalități prin care puteți preveni celulita este reprezentată de reducerea cantității de sare pe care o consumați. Dacă trebuie să gătiți, asigurați-vă că nu folosiți sare rafinată.

9. Periați corpul

prevenire celulitaPerierea zilnică și masajul pot ajuta, de asemenea, însă această metodă de prevenire a celulitei consumă destul timp. Dacă doriți să o încercați, insistați pe zonele predispuse la apariția celulitei și realizați mișcări circulare pe piele, folosind o perie cu peri naturali.

10. Folosiți produse anticelulitice

Dacă ați observat semne ale apariției celulitei, ar trebui să începeți să folosiți produse speciale imediat. Dacă doriți să eliminați această problemă înainte să se agraveze, trebuie să acționați imediat. Căutați produse cu ingrediente cunoscute pentru proprietățile lor anticelulitice, cum ar fi Centella asiatica, methyl nicotinate sau Ginkgo Biloba și folosiți-le după un antrenament intens, pentru cele mai bune rezultate.

Sursa: becomegorgeous.com
Sursa foto: cosmeticlaserskinsurgery.com - makeupandbeauty.com - fitsugar.com - klinika-diety.pl - webmd.com

Comentarii

Articole similare

Remedii naturale pentru arsurile solare

Oamenii au venerat soarele timp de mii de ani. Însă, în ultimul secol, oamenii își doresc să se expună la soare pentru a căpăta un bronz auriu, această nuanță mascând uneori arsurile dureroase...

10 obiceiuri care vă răpesc fericirea

Noi suntem rezultatul acțiunilor noastre. Obiceiurile zilnice ne influențează, acestea având o influență pozitivă sau negativă asupra noastră. Iată câteva exemple de obiceiuri...

Semne că a venit timpul să vă dați demisia

Sunteți permanent stresat de serviciul dumneavoastră? La serviciu simțiți că nu este locul potrivit pentru dumneavoastră? Ați avut parte de abuz verbal la serviciu? Conform experților acestea sunt...

Machiaj rezistent pentru vară

Adaptarea regimului de îngrijire a tenului în funcție de sezon este foarte importantă. Dacă ați realizat schimbări în regimul de îngrijire a pielii atunci când s-a trecut de la iarnă la primăvară...

15 tactici pentru a vă dubla productivitatea

Doriți să deveniți mai productivi? În continuare veți afla câte 5 acțiuni pe care trebuie să le realizați dimineața, după-amiaza și seara. Aplicând aceste 15 tactici, veți deveni mai eficient...

Cauzele unui sistem imunitar slăbit

O multitudine din obiceiurile zilnice fac rău sistemului imunitar. Dacă înlăturați sau diminuați aceste aspecte, veți observa o îmbunătățire a sănătății dumneavoastră...
Publicitate