Home « Bani / Carieră « Cum obținem succesul în viață

Cum obținem succesul în viață

Adaugat pe 26 februarie 2014

succes in viata Indiferent de vârstă, de zona în care locuim sau de țelurile personale, cu toții ne dorim să fim fericiți și să avem succes. Citiți în continuare dacă doriți să aflați cum puteți avea succes.

Metoda nr. 1: Succesul exterior

1. Identificați-vă pasiunile

Înainte de a atinge succesul va trebui să stabiliți ce înseamnă pentru dumneavoastră acest concept. Ar putea dura ani întregi să vă hotărâți asupra a ceea ce doriți să înreprindeți, însă identificarea pasiunilor, intereselor și a valorilor importante pentru dumneavoastră ar putea da un sens vieții dumneavoastră. Puneți-vă următoarele întrebări:

  • Ce moștenire voi lăsa urmașilor?
  • Cum vreau sa fiu amintit de alte persoane?
  • Cum pot îmbunătăți comunitatea în care trăiesc?
  • Care sunt subiectele care mă interesează?

2. Faceți o listă cu țelurile dumneavoastră și ce anume ar trebui să faceți pentru a le atinge

succes in viata Asigurați-vă că notați atât obiectivele pe termen scurt, cât și pe cele pe termen lung. Analizați și ce anume vă plăcea să studiați la școală - astfel, veți putea identifica mai ușor domeniile care prezintă interes pentru dumneavoastră.

3. Trăiți cu un scop

Luptați pentru a vă împlini visurile și să deveniți persoana care vă doriți să fiți. Va trebui să fiți mai atenți la acțiunile dumneavoastră. Întrebați-vă dacă ceea ce faceți acum vă va ajuta să ajungeți acolo unde vă doriți!

• Dacă sunteți permanent plictisit, visați cu ochii deschiși cu privire la viitor sau la trecut sau dacă numărați câte minute mai sunt până se va termina ziua, cu siguranță nu sunteți mulțumit cu ceea ce faceți în prezent. Gândiți-vă la posibilitatea schimbării carierei sau la începerea unor cursuri într-un domeniu de care sunteți pasionat.

• Valorificați timpul. Încercați să petreceți timpul liber facând lucruri care vă plac, în loc să irosiți timpul. De exemplu, în loc să petreceți weekend-ul în fața televizorului, mai bine realizați ceva ce vă face plăcere sau vă puteți petrece timpul cu persoanele dragi.

• Amintiți-vă că "a pierde timpul" este un concept relativ. Nu tot ceea ce faceți trebuie să fie productiv în sensul convențional al cuvântului, ci poate reprezenta o acțiune plăcută și distractivă.

4. Educați-vă

succes in viata Prin educație obțineți cunoștințele, aptitudinile și credibilitatea necesare pentru a vă atinge potențialul maxim. În termeni de succes financiar, statisticile arată că este mai probabil să câștigați mai mulți bani atunci când aveți mai multe studii.

5. Administrați corect banii

Învățând să administrați banii, veți avea o situație financiară mai stabilă pe viitor, indiferent de venitul dumneavoastră.

• Contabilizați-vă cheltuielile. Verificați-vă contul periodic și identificați pe ce anume cheltuiți cel mai mult.

• Ar trebui să considerați ca prioritate produsele esențiale precum mâncarea, hainele și utilitățile. Nu cheltuiți pe obiecte de lux (mașini, haine sau vacanțe) dacă nu ați achitat celelalte necesități esențiale. Fiți sincer cu propria persoană și percepeți diferența dintre produsele de bază și cele de lux.

• Economisiți bani. În fiecare lună ar trebui să depuneți o sumă într-un cont de economii.

6. Administrați-vă timpul eficient

Dacă amânați sarcinile importante până în ultimul moment poate fi foarte stresant, crescând și probabilitatea de a face greșeli. Alocați timp suficient pentru fiecare sarcină pentru a vă asigura că puteți termina tot ceea ce aveți de făcut într-un mod eficient.

• Folosiți un program pe calculator pentru a vă organiza, pentru a evidenția ceea ce trebuie să faceți pe parcursul zilei, săptămânii sau lunii.

• Faceți o listă cu ceea ce trebuie să realizați pe parcursul unei zile și bifați fiecare sarcină atunci când ați finalizat-o. Astfel vă veți organiza mai bine și veți fi mai motivat.

Metoda nr. 2: Atingerea succesului interior

1. Bucurați-vă de momentul prezent

succes in viata Dacă trăiți mereu rememorând trecutul sau visând cu ochii deschiși la viitor, irosiți momentul prezent. Amintiți-vă că trecutul și viitorul sunt doar iluzii, în timp ce viața reală o trăți chiar în acest moment.

• Încercați să acordați atenție gândurilor negative pentru a le reduce la tăcere și pentru a vă bucura de momentul prezent.

• Faceți-vă un obicei din a acorda atenție detaliilor mărunte din jurul dumneavoastră. Bucurați-vă când soarele vă atinge pielea, bucurați-vă când simțiți pământul sub picioare sau de decorul restaurantului în care luați masa. Apreciind astfel de detalii vă veți bucura mai mult de prezent și veți ține la distanță gândurile negative.

2. Nu comparați propria viață cu cea a altor persoane

Din păcate, foarte multe persoane își măsoară succesul în comparație cu persoanele din jurul lor. Dacă doriți să vă simțiți împlinit și fericit, va trebui să încetați să vă mai comparați cu alte persoane.

succes in viata • Majoritatea persoanelor au tendința să compare aspectele negative din propria viață cu aspectele pozitive din viața altor persoane. Amintiți-vă că oricât de frumoasă ar părea din exterior viața unei persoane, în particular această persoană se confruntă de asemenea cu dificultăți și nesiguranță.

• În loc să vă comparați cu oameni cu o situație "mai bună decât" a dumneavoastră, amintiți-vă de toți oamenii care nu au un acoperiș, care sunt bolnavi incurabil sau care trăiesc într-o sărăcie cruntă. Veți aprecia astfel ceea ce aveți și nu veți mai simți milă pentru propria persoană.

3. Contabilizați-vă reușitele

Indiferent de cât de multe veți realiza în viață, nu veți fi fericit dacă acordați atenție doar lucrurilor pe care nu le-ați realizat. Alocați timp în fiecare zi pentru a analiza și pentru a aprecia ceea ce aveți și ceea ce ați realizat. Gândiți dincolo de aspectele materiale; apreciați persoanele iubite și amintiți-vă momentele fericite.

Sursa: wikihow.com
Sursa foto: lifehack.org - aasarchitecture.com - forbes.com - beforeitsnews.com - englishharmony.com - 
bubblews.com

Comentarii

Articole similare

10 persoane de succes, care inițial au eșuat

Faptul că nu obțineți acea promovare atât de mult așteptată poate fi foarte frustrant, însă oamenii din lista următoare vă vor convinge că eșecurile sunt doar o etapă în drumul spre succes...

Procrastinarea - un obicei des întâlnit

Procrastinarea reprezintă alegerea oamenilor de a amâna sau evita ceva ce ar trebui să facă. Această alegere poate fi conștientă sau inconștientă. De obicei, oamenii continuă...

7 întrebări inteligente pe care ar trebui să ni le punem zilnic

Indiferent de cât de departe par a fi visele dumneavoastră şi de câte obstacole întâmpinaţi în viaţă, încrederea în propria persoană vă va da puterea de a merge mai departe...

Povestea de succes a lui Dany Levy

Dany a fost întotdeauna pasionată de scris, dorindu-şi să ajungă la sufletele oamenilor prin articolele sale. A transformat această pasiune într-o afacere de milioane de dolari prin fondarea...

6 acţiuni pentru a avea succes în carieră

Indiferent de obiectivele dumneavoastră profesionale, următoarele 6 acţiuni vă vor ajuta să aveţi mai mult succes şi împlinire în viaţa profesională. Cu ajutorul acestor acţiuni veţi înţelege ceea ce vă doriţi cu adevărat de la viaţă şi veţi acţiona...
Publicitate