Home « Exerciţii fizice « Cum ne motivăm pentru a face mai mult sport

Cum ne motivăm pentru a face mai mult sport

Adaugat pe 20 ianuarie 2014

exercitii fizice Cu toții ne dorim să arătăm bine. Dar foarte puțini facem ceva în această privință. Aflați cum vă puteți motiva pentru a face mai multe exerciții fizice și să nu renunțați.

Vă priviți în oglindă și nu sunteți mulțumit(ă) de ceea ce vedeți? Cu siguranță vă doriți un abdomen plat și picioare tonifiate. Dar ce faceți pentru a vă atinge acest obiectiv?

Cum să fim motivați pentru a face exerciții

Începutul este întotdeauna dificil. La început, poate părea o misiune imposibilă, dar trebuie să înțelegeți că sunt necesare câteva luni de exerciții fizice pentru a lupta cu efectele unei diete nesănătoase, bogate în calorii și a unui stil de viață sedentar.

Dacă sunteți în căutarea unor modalități care să vă mențină motivația, iată câteva trucuri care vă vor ajuta să obțineți un corp de vis:

1. Răspundeți sincer

Vă doriți să arătați bine? De ce nu vă atingeți adevăratul potențial, dacă tot ceea ce trebuie să faceți este să includeți mai multă mișcare în activitățile dumneavoastră zilnice?

2. Probați o pereche veche de pantaloni

Este ușor să vedeți cum v-au afectat obiceiurile nesănătoase de-a lungul timpului – trebuie doar să alegeți o pereche mai veche de pantaloni, care acum abia vă cuprind. Propuneți-vă să vă transformați corpul, pentru a-i putea purta din nou.

3. Analizați-vă aspectul de acum câțiva ani

Dacă vă uitați la fotografii mai vechi, probabil veți observa că aveați un tonus mai bun, o față mai bine definită etc.

exercitii fizice4. Nu vă schimbați stilul de viață peste noapte

Nu exagerați cu programul de exerciții. Începeți ușor și petreceți câteva săptămâni pentru a vă acomoda cu noua schimbare din viața dumneavoastră. Dacă exagerați, este posibil să faceți febră musculară și să evitați să mai faceți mișcare.

5. Comparați-vă

Aveți un prieten cu un fizic de invidiat? Dacă aveți un astfel de prieten sau o cunoștință, propuneți-vă să aveți un corp mai atrăgător decât al acelei persoane!

6. Țineți în mână zonele în care aveți grăsime

Ar putea fi jignitor, dar este modalitatea cea mai ușoară pentru a conștientiza că trebuie să slăbiți. Vreți să arătați la fel și în următorii ani?

7. Priviți clipuri și imagini cu înainte/după

Sunt foarte multe persoane care arată impecabil, însă nu au avut dintotdeauna un corp de vis. Priviți-le pozele și poveștile și inspirați-vă din acestea.

8. Învățați din experiențele altor persoane

Vorbiți cu un prieten care a fost supraponderal și cum a trecut peste această problemă. Sau citiți online despre experiențele altor persoane care și-au transformat viața după câteva luni de antrenamente.

9. Nu vă așteptați la rezultate magice

Aceasta este una din problemele cu care se confruntă foarte multe persoane care încep să facă mai multă mișcare. Fac exerciții timp de 30 de zile și se așteaptă la un miracol. Greutatea actuală ați acumulat-o în câțiva ani. Chiar vă așteptați ca kilogramele în plus să dispară în câteva săptămâni?

exercitii fizice10. Fiți atent(ă) la calorii

Chiar și o gogoașă cu zahăr poate adăuga câteva sute de calorii. Nu trebuie să evitați toate mâncărurile care vă plac, dar trebuie să acordați mai multă atenție dietei.

11. Cumpărați o piesă vestimentară cu câteva mărimi mai mică

Faceți exerciții regulat și probați acea haină în weekend-uri pentru a vedea dacă vi se potrivește mai bine. După câteva săptămâni de activitate fizică, veți observa că acea piesă d vestimentație care mai demult vă strângea, vi se potrivește perfect și o puteți purta pe stradă.

12. Faceți exerciții fizice împreună cu altă persoană

Va face minuni pentru motivația dumneavoastră. Vă veți motiva reciproc și va exista o competiție între dumneavoastră, din dorința de a arăta mai bine decât cealaltă persoană.

13. Arătați rezultatele persoanelor importante din viața dumneavoastră

Dacă vă uitați în oglindă și sunteți mulțumită de rezultate, puteți împărtăși rezultatele cu o persoană importantă pentru dumneavoastră. Dacă și alte persoane observă schimbările pe care le-ați produs, veți fi mai mortivat(ă) să continuați cu antrenamentele.

14. Faceți poze înainte și după

Începeți prin a face o poză înainte și continuați prin a face după fiecare lună de antrenament o poză după. Acordați-vă câteva luni pentru ca schimbarea să fie vizibilă, apoi comparați pozele. Cu siguranță veți fi uimit(ă) să vedeți noua dumneavoastră înfățișare.

exercitii fizice15. Mâncați sănătos

Cumpărați mai multe fructe și legume proaspete. Vă veți simți ușor/ ușoară și veți avea o dispoziție deosebită după fiecare masă. Iar pielea vă va străluci în doar câteva săptămâni. Nu merită efortul?

16. Nu vă înfometați

Aveți nevoie de multă energie pentru antrenamente. Dacă vă înfometați, vă veți simți obosită tot timpul și vă veți simți descurajat(ă).

17. Nu alegeți o dietă strictă

Aceasta vă va priva corpul de nutrienții și caloriile necesare. În loc să pierdeți din grăsime, veți slăbi mușchii. Corpul se va simți înfometat și va păstra grăsimea, în loc să o ardă, atunci când faceți exerciții.

18. Priviți și faceți mișcare

Videoclipurile cu antrenamente cardio sunt modalitatea cea mai bună prin care puteți pierde din grăsime. Dacă obiectivul dumneavoastră este să pierdeți din greutate și să aveți un corp tonifiat, urmăriți câteva videoclipuri cu antrenamente și urmați pașii. Urmărind experții în fitness care au un corp impecabil, vă va motiva să aveți un corp subțire și în formă, la fel ca aceștia.

19. Pregătiți-vă pentru evenimente importante

Propuneți-vă să vă transformați pentru un eveniment important care va avea loc în câteva luni, o nuntă sau o reuniune.

exercitii fizice20. Faceți o listă cu melodii interesante

Pentru majoritatea persoanelor, muzica are un efect motivant și energizant în timpul unui antrenament. Alegeți melodii care cresc adrenalina, apăsați play și faceți exerciții.

21. Notați într-un calendar

Notați numărul de zile de când faceți exerciții și încercuiți zilele în care ați reușit să terminați antrenamentul cu succes. Vă va motiva să faceți exerciții mai multe și mai intense, în mod regulat.

22. Schimbați exercițiile

Dacă faceți de fiecare dată aceleași exerciții, antrenamentul va deveni plictisitor. Cumpărați câteva DVD-uri cu exerciții și schimbați antrenamentele periodic. Vă veți ajuta corpul să facă mișcări variate și nu vă veți plictisi de exercițiile repetitive. De asemenea, veți fi încântat de ideea că veți încerca mișcări noi de fiecare dată.

23. Cumpărați haine atrăgătoare pentru antrenament

Dacă sunteți îmbrăcat(ă) cu haine interesante, vă veți simți mai bine și veți face mai multă mișcare pentru a modela zonele cu probleme.

24. Înscrieți-vă într-o comunitate online

Comunitățile online pot fi de mare ajutor pentru a vă păstra motivația. În astfel de comunități există persoane care se confruntă cu aceleași probleme ca dumneavoastră. Exprimați-vă nemulțumirile, inspirați-vă, și motivați-vă reciproc pentru a evolua.

25. Măsurați-vă

Nu vă cântăriți de fiecare dată. Ar putea părea firesc să vă cântăriți, însă măsurarea zonelor problemă ar putea fi mai eficientă. 500 grame de mușchi ocupă mai puțin spațiu decât 500 de grame de grăsime pufoasă. Dacă vă cântăriți regulat, ați putea cântări identic, dar este posibil ca grăsimea să fi fost înlocuită de mușchi. Nu trebuie să vă descurajați dacă aveți aceeași greutate. În schimb, vă puteți măsura corpul și veți observa cum se subțiază în câteva luni.

Pentru a vă menține motivația, utilizați aceste trucuri și veți obține un corp de vis – vă veți simți bine și în interior și la exterior.

Sursa: lovepanky.com
Sursa foto: female-fitness-models.org – examiner.com – fitandwin.com - guymag.net

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Beneficiile stretchingului

Stretchingul are o multitudine de beneficii. Dacă începeți un program de stretching, veți observa următoarele beneficii: diminuarea durerilor, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea flexibilității...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

15 tactici pentru a vă dubla productivitatea

Doriți să deveniți mai productivi? În continuare veți afla câte 5 acțiuni pe care trebuie să le realizați dimineața, după-amiaza și seara. Aplicând aceste 15 tactici, veți deveni mai eficient...

În ce constă dieta Dukan

Dieta Dukan constă în consumarea unei mari cantități de proteine și se consideră că aceasta poate ajuta oamenii să slăbească mult într-un timp relativ scurt...

Trucuri pentru picioare mai subțiri

Chiar dacă pare că mai este timp până la vară, niciodată nu este prea devreme să ne informăm pentru a obține aspectul pe care ni-l dorim. În plus, ar trebui să arătăm bine pe tot parcursul anului...
Publicitate