Home « Dezvoltare personală « Cum ne îmbunătățesc viața exercițiile fizice

Cum ne îmbunătățesc viața exercițiile fizice

Adaugat pe 10 martie 2014

beneficii exercitii Beneficiile exercițiilor fizice nu se rezumă numai la scădere în greutate și corp tonifiat. Este dovedit faptul că exercițiile fizice nu antrenează numai corpul, ci și creierul, îmbunătățind performanța acestuia.

Iată 10 beneficii ale exercițiilor fizice regulate, în afară de efectele benefice evidente asupra aspectului corpului:

1. Conexiunea minte - corp

Datorită aceastei legături apar toate celelalte beneficii. Simțiți o legătură specială cu propriul corp atunci când stați așezat? Probabil că nu. În timpul efectuării exercițiilor fizice însă, devenim conștienți de propriul corp, simțim ce este plăcut sau dureros. Mintea și corpul nu se confruntă, ci comunică mai degrabă.

2. Disciplina

Exercițiile ne fac mai disciplinați. Disciplina ne determină să facem față durerii, efortului și situațiilor dificille cu care ne confruntăm zilnic. Disciplina ne va ajuta să ne finalizăm proiectele la timp, să lucrăm mai eficient.

3. Încredere

beneficii exercitii Exercițiile fizice îmbunătățesc cu siguranță încrederea în propria persoană. Acestea ne conferă un sentiment de împlinire. După efectuare exercițiilor fizice ne simțim mai puternici - și chiar suntem mai puternici! Sentimentul de încredere dobândit va fi unul evident.

4. Memorie îmbunătățită

Într-un studiu numit "Abilități motorii și de percepție" s-a dovedit că femeile care au participat au avut rezultate mai bune cu 20% la testele de memorie după ce au alergat pe bandă, în comparație cu testele efectuate înainte de exercțiiile fizice. Există unele exerciții fizice care îmbunătățesc în mod vizibil memoria. Printre acestea se numără dansul, stepul și zumba, deoarece cursurile implică memorarea anumitor secvențe, antrenânu-se astfel memoria.

5. Creativitate

În momentul unui antrenament intens apar cel mai adesea ideile creative, vedem noi posibilități. Poate părea un clișeu, însă este adevărat.

6. Reduce anxietatea

Un studiu prezentat de "American College of Sports Medicine" evidențiază că activitatea fizică îmbunătățește perspectiva asupra vieții. Un grup de persoane cu vârste cuprinde între 18 și 25 de ani au raportat că s-a observat o îmbunătățire a dispoziției după ce au mers pe bicicleta staționară timp de 20 de minute.

7. Îmbunătățește abilitatea de învățare

beneficii exercitii Hippocampusul este o zonă din creier, asociată cu învățarea și memoria. Cercetările au descoperit că hippocampusul este receptiv în special la dezvoltarea de noi neuroni (neurogeneză) ca răspuns la rezistența din timpul exercițiilor fizice.

8. Cresc productivitatea

Exercițiile ne transformă în mod natural în persoane mai productive. Nu este ușor să găsim timp pentru exerciții, de 4-5 ori pe săptămână. Astfel, ne vom trezi mai devreme sau ne vom culca mai târziu, pentru a avea timp. Astfel, ne vom organiza mai eficient sarcinile pe parcursul zilei.

9. Independență

Sunteți genul de persoană care întotdeauna are nevoie de o altă persoană împreună cu care să facă mișcare? Este în regulă să faceți mișcare împreună cu un antrenor sau cu un prieten, însă, un antrenament realizat singur vă va da un sentiment de eliberare. În momentul în care vă obișnuiți să faceți exerciții singur, veți avea zilnic un moment doar pentru dumneavoastră, puteți fi independent. O să devină momentul dumneavoastră preferat al zilei.

10. Fericire

Beneficiile menționate anterior sunt relaționate cu sănătatea fizică, ceea ce va spori cu siguranță fericirea și calitatea vieții. Acum renunțați la scuze și începeți să vă îmbunătățiți stilul de viață!

Sursa: pickthebrain.com
Sursa foto: menshealth.co.uk - taketheleadwomen.com - evolllution.com

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Beneficiile stretchingului

Stretchingul are o multitudine de beneficii. Dacă începeți un program de stretching, veți observa următoarele beneficii: diminuarea durerilor, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea flexibilității...

15 tactici pentru a vă dubla productivitatea

Doriți să deveniți mai productivi? În continuare veți afla câte 5 acțiuni pe care trebuie să le realizați dimineața, după-amiaza și seara. Aplicând aceste 15 tactici, veți deveni mai eficient...

Trucuri pentru picioare mai subțiri

Chiar dacă pare că mai este timp până la vară, niciodată nu este prea devreme să ne informăm pentru a obține aspectul pe care ni-l dorim. În plus, ar trebui să arătăm bine pe tot parcursul anului...

10 trucuri pentru a slăbi rapid

Doriți să slăbiți și garantați că veți respecta o rutină zilnică de exerciții fizice și că veți contabiliza fiecare calorie. Însă, după puțin timp terminați prin a consuma dulciuri și fast-food la serviciu...

Beneficiile exercițiilor fizice regulate

Efectuarea regulată de exerciții fizice este la fel de importantă ca o dietă sănătoasă. Va trebui să alegeți câteva exerciții fizice care vă fac plăcere - astfel, va fi mai puțin probabil să renunțați prea curând...
Publicitate