Home « dietă « Cum ne detoxifiem organismul iarna

Cum ne detoxifiem organismul iarna

Adaugat pe 06 februarie 2014

detoxifiere Iarna reprezintă perioada perfectă pentru detoxifiere. Atunci când vine iarna, corpul nostru face trecerea de la un metabolism mai rapid la unul mai lent. Acest lucru se datorează încercării corpului de a economisi mai multă energie pentru a face față iernii. Astfel, detoxifierea în anotimpul rece este necesară pentru a elimina toxinele care încetinesc corpul și care îl fac mai vulnerabil în fața bolilor și pentru a evita creșterea în greutate.

Iată 8 modalități simple pentru a vă detoxifica organismul pe timpul iernii și pentru a avea un sistem imunitar mai puternic:

Legume verzi

Consumul de legume precum napii, broccoli, varza și castraveții sunt foarte benefice pentru organism. Legumele verzi elimină toxinele din corp și îmbunătățesc imunitatea.

Legume dulci

Dovleacul, cartofii dulci, morcovii și sfecla reprezintă alegerile perfecte pentru detoxifierea pe timp de iarnă. Aceste legme de sezon elimină pofta exagerată pentru ciocolată și dulciuri, specifică lunilor de iarnă. Beta-carotenul și vitamina A îmbunătățesc funcția sistemului imunitar și protejează pielea și ochii.

detoxifiereCereale integrale

Pentru o detoxifiere rapidă a organismului, optați pentru cereale în varianta lor integrală. Evitați pe cele separate, precum germenii de grâu sau tărâțele. Când consumați cereale precum orzul, ovăzul, quinoa, meiul, acestea acționează ca un un burete pentru corp – fibrele solubile absorb colesterolul și elimină toxinele.

Apa

Iarna usucă foarte tare pielea, aceasta fiind organul cel mai mare al corpului. Pentru a vă proteja pielea și a spăla toxinele eliminate, este vital să beți minim 2 litri de apă pe zi. În această cantitate pot fi incluse și ceaiurile neîndulcite și fără cafeină, cât și apa cu gusturi variate, însă fără zahăr.

Mișcarea

Mișcarea este modalitatea perfectă pentru a încălzi corpul și pentru a crește intensitatea metabolismului, cât și pentru eliminarea toxinelor. Ideal ar fi 30 - 60 de minute de mișcăre zilnic, pentru a elimina toxinele prin transpirație.

detoxifiereZahărul

În timpul curei de detoxifiere, eliminați zahărul și îndulcitorii artificiali. Acestea reprezintă toxinele cele mai dăunătoare, la care ne expunem zilnic. În timpul perioadei de detoxifiere, folosiți două linguri de nectar de agave sau îndulcitor din ștevie.

Lactatele

Când se răcește vremea, reduceți consumul de lactate la o cană pe zi și încercați să achiziționați variantele organice, pentru a evita antibioticele din compoziția lactatelor obișnuite. În timpul curei de detoxifiere, eliminați lactatele și înlocuiți-le cu laptele de migdale.

detoxifiereUleiurile

Consumați ulei de măsline pentru a lubrifia corpul. Omega-3 îmbunătățește capacitatea corpului de a arde grăsimile.

Cel mai important element al curei de detoxifiere este consecvența. Faceți-vă propriul program de detoxifiere pentru toatele cele 7 zile și respectați-l.

Sursa: skinnymom.com
Sursa foto: teeccino.com - cookinglight.com - care2.com - prosodol.gr

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Beneficiile stretchingului

Stretchingul are o multitudine de beneficii. Dacă începeți un program de stretching, veți observa următoarele beneficii: diminuarea durerilor, creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea flexibilității...

Cum învingem pofta de dulce

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă...

15 tactici pentru a vă dubla productivitatea

Doriți să deveniți mai productivi? În continuare veți afla câte 5 acțiuni pe care trebuie să le realizați dimineața, după-amiaza și seara. Aplicând aceste 15 tactici, veți deveni mai eficient...

Cauzele unui sistem imunitar slăbit

O multitudine din obiceiurile zilnice fac rău sistemului imunitar. Dacă înlăturați sau diminuați aceste aspecte, veți observa o îmbunătățire a sănătății dumneavoastră...

Alimente care cauzează apariția acneei și a inflamației

Dacă vă confruntați cu probleme precum acneea sau orice alt tip de inflamație, va trebui să adaptați rapid dieta pentru a avea din nou un ten curat. Prin consumul alimentelor care determină apariția acneei...
Publicitate