Home « dietă « Cum învingem pofta de dulce

Cum învingem pofta de dulce

Adaugat pe 08 ianuarie 2015

Dacă aveți poftă de morcov sau de măr, e perfect. Dar dacă, asemenea majorității oamenilor, aveți pofte mai puțin sănătoase, urmați sfaturile de mai jos pentru a nu cădea pradă tentațiilor:

1. Consumați proteine la fiecare masă

alimentatie sanatoasa O modalitate ideală de a învinge pofta de dulce este reprezentată de includerea proteinelor la fiecare masă (nuci, semințe, lactate, pește, ouă, hummus, carne de pui și carne roșie). Alimentele care conțin proteine conferă senzația de sațietate și va menține nivelul zahărului în sânge în echilibru. Astfel, se previn poftele de dulce și se reduce posibilitatea de a consuma produse nesaănătoase.

2. Alegeți alimente bogate în fibre

Optați pentru alimente bogate în fibre neprocesate, cum ar fi pâinea din cereale complete, orez brun și quinoa, în loc să consumați alimente albe. Astfel veți ține sub control poftele. Alimentele bogate în fibre mențin mai mult timp senzația de sațietate, fiind mai puțin probabil să vă doriți o gustare dulce. Aceste alimente se digeră mai greu, ceea ce împiedică creșterea bruscă a nivelului zahărului în sânge și a insulinei.

3. Țineți lângă dumneavoastră gustări sănătoase

alimentatie sanatoasa Una dintre modalitățile cele mai facile de a ține la distanță poftele este să aveți mereu cu dumneavoastră câteva gustări sănătoase. Acestea pot include un mix de alune și nuci, hummus, fâșii de legume, un smoothie de legume, ouă fierte, iaurt, fructe sau un baton de proteine raw.

4. Nu ignorați poftele

Puteți să vă satisfaceți pofta de dulce optând pentru variante sănătoase, cum ar fi fructele proaspete sau uscate, câteva cubulețe de ciocolată neagră de calitate, ciocolată caldă din cacao raw sau o ceașcă de ceai îndulcit cu miere. Astfel, nu veți simți că pierdeți ceva.

5. Distrageți-vă atenția

alimentatie sanatoasa Când simțiți pofta de ceva nesănătos, trebuie să vă îndreptați atenția în altă parte. Puteți merge afară la plimbare sau la alergat, puteți ieți cu animalul de companie sau puteți merge în parc cu copiii.

6. Nu săriți peste mese

Dacă trece prea mult timp între mese, nivelul de zahăr din sânge va fi instabil, foamea va fi mai intensă, iar riscul de a avea poftă de ceva nesănătos crește. Asigurați-vă că începeți ziua cu un mic dejun bogat în nutrienți.

7. Includeți grăsimi sănătoase în dietă

alimentatie sanatoasa Includeți grăsimi omega-3 în dietă pentru a echilibra nivelul zahărului în sânge și pentru a reduce pofta de dulce. Includeți în dietă somonul, sardinele, păstrăvul, nucile, semințele chia și semințele de in.

8. Uleiul de cocos

Prin adăugarea uleiului de cocos în mâncăruri prevenim fluctuarea nivelului de zahăr din sânge și oferim corpului senzația de sațietate după masă, ceea ce va elimina pofta de dulce. Adăugați ulei de cocos în deserturi și smoothie-uri sau folosiți-l pentru gătit.

9. Cromul și magneziul

alimentatie sanatoasa Cromul și magneziul sunt două minerale care stabilizează nivelul zahărului din sânge, evitându-se astfel poftele alimentare. Suplimentele de aceste minerale sunt benefice pentru persoanele cu poftă foarte mare de dulciuri.

10. Reduceți consumul de zahăr

Eliminați dulciurile din bucătărie și aruncați cerealele, sucurile răcoritoare, iaurturile cu zahăr etc. Înlocuiți-le cu opțiuni sănătoase, cum ar fi musli natural, pâine făcută în casă din banane, prăjitură din morcov, apă minerală, suc proaspăt de fructe și legume și iaurturi fără zahăr.

Sursa: bodyandsoul.com.au

Comentarii

Articole similare

Sfaturi pentru a reduce durerea de spate

Cu toţíi ne confruntăm la un moment dat în viaţă cu durerea de spate. Indiferent de  cauza apariţiei durerii de spate, aceasta este cu adevărat...

Chia - beneficii pentru sănătate

În limba Nahuatl 'chian' înseamnă 'uleios', de aici provenind numele semințelor chia. Semințele chia conțin fibre, proteine, grăsimi, calciu, magneziu...

Fructe permise persoanelor cu diabet (2)

Merele, cireșele, prunele negre și guava au beneficii multiple pentru persoanele bolnave de diabet. Alături de aceste fructe cu proprietăți deosebite, se numără și:

Fructe permise persoanelor cu diabet (1)

Diabetul este o tulburare a metabolismului, caracterizată printr-un nivel crescut al zahărului în sânge (glucozei). Diabetul poate fi de tipul 1 (corpul nu poate produce insulină) sau de tipul 2 (corpul nu poate...

Ce să mâncăm pentru a avea păr şi unghii puternice

Atunci când vorbim despre păr şi unghii sănătoase şi puternice, o dietă echilibrată nu ar trebui subestimată. Alimentele bogate în anumiţi nutrienţi sunt benefice pentru un păr sănătos şi pentru unghii tari...

Cauzele unui sistem imunitar slăbit

O multitudine din obiceiurile zilnice fac rău sistemului imunitar. Dacă înlăturați sau diminuați aceste aspecte, veți observa o îmbunătățire a sănătății dumneavoastră...
Publicitate