Home « Dezvoltare personală « Cum învățăm mai eficient

Cum învățăm mai eficient

Adaugat pe 05 ianuarie 2015

invatare eficientaVă este dificil să vă concentrați în timpul studiului? Sau aveți nevoie de noi idei pentru a îmbunătăți rutina de învățare? Iată 13 modalități prin care puteți învăța mai eficient:

1. Dacă vă distrage orice lucru atenția cu ușurință, a asculta muzică în timp ce învățați nu este o idee tocmai bună. Acest lucru se aplică însă decât melodiilor cu versuri. A asculta melodii fără versuri vă poate ajuta să vă concentrați mai ușor pe ceea ce aveți de făcut. S-a demonstrat că muzica clasică are un efect pozitiv asupra procesului de învățare, îmbunătățind memoria și făcând rezolvarea de probleme mai facilă.

2. Dacă participați la cursuri, a nota în clasă ideile principale vă poate ajuta foarte mult în studiul pentru examen. Astfel, vă va fi mai ușor să vă amintiți cele mai importante idei ale fiecărei lecții.

3. A sta într-un scaun confortabil și într-o poziție corectă sunt factori esențiali pentru a învăța eficient. Dacă aveți o poziție neadecvată energia dumneavoastră o să scadă, deoarece nu puteți respira corect. Acești factori vor influența calitatea studiului într-un mod negativ.

4. Repetiția este mama învățării. Când încercați să memorați ceva, ați putea încerca să scrieți materialul respectiv de mai multe ori. A nota ceea ce doriți să memorați vă poate facilita acest proces, reținând mai ușor ceea ce aveți de învățat.

invatare eficienta 5. O altă metodă de a îmbunătăți procesul învățării constă în crearea unei atmosfere perfecte pentru acest scop. Pentru început, va trebui să închideți site-urile de socializare și să puneți telefonul pe modul silențios.

6. Încercați să înțelegeți cu adevărat conceptele prezente în lecție. Va trebui să recitiți materialul de câte ori este necesar, până înțelegeți ceea ce cuprinde. De asemenea, dacă veți citi lent, veți îmbunătăți procesul de învățare.

7. Când asimilați informații noi, pentru a învăța mai ușor este necesar să înțelegeți în primul rând ideile esențiale. Concentrați-vă inițial pe ideile principale, după care analizați și detaliile. Astfel, vă veți păstra concentrarea asupra ideilor principale și veți studia mai ușor.

8. Planificarea sarcinilor pe care le aveți de realizat nu numai că va îmbunătăți procesul de învățare, dar va avea un impact pozitiv și asupra rutinei zilnice. Dacă vă programați o anumită oră pentru studiu, veți putea învăța mult mai ușor pe viitor, fiindcă veți deprinde un obicei.

9. Inspirați adânc de câteva ori. Astfel, nu veți mai simți o presiune atât de mare, în special dacă urmează un examen important. Inspiratul adânc ajută corpul să se relaxeze și să se energizeze.

invatare eficienta 10. Probabil nu o să vă placă asta, dar va trebui să începeți întâi cu subiectele cele mai grele. Pentru a asimila informații mai dificile aveți nevoie de mai multă energie și mai multă concentrare. Dacă amânați subiectele dificile veți avea un moment dificil în înțelegerea și memorarea acestora, deoarece nu veți mai avea energie ca la începutul procesului de învățare.

11. A neglija temele pentru acasă nu este o idee tocmai bună. Faceți-vă un obicei din scrierea temelor, deoarece este o modalitate de a vă testa. Veți ști ce subiecte nu stăpâniți prea bine, pentru a le acorda mai multă atenție.

12. Exercițiile fizice nu sunt benefice doar pentru corp, ci și pentru minte. Prin activitate fizică vă îmbunătăți voința, concentrarea și creativitatea.

13. A citi săptămânal sau lunar materialele pe care le aveți de învățat este foarte util în pregătirea pentru examen. Dacă doriți note bune va trebui să învățați în timpul semestrului, nu numai înainte de examene.

Sursa: apeaceful-warrior.blogspot.in/
Sursa foto: blog.passedtense.com - blogdailyherald.com - nbcnews.com

Comentarii

Articole similare

Ceaiul yerba mate - beneficii pentru sănătate

Ceaiul yerba mate este o băutură din America de Sud, realizată prin infuzarea frunzelor plantei yerba mate. Ceaiul yerba mate stimulează sistemul nervos, datorită conținutului de...

De ce este sexul atât de important?

Unele persoane consideră că sexul este supraestimat, în timp ce altele cred contrariul. Dar, în realitate, sexul are foarte multe beneficii. Iată de ce sexul este important...

De ce este micul dejun cea mai importantă masă a zilei

Probabil aţi auzit de nenumărate ori că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Şi cu toate acestea, mulţi adulţi sar peste micul dejun. Foarte multe femei nu iau micul dejun pentru a diminua numărul de calorii...

Muzica ne binedispune

Muzica ne poate binedispune, ne poate schimba starea de spirit, având un impact major asupra vieţii noastre. S-a demonstrat că muzica are puterea de a accesa amintirile, de a stimula memoria...

Nutrienţi pentru o memorie mai bună!

Memoria reprezintă activitatea mentală de a ne aminti informaţii învăţate sau experimentate anterior. Există două tipuri de memorie:

5 motive pentru a râde în fiecare zi

A râde cu poftă îmbunătăţeşte dispoziţia şi eliberează tensiunea acumulată. Râsul are ca efect eliberarea de hormoni benefici, precum endorfinele, şi reducerea hormonilor care provoacă stresul: cortizolul.
Publicitate