Home « cosmetică « Cum folosim fiecare pensulă de machiaj

Cum folosim fiecare pensulă de machiaj

Adaugat pe 25 iunie 2015

pensule machiajÎn orice magazin de cosmetice există o varietate de pensule de machiaj, motiv pentru care majoritatea doamnelor ne întrebăm ce pensule este absolut necesar să le deținem și ce parte a machiajului putem realiza cu fiecare model de pensulă. Pentru iubitorii de makeup, a se afla înconjurați de cosmetice și accesorii se poate compara cu bucuria unui copil aflat într-o cofetărie. Descoperiți la ce folosește fiecare pensulă și completați-vă trusa de makeup asemenea unui profesionist.

Pensule pe care este esențial să le avem

Acestea sunt pensulele pe care trebuie să le achiziționăm când vrem sa ne realizăm un kit de machiaj. Acestea vă vor ajuta să realizați un machiaj de bază. După aceea, vă puteți îmbogăți treptat trusa de pensule.

Pensule pentru machiajul ochilor

Pensulă plată, medie. O astfel de pensulă, de grosime medie, are o formă plată și este rotunjită la vârf. Este suficient de lată pentru a aplica fardul destul de ușor pe pleoapă și deasupra arcadei. Când aplicați fardul, nu deplasați pensula înainte și înapoi pe pleoapă. Apăsați ușor pensula pe pleoapă, până când obțineți intensitatea care vă place și aveți grijă să nu vă murdăriți obrajii de fard.

Pensulă pentru combinarea culorilor. Această pensulă are peri mai flexibili decât pensula plată pentru aplicarea fardului, aceasta fiind utilă în combinarea culorilor pe pleoapă. Culorile se estompează deplasând pensula din exterior spre interiorul pleoapei și invers, asemănător cu mișcarea ștergătorului de parbriz. Pentru un efect de ochi mai luminoși, puteți folosi această pensulă pentru a aplica un fard care reflectă lumina în colțul interior al ochiului.

Pensulă plată, mare. Această pensulă este asemănătoare cu pensula plată, doar că are o dimensiune mai mare. Este ideală dacă folosiți o singură nuanță de fard de pleoape. Puteți să folosiți această pensulă și pentru a aplica un fard iluminator în zona dintre sprâncene și arcadă.

pensule machiaj

Pensulă pentru conturul ochilor. Acest tip de pensulă este subțire, cu fire rigide și cu un vârf ascuțit. Uneori, mânerul sau zona de metal a pensulei, este indoită. Multe femei consideră că aplicarea machiajului în această zonă este mult mai facilă cu ajutorul acestei pensule. De obicei, cu aceste pensule se aplică fard în nuanțe închise sau chiar tuș gel. Scufundați pensula în recipientul cu fard sau tuș gel, luați o cantitate redusă de fard pe pensulă, poziționați-o în colțul interior al ochiului, foarte aproape de gene și trasați o linie subțire, până la exteriorul ochiului.

Pensulă și pieptene pentru sprâncene și gene. Nu puteți ieși din casă cu un machiaj deosebit și cu sprâncene nedisciplinate. O pensulă / pieptene pentru sprâncene vă va ajuta să vă le neteziți și să le aranjați. O parte a periei va avea aspectul unei periuțe de dinți (pentru sprâncene), iar cealaltă va fi ca un pieptene micuț (pentru gene).

Pensule pentru machiajul feței

Pensulă pentru aplicarea fardului de obraz. Aceasta este o pensulă de bază pentru aplicarea pudrei. Este de preferat să alegeți o pensulă de dimensiune medie, cu peri care se îndoiesc în momentul în care sunt apăsați. Testați pe propria piele pensula înainte de a o cumpăra, pentru a vă asigura că perii nu sunt prea rigizi. Folosiți acest tip de pensulă pentru a aplica fardul de obraz, pudra bronzantă pe tâmple, nas, obraji și bărbie sau pentru a aplica un iluminator pe pomeți.

pensule machiaj

pensule machiajPensulă pentru realizarea conturului. Dacă doriți să vă conturați fața pentru a obține un efect de subțiere a trăsăturilor, va trebui să investiți într-o pensulă pentru realizarea conturului. Este foarte asemănătoare cu pensula pentru aplicarea fardului de obraz, însă perii sunt tăiați în formă unui unghiu, pentru a realiza mai ușor conturul obrajilor. Aplicați fardul ținând pensula cu partea ascuțită îndreptată spre ureche și partea mai scurtă spre obraji, pe diagonală. Trasați o linie cu pensula până spre colțul gurii, apoi (fără a mai adăuga fard pe pensulă) continuați să trasați în jos, pentru a estompa linia pe care ați realizat-o. Trasați această linie de câte ori este nevoie pentru a distribui uniform culoarea.

Această listă cuprinde pensulele necesare pentru realizarea unui machiaj de bază. Dacă doriți machiaje mai sofisticate, vă puteți îmbogăți trusa cu: pensulă tip creion pentru aplicarea fardului, pensulă în formă de evantai pentru aplicarea rimelului, pensulă pentru aplicarea fondului de ten, pensulă Kabuki, pensulă pentru aplicarea rujului, în funcție de dorințele dumneavoastră.

Sursa: makeup.lovetoknow.com Sursa foto: sherylkiss.mozello.com

Comentarii

Articole similare

Tendințe de frumusețe care nu se mai poartă în 2015

Anul 2015 se definește prin noi tendințe, diferite de cele utilizate în trecut. Citiți în continuare pentru a nu realiza erori fatale de stil anul acesta...

Idei de machiaj - Halloween 2014

Halloweenul reprezintă ocazia perfectă pentru a realiza un machiaj ieșit din comun, având posibilitatea să vă transformați în orice personaj vă doriți (zână, super-erou, vampir, școlăriță...

Trend 2014: culorile neon pentru machiaj

Persoanele care nu se sfiesc să fie în centrul atenției, pot adopta noul trend al anului 2014 în materie de machiaj: culorile neon. Acestea se potrivesc perfect cu orice nuanță de piele și transformă orice look...

Ordinea aplicării produselor de machiaj

Orice construcție are nevoie de o bază solidă și de încredere. Același principiu se aplică și machiajului. Astfel, un machiaj reușit și rezistent va trebui creat după ce s-a aplicat o bază sau o cremă...

Machiaj romantic pentru Ziua Îndrăgostiţilor

Dacă aveţi planuri de Valentine`s Day, va trebui să acordaţi o importanţă specială machiajului, deoarece acesta va completa look-ul romantic cu care veţi întâmpina persoana iubită...

Greşeli de machiaj pe care le realizăm frecvent

În rutina zilnică de machiaj se strecoară greşeli pe care le realizăm fie din grabă, fie din cauza unor cunoştinţe eronate. Iată ce greşeţi să evitaţi pentru a crea un machiaj ireproşabil...
Publicitate