Home « Dezvoltare personală « Cum depășim timiditatea și anxietatea socială

Cum depășim timiditatea și anxietatea socială

Adaugat pe 24 iunie 2016

timiditate si anxietate Dacă suntem timizi și suferim de anxietate socială înseamnă că suntem idealiști, că judecâm prea aspru, atât pe noi, cât și pe cei din jurul nostru. Astfel, ne este foarte greu să acționăm, considerând că nu suntem suficient de pregătiți încă. }n propria persoană se dă o luptă obositoare între frică și neîncredere.

Ne este frică. Ne este frică să nu fim judecați și nu acționăm, iar acest cerc vicios nu are niciun efect pozitiv. Probabil aveți standarde înalte și vă simțiți dezamăgiți de propria persoană. Adevărul este că progresul se bazează pe realitate, chiar dacă este imperfectă.

Pentru a avea mai multă încredere, încercați să fiți realiști. O simplă schimbare a perspectivei din care priviți lucrurile vă poate schimba dramatic starea de spirit. Trebuie doar să fiți cu picioarele pe pământ, să fiți onești, să colaborați cu alte persoane și să învățați din greșeli. Faceți pași mici, acționați treptat și astfel veți câștiga încredere în propria persoană.

 

timiditate si anxietateDacă vă doriți să reconstruiți perspectiva din care priviți lucrurile, urmați următoarele sfaturi și pregătiți-vă pentru succes! Trebuie să depășiți timiditatea și anxietatea socială - fiți încrezători că puteți realiza acest lucru! Veți fi surprinși când veți înlocui gândurile negative cu cele pozitive și veți acționa în direcția de care vă temeați.

1. Stabiliți care sunt prioritățile dumneavoastră și realizați un echilibru între sănătate, casă, rutină, serviciu și fericire.

Dimineața citiți un articol sau un capitol dintr-o carte care să vă ridice moralul și să vă ajute să începeți ziua cu optimism.

2. Reduceți consumul de cafeină, alcool, țigări și zahăr

Acestea încețoșează gândirea și cresc nivelul de anxietate. Astfel, limitându-le, veți deveni mai sănătoși, mai binedispuși și veți face mici pași spre progres.

3. Mințiți-vă

Informați-vă asupra limbajului corpului și aplicați gesturile cu efect pozitiv. S-a demonstrat că mintea se lasă ghidată de corp, astfel că este important să vă dați câte un impuls pentru a rămâne încrezător!

4. Descoperiți perfecțiunea în imperfecțiune

timiditate si anxietateNu evidențiați singurul defect al unei frumoase opere de artă! Viața este imperfectă și este frumoasă așa! Ești suficient de bun în momentul prezent. Bucurați-vă de priveliște și încetați să mai "trageți cu ochiul" la viitor!

5. Nu vă diminuați valoarea

De când a fi sensibil este un lucru rău? Dacă avem capacitatea de a simți emoțiile altor persoane chiar și fără ca acestea să spună ceva, înseamnă că suntem înzestrați cu un dar special. Permiteți-vă să simțiți și să fiți vulnerabili.

6. Vi se cuvine o viață plină - fiți continuu curios

Opriți modul autopilot și bucurați-vă de o versiune mai creativă a propriei persoane. Trăiți fiecare moment la maxim, oriunde v-ați afla. Citiți cărți care să vă inspire, să vă determine să vă schimbați percepția.

7. Exprimați-vă și veți afla mai multe despre propria persoană

timiditate si anxietatePoate v-ați obișnuit să nu vă exprimați sentimentele, de teamă să nu fiți judecat, dar s-ar putea să descoperiți că sunteți o persoană foarte interesantă!

8. Fiți flexibili în privința schimbărilor, a oamenilor și a lucrurilor pe care nu le puteți controla

Nu vă mai lăsați influențați de lucrurile asupra cărora nu aveți control. Luați-vă o pauză atunci când aveți de înfruntat situații dificile - veți găsi cu siguranță energie și fericire în jur.

9. Conectați-vă atenția și spiritualitatea

Dacă treceți de la o sarcină la alta, veți rămâne fără energie. Concemtrați-vă atenția asupra unei singure sarcini, după care încercați să vă relaxați un moment, să vă bucurați de natură și de spiritualitate.

10. Vizualizați și urmăriți-vă neîncetat visele

În loc să vizualizați rezultatul final, vizualizați pașii pe care îi veți parcurge și imaginați-vă cum vă bucurați de experiență.

11. Realizați lucruri utile și identificați ce vă motivează

Gândiți-vă că fiecare zi reprezintă o nouă oportunitate. Treptat veți realiza că aveți un potențial deosebit.

12. Notați-vă temerile și aptitudinile

timiditate si anxietateMajoritatea oamenilor încearcă să își ascundă fricile, însă acest lucru nu face altceva decât să înrăutățească lucrurile. Respirați profund și încercați să vă acceptați temerile. De asemenea, gândiți-vă cât mai des la trăsăturile pozitive și la realizările dumneavoastră.

13. Arătați mai multă compasiune celor care au nevoie

Compasiunea dumneavoastră poate ajuta o altă persoană, oferindu-i încredere. Nu trebuie să schimbați lumea, dar puteți ajuta o persoană sau un animal.

14. Din când în când faceți ceva diferit

Ieșiți din rutina zilnică și optați pentru o activitate diferită, care să vă ofere o perspectivă nouă.

15. Faceți exerciții fizice zilnic, pentru a reduce stresul

timiditate si anxietateExercițiile zilnice aduc foarte multă satisfacție. În plus, realizând exercițiile pe care vi le-ați propus, veți câștiga încredere și veți reuși să vă atingeți și alte obiective.

16. Stabiliți anumite limite și învățați să spuneți "nu"

Nu faceți anumite lucruri doar pentru a face pe plac altor persoane. Vă va trebui curaj, însă, în primul rând este necesar să respectați propria persoană. Astfel, temerile și anxietatea se vor diminua.

17. Nu vă comparați cu alte persoane

Încetați să vă mai comparați cu alte persoane și să ieșiți treptat din zona de confort. Acționând, veți deveni mai puternic.

18. Fiți curajos și priviți frica precum o oportunitate spre o viață mai bună

După ce ieșiți din zona de confort, mai faceți un pas spre învingerea temerilor și urmați-vă inima. Veți fi surprinși de ceea ce puteți realiza, iar lumea înconjurătoare va căpăta un alt sens.

19. Acceptați eșecul ca fiind parte din întregul proces

timiditate si anxietateFiecare aptitudine este dobândită cu efort și sacrificii. Acceptați acest lucru. Eșecul social reprezintă modalitatea prin care veți deveni mai bun. "Profitați de ocaziile care se ivesc, faceți greșeli. Astfel vă veți dezvolta. Durerea vă va hrăni curajul. Va trebui să eșuezi pentru a deveni curajos." (Mary Tyler Moore)

20. Citiți autorii clasici pentru a vă reface rezerva de energie

În primul rând, veți avea mai multe subiecte de discutat, această sarcină dând și un imbold încrederii dumneavoastră. Citind, vă veți înfrumuseța viața.

21. Acționați și fiți fericit

Fiți o persoană care ia decizii și veți deveni automat mai încrezător, mai fericit. Nu așteptați permisiunea nimănui, alegeți-vă singur drumul și vedeți unde veți ajunge.

22. Stabiliți o întâlnire săptămânală cu un prieten

Comunicați cu alte persoane și aflați părerile lor, pentru a vă mări orizontul. Având în vedere că părerile celor din jur ne pot influența, va trebui să fiți destul de selectiv în alegerea prietenilor.

23. Fiți rațional în privința așteptărilor

timiditate si anxietateNu vă gândiți la cea mai indezirabilă variantă și nu realizați sarcini imposibile. Împărțiți problemele în părți mai ușor de realizat și acționați într-un mod decisiv. Completați câteva task-uri mai distractive, care să vă redea încrederea atunci când aveți foarte multe lucruri dificile

Comentarii

Articole similare

Cum putem echilibra hormonii în mod natural

Dezechilibrul hormonal este adesea considerat o problemă greu de rezolvat. Hormonii au un rol esențial pentru sănătate și fericire, iar un mic dezechilibru poate avea efecte dramatice asupra greutății, aspectului pielii...

Dependenţa de cumpărături

Indiferent dacă este vorba de un gadget nou, o piesă de vestimentaţie chic sau chiar de mâncare, cu toţii simţim din când în când nevoia de a ne răsfăţa. Suntem permanent...

Cum ne afectează emoţiile pielea

Foarte mulţi factori contribuie la apariţia problemelor specifice pielii. Mediul înconjurător, regimul de igienă şi dieta sunt doar câţieva dintre factorii care manifestă cea mai mare influenţă...

Cum să vă consolidaţi relaţia

Dragostea este, probabil, cea mai puternică emoţie, iar nevoia de a avea parte de o relaţie romantică este una dintre cele mai puternice nevoi pe care le avem. A fi într-o relaţie intimă ne face să ne simţim conectaţi...

Beneficiile ceaiului negru

La fel ca ceaiul verde, ceaiul negru este produs din frunyele plantei Camellia sinensis. Frunzele sunt uscate şi fermentate, acest proces conferindu-i infuziei de ceai negru culoarea închisă specifică ...
Publicitate