Home « cosmetică « Cum alegem fondul de ten potrivit

Cum alegem fondul de ten potrivit

Adaugat pe 30 iunie 2015

fond de tenAlegem un fond de ten sub formă de spumă? O cremă BB? Raionul cu fonduri de ten poate fi intimidant, deoarece este posibil să alegeți un fond de ten care nu vi se potrivește, care nu va avea un aspect natural. Citiți sfaturile următoare și nu vă veți mai confrunta vreodată cu problema alegerii fondului de ten potrivit.

Indicii legate de nuanță

Când sunteți în magazin, alegeți 3 nuanțe de fond de ten: una care se aseamănă cu pielea dumneavoastră, una mai deschisă și una mai închisă. Aplicați pe piele puțin din fiecare nuanță, lăsați fondul de ten să se usuce și, la final, alegeți nuanța care se vede cel mai puțin pe piele. Dacă magazinul nu are testere, puneți sticluța cu fond de ten sub bărbie, pentru a vedea ce nuanță se apropie cel mai bine de cea a pielii dumneavoastră.

Fond de ten spumă

Acoperire: Medie

Beneficii: Acest fond de ten repezintă un amestec de pudră și emoțienți. Este alegerea potrivită pentru un ten gras sau mixt, având un efect mat sau semi-mat. Înainte de a fi aplicat pe față, puneți o cantitate mică pe degete, pentru a încălzi produsul, apoi aplicați pe ten și masați pentru o acoperire impecabilă.

Fond de ten ser

Acoperire: Mică

Beneficii: Ideal pentru tenul matur, fondul de ten sub formă de ser ajută la estomparea ridurilor. Majoritatea fondurilor de ten de acest tip conțin ingrediente iluminatoare și antiîmbătrânire. Cu toate acestea, dacă doriți să ascundeți cicatrici sau alte imperfecțiuni, va trebui să alegeți un fond de ten cu acoperire mai mare.

fond de ten

Fond de ten stick

Acoperire: Mare

Beneficii: Este portabil și foarte simplu de aplicat. Este un must-have! Pentru a-l aplica, treceți stick-ul peste frunte, obraji, nas și bărbie, după aceea distribuiți uniform cu o pensulă pentru aplicarea fondului de ten. Sau, dacă nu doriți să aplicați produsul pe întreaga față, acoperiți doar imperfecțiunile.

Fond de ten cremă

fond de tenAcoperire: Mare

Beneficii: Cu o etxtură bogată, asemănătoare unei budinci, acest fond de ten are o acoperire mare, ascunzând chiar și cearcănele întunecate. Este pe bază de ulei, cu o textură vâscoasă, pigmentul rezistând întreaga zi (nu va trebui să vă refaceți machiajul după-amiaza). În plus, conferă tenului un aspect proaspăt, un aspect dorit mai ales de femeile cu piele uscată. Aplicați puțin fond de ten, cât un bob de mazăre, și veți obține o piele cu o textură fină și naturală.

Fond de ten lichid

Acoperire: Mare

Beneficii: Aceste fonduri de ten sunt foarte rezistente și au o acoperire mare, acestea fiind potrivite în special pentru persoanele cu ten gras. În momentul în care este aplicat pe piele, fluidul se transformă într-un fel pudră mătăsoasă, care absoarbe uleiul și estompează imperfecțiunile. Asigurați-vă că îl întindeți rapid pe întregul ten, deoarece se usucă foarte repede.

Cremă colorată

Acoperire: Mică

Beneficii: Este perfectă pentru momentele în care nu vă doriți un machiaj ca la carte, ci un ten natural. Cremele colorate au suficient pigment cât să uniformizeze nuanța tenului și să îi confere strălucire, fără a avea aspectul sau textura fondului de ten.

fond de ten

Cremă BB

Acoperire: Mică până la moderată

Beneficii: Crema BB este un produs ideal, deoarece conține pigmenți, agenți de hidratare, factori antiîmbătrânire și factor de protecție solară. Aceasta uniformizează nuanța tenului și îl face mai strălucitor, fără a se vedea că este acoperit. Poate fi purtată zilnic, deoarece tenul are un aspect proaspăt, mătăsos.

Fond de ten mineral pudră

fond de ten Acoperire: Mică până la mare

Beneficii: Pigmenții din acest fond de ten estompează defectele și fac pielea mai mătăsoasă. Fondul de ten pudră se potrivește pentru femeile cu un ten sensibil, deoarece acesta nu are chimicale dăunătoare și nici miros. Evitați acest fond de ten dacă aveți pielea uscată.

Sursa: health.com
hfmakeupacademy.com

Comentarii

Articole similare

Trend 2014: culorile neon pentru machiaj

Persoanele care nu se sfiesc să fie în centrul atenției, pot adopta noul trend al anului 2014 în materie de machiaj: culorile neon. Acestea se potrivesc perfect cu orice nuanță de piele și transformă orice look...

Culori pentru machiajul ochilor căprui

Dacă aveți ochii căprui, bucurați-vă de acest dar, deoarece aveți o gamă foarte diversă de nuanțe pe care le puteți folosi pentru realizarea machiajului. După aplicarea fardului de ochi...

Machiaj romantic pentru Ziua Îndrăgostiţilor

Dacă aveţi planuri de Valentine`s Day, va trebui să acordaţi o importanţă specială machiajului, deoarece acesta va completa look-ul romantic cu care veţi întâmpina persoana iubită...

Trucuri pentru un machiaj rezistent vara

Vara, din cauza căldurii excesive, trebuie să acordăm mai multă importanţă modului în care realizăm machiajul. Pentru a evita ca acesta să se "topească" trebuie să respectăm câţiva paşi simpli...

Cum folosim corect produsele cosmetice

Alegerea produselor pentru realizarea machiajului poate fi la fel de facilă precum alegerea unei arome de îngheţată - atunci când cunoaştem ce anume ne place. Sfaturi utile...

Greşeli de machiaj pe care le realizăm frecvent

În rutina zilnică de machiaj se strecoară greşeli pe care le realizăm fie din grabă, fie din cauza unor cunoştinţe eronate. Iată ce greşeţi să evitaţi pentru a crea un machiaj ireproşabil...
Publicitate