Home « Relaţii « Cine plătește nota la întâlnire

Cine plătește nota la întâlnire

Adaugat pe 15 aprilie 2014

plata intalnireÎn prezent, majoritatea problemelor sunt relaționate de bani. Cine plătește, bărbatul sau femeia? Când aveți o relație de durată, știți cum împărțiți cheltuielile, însă, este dificil de știut la începutul unei relații care sunt așteptările celuilalt.

Anumite femei se simt insultate dacă bărbatul insistă de fiecare dată să plătească. Acestea nu vor să se simtă cumpărate și nu-și doresc ca bărbatul să creadă că ele nu-și permit să plătească.

Pe de altă parte, dacă bărbații nu se oferă imediat să plătească, anumite femei vor crede că nu sunt cavaleri, considerându-i avari.

Pentru a simplifica lucrurile, atunci când apar probleme legate de bani, există 3 variante:

  • Bărbatul trebuie să plătească
  • Femeia trebuie să plătească
  • Ambele părți trebuie să plătească jumătate din nota de plată

Există anumiți indicatori care arată care din cele 3 situații se potrivește unei întâlniri.

Bărbatul ar trebui să plătescă:

• La prima întâlnire

plata intalnire Prima impresie esteimportantă - de obicei, la prima întâlnire bărbatul ar trebui să plătească pentru a face o primă impresie cât mai bună. Acest obicei se poate perpetua și în perioada imediat următoare, acesta indicând femeii că bărbatul este manierat, responsabil și stabil. Femeile apreciază acest gest, deoarece indică faptul că bărbatul este pregătit pentru o relație.

(Citiți și "Cum sărutați pentru prima dată o persoană")

• Când el a propus întâlnirea

Dacă bărbatul a făcut invitația, acesta ar trebui să plătească. Nimic nu poate fi mai patetic decât o expresie bleagă a bărbatului dacă este pus în situația de a plăti și nu are suficienți bani.

• La ocazii speciale pentru ea

Cu ocazia unor evenimente speciale pentru ea, cum ar fi o aniversare, o sărbătoare sau un eveniment spontan (cum ar fi o promovare sau acceptarea la facultate), bărbatul ar trebuie să se ofere să plătească. Acesta va părea clasic și elegant. Bărbatul ar trebui să nu facă paradă cu dărnicia lui precizând cât costă nota de plată. Acesta trebuie să zâmbească și să se ofere să achite.

(Citiți și "Cum alegem un cadou pentru partener")

Femeia ar trebui să plătescă:

• La prima întâlnire

plata intalnireDacă femeia a făcut invitația, aceasta ar trebui să plătească. Cu toate acestea, majoritatea bărbaților nu se simt confortabil când o femeie plătește pentru ei. Dacă femeia plătește doar ocazional, nu ar trebui ca bărbatul să se simtă nesigur.

• De ziua lui de naștere

Acesta este momentul când femeia ar trebui să achite nota de plată! De ziua lui, acesta ar trebui să accepte orice cadou și răsfăț. Cu siguranță femeia se va simți foarte bine ocupându-se de tot.

(Citiți și "Alegerea cadoului potrivit pentru un bărbat")

• Când ea insistă

Dacă femeia insistă să plătească, indiferent de motiv, aceasta ar trebui să fie lăsată să plătească. Acesta nu ar trebui să constituie un motiv de dispută.

Nota de plată trebuie împărțită:

• Dacă sunteți un cuplu stabil

Sfaturile precedente sunt recomandate în primele faze ale unei relații. Când ați ajuns la etapa când împărțiți facturile și cheltuielile, atunci vă aflați în categoria cuplurilor stabile. Într-o relație de durată, nu ar trebui ca bărbatul să plătească absolut orice, în special dacă veniturile partenerilor sunt asemănătoare. O altă posibilitate pentru a împărți cheltuielile în cuplu: el poate plăti facturile, iar ea micile distracții.

• Dacă se fac achiziții comune

plata intalnireDacă trăiți împreună sau mergeți împreună într-o vacanță, achitați împreună pentru serviciile de care vă bucurați. Dacă participați la nunta unui prieten comun, împărțiți la 2 costul cadoului și achitați-l împreună. Uitați de stereotipuri legate de gen și plătiți împreună serviciile de care vă bucurați.

Un ultim sfat

Sfaturile precedente vă pot fi de folos în majoritatea cazurilor, însă nu uitați că nu există reguli care nu pot fi încălcate atunci când se pune întrebarea "Cine plătește?". Adaptați-vă în funcție de situație!

(Citiți și "Primele lucruri pe care o femeie le observă la un bărbat")

Sursa: askmen.com
Sursa foto: www.modaparamacho.com.br - joshvip.wordpress.com - top10covered.com - m.flikie.com

Comentarii

Articole similare

Tehnici de flirt pentru fetele timide

Flirtul pare un act natural pentru anumite persoane, însă acest lucru nu este valabil pentru persoanele timide. Acestora le este teamă să abordeze persoana de care sunt interesați, deoarece cred că vor fi refuzațe...

Ce haine purtăm la prima întâlnire

Vă întrebaţi ce anume ar trebui să purtaţi la prima întâlnire? A şti ce evstimentaţie este adecvată primei întâlniri poate face diferenţa între a lăsa o impresie bună sau a considera întâlnirea o cauză pierdută...

Conversaţia perfectă la prima întâlnire

Doriţi să impresionaţi persoana cu care vă întâlniţi încă din primele minute? Citiţi în continuare articolul pentru a descopri câteva trucuri pentru o întâlnire perfectă!...
Publicitate