Home « fashion & style « Cele mai interesante tipuri de ochelari de soare

Cele mai interesante tipuri de ochelari de soare

Adaugat pe 30 aprilie 2014

Înainte de a deveni un succes în întreaga lume, majoritatea ochelarilor de soare erau purtați de vedetele culturii pop, pentru a-și crea un aspect iconic. Ochelarii de soare, de la cei în formă de ochi de pisică, specifici anilor `50 - `60, la ochelarii shutter shades promovați de Kanye West, reprezintă o componentă esențială a unui look stilat. Aflați în continuare diferitele tipuri de ochelari și alegeți pe cei care vi se potrivesc pentru a face senzație în vara aceasta:

Ochelari în formă de ochi de pisică

Ochelarii de soare cu formă de ochi de pisică au fost adoptați de celebrități precum Elizabeth Taylor și Grace Kelly, însă cea care i-a transformat într-o piesă populară pentru a crea look-uri iconice a fost Marilyn Monroe.

ochelari soare

Acest tip de ochelari este cel mai feminin, adăugând un plus de sofisticare și de stil unei ținute vestimenare.

Ochelarii rotunzi

John Lennon i-a îndrăgit, cu ajutorul acestuia ochelarii rotunzi devenind foarte populari. Cu rame subțiri și lentile perfect rotunde, acești ochelari simpli au fost la modă la sfârșitul anilor `70, revenind în trend în ultima decadă, datorită lui Ozzy Osbourne.

ochelari soare

Ochelarii aviator

Creațide Ray-Ban în 1936 pentru a ajuta piloții să își protejeze ochii de lumina puternică a soarelui, ochelarii aviator au devenit foarte populari în anii 60, devenind un must-have în anii 80, datorită lui Tom Cruise, care i-a purtat în filmul “Top Gun”. În prezent sunt printre cele mai iubite tipuri de ochelari, putând fi purtați pentru a crea loonk-uri clasice, cât și moderne.

ochelari soare

Ochelari în formă de inimă

Purtați în anul 1962 de către personajul principal din filmul "Lolita", ochelarii de soare în formă de inimă reprezintă una dintre cele mai iconice alegeri, aproape orice tânără încercându-i la un moment dat. Deși mesajul seducător a trecut pe locul doi, acești ochelari de soare inocenți reprezintă un tip foarte popular în această industrie.

ochelari soare

Ochelari pătrați cu ramă albă

De la cântăreața franceză  Françoise Hardy la Elton John, ochelarii pătrați au făcut furori în anii 70. Cu o mărime normală sau supradimensionați, ochelarii pătrați sunt foarte stilați. Dacă vreți să faceți senzație cu o pereche de astfel de ochelari, optați pentru unii cu o dimensiune mică și cu rame groase.

ochelari soare

Ochelari wayfarer

Ochelarii wayfarer ("călător") au devenit populari după ce Audrey Hepburn i-a purtat în "Breakfast At Tiffany`s" și au revenit în trend în anii 80, cu ajutorul membrilor trupei Blues Brothers, care îi purtau zi și noapte. Dacă doriți să combinați stilul vintage cu cel modern, o puteți face cu ușurință purtând o pereche de ochelari wayfarer.

ochelari soare

Ochelari rotunzi supradimensionați

Au devenit trendy în anii 60 datorită stilului iconic al lui Twiggy, revenind mereu în tendințele de modă. Jackie Kennedy Onassis i-a transformat într-un accesoriu sofisticat.

ochelari soare

Ochelari cu jumătate de ramă

Cu un design ergonomic, ochelarii cu jumătate de ramă nu sunt foarte eleganți, dar reprezintă o opțiune iconică. Acești ochelari sport au fost creați pentru alergători și bicicliști, dar au devenit populari rapid datorită comodității lor. Dacă doriți un look iconic purtând ochelari cu jumătate de ramă, alegeți variantele cu rame negre și cu lentile necolorate.

Ochelari fără ramă

Acest tip de ochelari a fost promovat de solistul trupei U2, Bono, acesta fiind foarte rar văzut fără a-i purta. Pentru a fi mai interesanți, de obicei se adaugă mici detalii pe porțiunea dinspre tâmple.

Ochelari shutter shades

Kanye West a contribuit la transformarea modelului shutter shades într-o opțiune iconică. Chiar dacă au fost inventați în anii 50, aceștia au revenit în trend datorită artistului, care i-a inclus în stilul său vestimentar inedit.

Sursa: becomegorgeous.com

Comentarii

Articole similare

Cum ne îmbrăcăm la un festival de muzică

Creați o ținută de vestimentară demnă de invidiat, pentru cel mai tare festival al verii! Aflați în continuare care sunt cele mai interesante look-uri pentru un festival în sezonul cald...

Ce haine se poartă în vara 2014

Chiar dacă v-ați informat deja cu privire la ceea ce se poartă în primăvara/ vara anului 2014, în acest articol veți descoperi ce articole vestimentare pot fi purtate cu ușurință de orice femeie...

Cum accesorizăm o ținută plictisitoare

Sunteți în căutarea unor trucuri care să condimenteze puțin ținutele dumneavoastră? Acestea pot fi transformate foarte ușor dacă adăugați aceesoriile potrivite! Pentru a adăuga puțină savoare ținutei, puteți adăuga...

Ce culori purtăm la birou

Alegerea culorilor potrivite pentru ţinuta de serviciu reprezintă un aspect esenţial pentru o ţinută de succes. În continuare veţi descoperi care sunt culorile recomandate pentru serviciu...

Bulinele - mereu la modă

Tendinţele se schimbă, însă bulinele nu se demodează niciodată. Sunt atrăgătoare şi se potrivesc oricărei vârste...

Ţinuta perfectă pentru orice interviu

Chiar dacă aveţi un CV impecabil, atunci când vă prezentaţi la un interviu, aspectul exterior are o importanţă covârşitoare. "Durează aproximativ 2,2 secunde pentru a ne face o primă impresie, iar ceea ce purtăm reprezintă...
Publicitate