Home « dietă « Ceaiuri împotriva căderii părului

Ceaiuri împotriva căderii părului

Adaugat pe 11 aprilie 2013

ceaiuri impotriva caderii parului Ceaiurile utilizate ca remedii împotriva căderii părului funcţionează mai eficient dacă sunt folosite preventiv faţă de situaţiile în care sunt folosite drept o soluţie curativă.

Căderea părului este o afecţiune care se referă în mod normal la pierderea excesivă a părului de pe scalp, dar se poate referi la pierderea părului de pe întregul corp. Termenul ştiinţific pentru acest fenomen este alopecie, dar termenul de chelie este folosit cel mai adesea.

Căderea părului apare în diverse forme, în funcţie de problema care o cauzează. Căderea părului poate fi temporară sau permanentă. Cele ma comune cauze ale alopeciei sunt:

 • Factorii hormonali

  Cea mai comună cauză a căderii părului se datorează factorului genetic, numit şi modelul masculin de chelie. Băieţii care au moştenit genetic acest model de cădere a părului, se vor confrunta cu pierderea permanentă a acestuia. Aceste persoane se confruntă cu subţierea şi căderea părului încă de la pubertate.

  Femeile suferă de asemenea de modelul feminin de chelie, schimbările hormonale ducând la pierderea temporară a părului. Astfel, sarcina, naşterea, întreruperea anticoncepţionalelor sau menopauza pot determina căderea părului.

  Persoanele care prezintă probleme ale glandei tiroide se pot confrunta cu alopecia. Glanda tiroidă ajută la reglarea nivelului hormonilor în corp, iar căderea părului poate apărea dacă glanda nu funcţionează corect.

 • Infecţii ale scalpului sau alte probleme ale pielii

  Infecţiile precum pecinginea pot afecta părul şi pielea capului. Boli precum lichen planus sau anumite tipuri de lupus pot duce la apariţia de cicatrici şi la pierderea permanantă a părului. Mătreaţa poate influenţa de asemenea căderea părului.

 • Medicamentele

  Căderea părului poate fi determinată de medicamente utilizate pentru tratarea cancerului, artritei, depresiei, bolilor de inimă şi a hipertensiunii arteriale.

 • Şocul emoţional sau fizic

  Multe persoane se confruntă cu subţierea părului după un eveniment emoţional sau fizic, cum ar fi o criză personală, familială sau legată de carieră.

 • Coafuri strânse

  Căderea părului poate fi cauzată şi de strângerea foarte fermă a părului pentru a realiza anumite coafuri.

Ceaiuri benefice împotriva căderii părului

 • Ceaiul Dong Quai

  Dong Quai, cunoscut şi sub numele de Chinese Angelica, luptă împotriva căderii părului datorită conţinutului său de estrogeni, aceştia împiedicând formarea hormonului DHT, care cauzează pierderea părului.

 • Ceaiul de Ginkgo Biloba

  Ginkgo Biloba îmbunătăţeşte circulaţia sângelui spre creier şi spre piele. Botaniştii consideră că îmbunătăţirea circulaţiei sângelui la nivelul creierului şi al pielii permite furnizarea unei cantităţi mai mari de nutrienţi pentru foliculul pilos, ceea ce duce la regenerarea părului.

 • Ceaiul de Ginseng

  Ceaiul de ginseng îmbunătăţeşte circulaţia şi reglează metabolismul celular. Atunci când este folosit ca ingredient în şampoane şi loţiuni tonice pentru păr, extractul de ginseng hrăneşte şi întăreşte firul de păr.

 • Ceaiul verde

  Se cunoaşte faptul că ceaiul verde este bogat în catechine antioxidante, acestea inhibând enzima 5-alfa-reductază care declanşează modelul masculin de chelie.

 • Ceaiul de coada calului

  Ceaiul de coada calului conţine siliciu, motiv pentru care contribuie la reîntinerirea părului şi stimulează creşterea acestuia. Această plantă este inclusă adesea în produse create pentru a lupta împotriva căderii părului.

 • Ceaiul de urzică

  Ingredientele din urzică împiedică transformarea testosteronului în DHT - principala cauză a pierderii părului la bărbaţi.

Sursa: teabenefits.com - Sursa foto: howtomakeyourhairgrowfast.net

Comentarii

Articole similare

Ce să mâncăm pentru a avea păr şi unghii puternice

Atunci când vorbim despre păr şi unghii sănătoase şi puternice, o dietă echilibrată nu ar trebui subestimată. Alimentele bogate în anumiţi nutrienţi sunt benefice pentru un păr sănătos şi pentru unghii tari...

Alimente care luptă împotriva inflamației

Inflamația este o funcție necesară a sistemului imunitar, însă uneori nu mai funcționează corect. Nivelul crescut al inflamației poate dăuna corpului. Se consideră că anumite boli precum artrita reumatoidă...

Cum putem echilibra hormonii în mod natural

Dezechilibrul hormonal este adesea considerat o problemă greu de rezolvat. Hormonii au un rol esențial pentru sănătate și fericire, iar un mic dezechilibru poate avea efecte dramatice asupra greutății, aspectului pielii...

Remedii pentru căderea părului

Cu toții ne dorim o podoabă capilară sănătoasă și strălucitoare. Cu toate acestea, problema căderii părului este foarte persistentă și afectează milioane de oameni din întreaga lume...

Cum controlăm gândurile negative

Terapia cognitiv-comportamentală reprezintă o formă de psihoterapie care are ca obiectiv stabilirea de modele cu privire la modul de a gândi, comportamente și emoții...

Beneficiile morcovilor pentru păr și piele

Morcovii au efecte benefice asupra pielii, datorită vitaminei A și antioxidanților, care protejează împotriva bolilor de piele și ajută la menținerea sănătății pielii. Printre beneficiile consumului de morcovi asupra pielii, se numără...
Publicitate